Таг: Универзална сала

1 2 3 437 / 37 НАПИСИ
КОНГРЕСЕН ЦЕНТАР АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ПАК ЌЕ СЕ ВИКА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

КОНГРЕСЕН ЦЕНТАР АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ПАК ЌЕ СЕ ВИКА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Концертната сала во Скопје повторно ќе се вика Универзална сала, а не Конгресен центар Александар Македонски. Новиот управен одбор, назначен по доаѓањ ...
ГРАД СКОПЈЕ ГИ УКИНА УЛИЧНИТЕ МУЗИЧАРИ, ПАРИТЕ ЌЕ ОДАТ ЗА ФЕСТИВАЛ

ГРАД СКОПЈЕ ГИ УКИНА УЛИЧНИТЕ МУЗИЧАРИ, ПАРИТЕ ЌЕ ОДАТ ЗА ФЕСТИВАЛ

Уличните музичари кои свиреа низ центарот на Скопје оваа години се укинуваат. Град Скопје годинава нема да го реализира проектот улични музичари, на к ...
ИАКО УНИВЕРЗАЛНА НЕ РАБОТИ, 23 ВРАБОТЕНИ ЗЕМААТ ПЛАТА ОТИ РАБОТАТ НА ДРУГИ ПРОЕКТИ, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

ИАКО УНИВЕРЗАЛНА НЕ РАБОТИ, 23 ВРАБОТЕНИ ЗЕМААТ ПЛАТА ОТИ РАБОТАТ НА ДРУГИ ПРОЕКТИ, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

Вработените во Универзална сала која две години не работи, редовно одат на работа и земаат плата оти работат на други проекти кои ги организира Градот ...
ШИЛЕГОВ СТАВИ НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 7 СРЕДНИ УЧИЛИШТА И НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

ШИЛЕГОВ СТАВИ НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 7 СРЕДНИ УЧИЛИШТА И НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Градоначаланикот на Скопје Петре Шилегов ја смени директорката на Универзална сала Вера Бошковска и директори на седум средни училишта во Скопје. Од к ...
ШИЛЕГОВ И АЛАЃОЗОВСКИ СЕ ДОГОВОРИЈА УНИВЕРЗАЛНА ДА ЈА РЕНОВИРААТ ДОГОДИНА

ШИЛЕГОВ И АЛАЃОЗОВСКИ СЕ ДОГОВОРИЈА УНИВЕРЗАЛНА ДА ЈА РЕНОВИРААТ ДОГОДИНА

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа договор дека догодина ќе почнат да ја реновираат Уни ...
ПО БОМБАТА НА ЗАЕВ, УНИВЕРЗАЛНА САЛА ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОРЕНА

ПО БОМБАТА НА ЗАЕВ, УНИВЕРЗАЛНА САЛА ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОРЕНА

Универзална сала во Скопје две години е затворена оти почна да се рони таванот. На вратата за влез кон бината стои графит „Сите ве слушам. З.З.“. Алуд ...
ЗА СКОПЈЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ НЕМА ДРУГА САЛА ОСВЕН „ЗЛАТНИОТ ТЕАТАР“ МНТ

ЗА СКОПЈЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ НЕМА ДРУГА САЛА ОСВЕН „ЗЛАТНИОТ ТЕАТАР“ МНТ

Скопскиот џез фестивал се огласи со Фејсбук статус по најразличните негативни реакциите на социјалните мрежи дека фестивалот годинава ќе се одржува во ...
1 2 3 437 / 37 НАПИСИ