Таг: УКИМ

1 2 10 / 12 НАПИСИ
РЕКТОРОТ НА УКИМ ЈАНКУЛОВСКИ ПРАШУВА СПОРЕД КОЈ ЗАКОН АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ВИДЕ СУДИР НА ИНТЕРЕСИ, ПО ПРЕДЛОГОТ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА НЕГО И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

РЕКТОРОТ НА УКИМ ЈАНКУЛОВСКИ ПРАШУВА СПОРЕД КОЈ ЗАКОН АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ВИДЕ СУДИР НА ИНТЕРЕСИ, ПО ПРЕДЛОГОТ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА НЕГО И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Никола Јанкуловски ја повика Државната комисија за спречување на корупцијата да образложи по кој закон ...
АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА РЕКТОРОТ НА УКИМ И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА РЕКТОРОТ НА УКИМ И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

Антикорупциската комисија по претставката за ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски дека не го ставил во мирување работното место на Клиниката за дигести ...
НА ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ НЕ МОЖЕЛЕ НИ ПРИЕМНИОТ ДА ГО ПОЛОЖАТ

НА ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ НЕ МОЖЕЛЕ НИ ПРИЕМНИОТ ДА ГО ПОЛОЖАТ

Секоја година на десетина дисперзирани студии кои што беа предвидени на државните универзитети немаше настава затоа што ниту еден кандидат не успеал д ...
РЕКТОРАТОТ НА УКИМ СЕ СОГЛАСИЛ ДА ГИ ПОВЛЕЧЕ ОД УПОТРЕБА СПОРНИТЕ УЧЕБНИЦИ СО ДИСКРИМИНИРАЧКИ СОДРЖИНИ

РЕКТОРАТОТ НА УКИМ СЕ СОГЛАСИЛ ДА ГИ ПОВЛЕЧЕ ОД УПОТРЕБА СПОРНИТЕ УЧЕБНИЦИ СО ДИСКРИМИНИРАЧКИ СОДРЖИНИ

Ректоратот на Универзитетот “Св.Кирил и Методиј“ прифати во Правилникот за организирање издавачка дејност да се внесе одредба со која се забранува упо ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ПО ГРЕШКА СТАНА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА, ИЗБОРОТ ПОНИШТЕН

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ПО ГРЕШКА СТАНА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА, ИЗБОРОТ ПОНИШТЕН

Поништен е изборот за виш научен соработник на Институтот за национална историја(ИНИ) на Филип Петровски, директор на Државниот архив, поради процедур ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ КАКО ПОЛИТИКОЛОГ ПРЕДВРЕМЕ ИЗБРАН ЗА НАУЧЕН СОРАБОТНИК ВО ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ КАКО ПОЛИТИКОЛОГ ПРЕДВРЕМЕ ИЗБРАН ЗА НАУЧЕН СОРАБОТНИК ВО ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА

Директорот на Државниот архив Филип Петровски е предвреме избран за виш научен соработник на Институтот за национална историја. Во Законот за висок ...
СТУДЕНТИТЕ ДЕНЕСКА НА „ОТВОРЕН ПЛЕНУМ“ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

СТУДЕНТИТЕ ДЕНЕСКА НА „ОТВОРЕН ПЛЕНУМ“ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

Студентски пленум закажа „Отворен пленум“ за денеска од 18 до 20 часот во амфитеатар 3 на Филозофскиот факултет на УКИМ, на којшто, како што велат, за ...
РЕКТОРАТОТ ГИ ОЦЕНИ СТУДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ КАКО СКАНДАЛОЗНИ, ПА ФОРМИРАШЕ КОМИСИЈА

РЕКТОРАТОТ ГИ ОЦЕНИ СТУДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ КАКО СКАНДАЛОЗНИ, ПА ФОРМИРАШЕ КОМИСИЈА

Да се основа комисија што ќе ги разгледува сите факти и докази за настанатата ситуација поврзана со изборите за студентски лидер, одлучи Ректорската у ...
СТУДЕНТСКИ ПЛЕНУМ И ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВЕЧЕРВА НА ПРОТЕСТ ПРЕД СПУКМ

СТУДЕНТСКИ ПЛЕНУМ И ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВЕЧЕРВА НА ПРОТЕСТ ПРЕД СПУКМ

Студентите повикуваат на протест, вечерва во 19 чaсот, пред канцеларијата на СПУКМ, кај Студентскиот дом „Кузман Јосифовски Питу“. Поддршка на овој пр ...
СТУДЕНТИТЕ УТРЕ ЌЕ ГО БЛОКИРААТ УКИМ ЗА ДА СПРЕЧАТ ИЗБОР НА РЕЖИМСКИ СТУДЕНТСКИ ЛИДЕР

СТУДЕНТИТЕ УТРЕ ЌЕ ГО БЛОКИРААТ УКИМ ЗА ДА СПРЕЧАТ ИЗБОР НА РЕЖИМСКИ СТУДЕНТСКИ ЛИДЕР

Студентите за утре повикуваат на блокада на сите влезови на комплексот факултети на УКИМ, за да се спречи, како што велат, нелегален и криминален из ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ