Таг: УНЕСКО

1 8 9 10 11 100 / 109 НАПИСИ
СОБРАНИЕТО ДА ИМ НАЛОЖИ НА ИНСТИТУЦИИТЕ ИТНО ДА СТАВАТ МОРАТОРИУМ НА СИТЕ ГРАДБИ И ДИВОГРАДБИ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

СОБРАНИЕТО ДА ИМ НАЛОЖИ НА ИНСТИТУЦИИТЕ ИТНО ДА СТАВАТ МОРАТОРИУМ НА СИТЕ ГРАДБИ И ДИВОГРАДБИ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

Мораториум за сите крајбрежни и урбани промени и справување со дивите градби на Охридското Езеро, побара еколошкото здружение на граѓани Фронт 21/42. ...
МАКЕДОНИЈА ОД УНЕСКО ПОБАРАЛА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ДА ГО ПРЕВЕДЕ НА АНГЛИСКИ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА ОХРИД

МАКЕДОНИЈА ОД УНЕСКО ПОБАРАЛА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ДА ГО ПРЕВЕДЕ НА АНГЛИСКИ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА ОХРИД

Македонија побарала од УНЕСКО продолжување на рокот во кој земјата требаше да поднесе извештај за напредокот во имплементацијата на забелешките и преп ...
УТРЕ ИСТЕКУВА РОКОТ ЗА СПАС НА ОХРИД КАКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

УТРЕ ИСТЕКУВА РОКОТ ЗА СПАС НА ОХРИД КАКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Македонија до утре треба да ги исполни препораките од Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за да не биде избришан Охрид од листата на Светско нас ...
СО ГЛАСОЕЧКО ПЕЕЊЕ ТЕШКО ЌЕ ФАТИШ ДЕВОЈКА, АМА ТРАДИЦИЈАТА МОРА ДА ПРОДОЛЖИ

СО ГЛАСОЕЧКО ПЕЕЊЕ ТЕШКО ЌЕ ФАТИШ ДЕВОЈКА, АМА ТРАДИЦИЈАТА МОРА ДА ПРОДОЛЖИ

„Што се бели горе Шар Планина, дал е снегче или бело стадо овци.…“, ечи песната во училишната сала во село Теарце, во тек е една од редовните проби на ...
ВНИМАТЕЛНИ СМЕ ВО ПОДДРШКАТА НА КОСОВО ЗА ВЛЕЗ ВО УНЕСКО, РЕЧЕ ДИМИТРОВ

ВНИМАТЕЛНИ СМЕ ВО ПОДДРШКАТА НА КОСОВО ЗА ВЛЕЗ ВО УНЕСКО, РЕЧЕ ДИМИТРОВ

Македонија внимателно го третира прашањето за приемот на Косово во УНЕСКО, кажа денес министерот за надворешни работи Никола Димитров, по средбата со ...
САД СЕ ПОВЛЕКУВААТ ОД УНЕСКО ОБВИНУВАЈЌИ ЈА ЗА АНТИИЗРАЕЛСКИ ОДНОС

САД СЕ ПОВЛЕКУВААТ ОД УНЕСКО ОБВИНУВАЈЌИ ЈА ЗА АНТИИЗРАЕЛСКИ ОДНОС

САД ќе се повлечат од УНЕСКО, обвинувајќи ја оваа светска културна организација за антиизраелски однос. Одлуката ќе стапи на сила на 31 декември. Как ...
УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

На својата официјална страница УНЕСКО побара веднаш да се стопира најавената изградба на инфраструткруни објекти на планината Галичица, или следи бриш ...
ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

УНЕСКО препорачува да се запре со спорните инфраструктурни проекти додека не се утврди конкретно нивниот кумулативен ефект врз животната средина, сооп ...
БАКРАЧЕСКИ ПРЕД УНЕСКО СЕ ПОФАЛИ СО СПОРНИОТ ПРОЕКТ ЗА МОРСКА ПЛАЖА ВО ЛАГАДИН

БАКРАЧЕСКИ ПРЕД УНЕСКО СЕ ПОФАЛИ СО СПОРНИОТ ПРОЕКТ ЗА МОРСКА ПЛАЖА ВО ЛАГАДИН

Градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески на состанокот со експерите на УНЕСКО, покрај другото, се пофали и со проектот за медитеранска плажа во Лага ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЌЕ КАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ ВО ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЌЕ КАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ ВО ОХРИД

Експертскиот тим на УНЕСКО најави дека ќе ги презентира препораките дури откако ќе го информираат Комитет на УНЕСКО во Париз за состојбите со културно ...
1 8 9 10 11 100 / 109 НАПИСИ