Таг: уништена

УНИШТЕНА СПОМЕН-ПЛОЧАТА ЗА УБИЕНИТЕ БРАНИТЕЛИ КАЈ ВЕЈЦЕ, ПРВИОТ ВИЦЕПРЕМИЕР ГРУБИ НЕ ЈА ЗАШТИТИ

УНИШТЕНА СПОМЕН-ПЛОЧАТА ЗА УБИЕНИТЕ БРАНИТЕЛИ КАЈ ВЕЈЦЕ, ПРВИОТ ВИЦЕПРЕМИЕР ГРУБИ НЕ ЈА ЗАШТИТИ

Не поминаа ни две недели, а спомен-плочата поставена на местото на убиството на 8-те бранители кај тетовското село Вејце, е отстранета и најверојатно ...
НА 11 ОКТОМВРИ ИСКРШЕНА БИСТАТА НА ВЕРА ЦИРИВИРИ-ТРЕНА ВО УЧИЛИШТЕТО ВО КАРПОШ

НА 11 ОКТОМВРИ ИСКРШЕНА БИСТАТА НА ВЕРА ЦИРИВИРИ-ТРЕНА ВО УЧИЛИШТЕТО ВО КАРПОШ

На празникот 11 Октомври искршена е бистата на Вера Циривири-Трена, во истоименото училиште во скопската Општина Карпош. Ова е втор пат за една недела ...
ИСКРШЕНИ КЛУПИТЕ, ЗНАЦИТЕ И КУЌАРКИТЕ ВО ПАРК ШУМАТА ГАЗИ БАБА, РЕНОВИРАНИ ПРЕД 5 ДЕНА

ИСКРШЕНИ КЛУПИТЕ, ЗНАЦИТЕ И КУЌАРКИТЕ ВО ПАРК ШУМАТА ГАЗИ БАБА, РЕНОВИРАНИ ПРЕД 5 ДЕНА

Клупи, знаци и дрвени куќарки се уништени во парк шумата Гази Баба. Градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски денеска на својот Фејсбук п ...
САРАЕВСКАТА ЖИЧНИЦА ПАК ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА, 26 ГОДИНИ ОТКАКО БЕШЕ УНИШТЕНА ВО ВОЈНАТА

САРАЕВСКАТА ЖИЧНИЦА ПАК ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА, 26 ГОДИНИ ОТКАКО БЕШЕ УНИШТЕНА ВО ВОЈНАТА

Точно 26 години граѓаните на Сараево чекаа повторно да се возат со жичницата која ја поврзува населбата Бистрик со видиковецот на планината Требевиќ. ...
БОМБАТА ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА СО ДЕТОНАЦИЈА УНИШТЕНА КАЈ ШТИП

БОМБАТА ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА СО ДЕТОНАЦИЈА УНИШТЕНА КАЈ ШТИП

АРМ и Дирекцијата за заштита и спасување со детонација ја уништија бомбата која беше најдена пред еден месец кај Штип, без да предизвика последици по ...
5 / 5 НАПИСИ