Таг: УКИМ

1 219 / 19 НАПИСИ
РЕКТОРАТОТ НА УКИМ СЕ СОГЛАСИЛ ДА ГИ ПОВЛЕЧЕ ОД УПОТРЕБА СПОРНИТЕ УЧЕБНИЦИ СО ДИСКРИМИНИРАЧКИ СОДРЖИНИ

РЕКТОРАТОТ НА УКИМ СЕ СОГЛАСИЛ ДА ГИ ПОВЛЕЧЕ ОД УПОТРЕБА СПОРНИТЕ УЧЕБНИЦИ СО ДИСКРИМИНИРАЧКИ СОДРЖИНИ

Ректоратот на Универзитетот “Св.Кирил и Методиј“ прифати во Правилникот за организирање издавачка дејност да се внесе одредба со која се забранува упо ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ПО ГРЕШКА СТАНА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА, ИЗБОРОТ ПОНИШТЕН

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ПО ГРЕШКА СТАНА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА, ИЗБОРОТ ПОНИШТЕН

Поништен е изборот за виш научен соработник на Институтот за национална историја(ИНИ) на Филип Петровски, директор на Државниот архив, поради процедур ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ КАКО ПОЛИТИКОЛОГ ПРЕДВРЕМЕ ИЗБРАН ЗА НАУЧЕН СОРАБОТНИК ВО ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ КАКО ПОЛИТИКОЛОГ ПРЕДВРЕМЕ ИЗБРАН ЗА НАУЧЕН СОРАБОТНИК ВО ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА

Директорот на Државниот архив Филип Петровски е предвреме избран за виш научен соработник на Институтот за национална историја. Во Законот за висок ...
СТУДЕНТИТЕ ДЕНЕСКА НА „ОТВОРЕН ПЛЕНУМ“ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

СТУДЕНТИТЕ ДЕНЕСКА НА „ОТВОРЕН ПЛЕНУМ“ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

Студентски пленум закажа „Отворен пленум“ за денеска од 18 до 20 часот во амфитеатар 3 на Филозофскиот факултет на УКИМ, на којшто, како што велат, за ...
РЕКТОРАТОТ ГИ ОЦЕНИ СТУДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ КАКО СКАНДАЛОЗНИ, ПА ФОРМИРАШЕ КОМИСИЈА

РЕКТОРАТОТ ГИ ОЦЕНИ СТУДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ КАКО СКАНДАЛОЗНИ, ПА ФОРМИРАШЕ КОМИСИЈА

Да се основа комисија што ќе ги разгледува сите факти и докази за настанатата ситуација поврзана со изборите за студентски лидер, одлучи Ректорската у ...
СТУДЕНТСКИ ПЛЕНУМ И ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВЕЧЕРВА НА ПРОТЕСТ ПРЕД СПУКМ

СТУДЕНТСКИ ПЛЕНУМ И ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВЕЧЕРВА НА ПРОТЕСТ ПРЕД СПУКМ

Студентите повикуваат на протест, вечерва во 19 чaсот, пред канцеларијата на СПУКМ, кај Студентскиот дом „Кузман Јосифовски Питу“. Поддршка на овој пр ...
СТУДЕНТИТЕ УТРЕ ЌЕ ГО БЛОКИРААТ УКИМ ЗА ДА СПРЕЧАТ ИЗБОР НА РЕЖИМСКИ СТУДЕНТСКИ ЛИДЕР

СТУДЕНТИТЕ УТРЕ ЌЕ ГО БЛОКИРААТ УКИМ ЗА ДА СПРЕЧАТ ИЗБОР НА РЕЖИМСКИ СТУДЕНТСКИ ЛИДЕР

Студентите за утре повикуваат на блокада на сите влезови на комплексот факултети на УКИМ, за да се спречи, како што велат, нелегален и криминален из ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ВО ПОХОД КОН СОБРАНИЕ ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РЕШАВАЊЕТО НА КРИЗАТА

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ВО ПОХОД КОН СОБРАНИЕ ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РЕШАВАЊЕТО НА КРИЗАТА

Шарената револуција тргна кон Собранието. Граѓаните досега се собираа пред Специјално јавно обвинителство (СЈО). Ги има во помал број во споредба со п ...
СТУДЕНТСКАТА БЛОКАДА ЗАВРШИ, ЧЕТВОРИЦА ПЛЕНУМЦИ ВЛЕГОА НА СЕДНИЦАТА

СТУДЕНТСКАТА БЛОКАДА ЗАВРШИ, ЧЕТВОРИЦА ПЛЕНУМЦИ ВЛЕГОА НА СЕДНИЦАТА

Студентите од пленумот издејствуваа присуство на четворица нивни претставници, како и присуство на медиуми на седницата на Сенатот на УКИМ која е во т ...
1 219 / 19 НАПИСИ