Таг: Устав

1 2 3 11 10 / 101 НАПИСИ
НИЕ ГИ ПОЧИТУВАМЕ ПРАВАТА НА БУГАРИТЕ ВО ЗЕМЈАВА, АМА ИСТОТО ТРЕБА ДА ГО ПРАВИ И БУГАРИЈА СО МАКЕДОНЦИТЕ, РЕЧЕ МИЦКОСКИ

НИЕ ГИ ПОЧИТУВАМЕ ПРАВАТА НА БУГАРИТЕ ВО ЗЕМЈАВА, АМА ИСТОТО ТРЕБА ДА ГО ПРАВИ И БУГАРИЈА СО МАКЕДОНЦИТЕ, РЕЧЕ МИЦКОСКИ

Таканаречениот француски предлог за почеток на пристапните преговори со ЕУ може да се измени со додавање на предлог плус, кој ќе ги опфати барањата на ...
ЕКСПЕРТИ ЗА ВОДА

ЕКСПЕРТИ ЗА ВОДА

Американците ќе го спасуваат Охридското езеро. Нам не ни треба спас. Нам корупцијата не ни пречи. ...
ПРАВОТО НА АБОРТУС Е УСТАВНО ЗАГАРАНТИРАНО ВО МАКЕДОНИЈА УШТЕ ОД 1974, ЕДНА ГОДИНА ПРЕД ФРАНЦИЈА ДА ГО ДОЗВОЛИ СО ЗАКОН

ПРАВОТО НА АБОРТУС Е УСТАВНО ЗАГАРАНТИРАНО ВО МАКЕДОНИЈА УШТЕ ОД 1974, ЕДНА ГОДИНА ПРЕД ФРАНЦИЈА ДА ГО ДОЗВОЛИ СО ЗАКОН

Франција не е единствената држава во светот која го вклучила правото на абортус во својот Устав, оти ова уште од 1974 година е уставно загарантирано п ...
ФРАНЦИЈА СТАНА ПРВАТА ЗЕМЈА КОЈА ГО ВГРАДИ ПРАВОТО НА АБОРТУС ВО УСТАВОТ

ФРАНЦИЈА СТАНА ПРВАТА ЗЕМЈА КОЈА ГО ВГРАДИ ПРАВОТО НА АБОРТУС ВО УСТАВОТ

Франција стана првата земја на светот која го вметна правото на абортус во својот устав. Со денешното заедничко гласање на двата дома на парламентот ќ ...
СО ЗАКОНОТ ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ВЛАДАТА ГО ПРЕКРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ЗА ЕЗЕРОТО И ПОСТАПИ СПРОТИВНО НА УСТАВОТ, ВЕЛАТ ОД ФРОНТ 21/42

СО ЗАКОНОТ ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ВЛАДАТА ГО ПРЕКРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ЗА ЕЗЕРОТО И ПОСТАПИ СПРОТИВНО НА УСТАВОТ, ВЕЛАТ ОД ФРОНТ 21/42

Спротивно на препораката на Бернската конвенција, Владата на седница го усвои текстот на Законот за прогласување на Охридското Езеро за Споменик на пр ...
ДРЖАВЕН ПРИТВОР

ДРЖАВЕН ПРИТВОР

Па и окупирани да бевме, било која туѓа власт да дојдеше, ќе ни издадеше лични документи. ...
ФРАНЦИЈА УСВОИ ЗАКОН СО КОЈ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРВАТА ЗЕМЈА КОЈА ГО ВГРАДИЛА ПРАВОТО НА АБОРТУС ВО УСТАВОТ

ФРАНЦИЈА УСВОИ ЗАКОН СО КОЈ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРВАТА ЗЕМЈА КОЈА ГО ВГРАДИЛА ПРАВОТО НА АБОРТУС ВО УСТАВОТ

Долниот дом на францускиот парламент со големо мнозинство усвои закон со кој правото на абортус треба да биде вградено во францускиот устав. Мерката б ...
ИРСКА РАЗМИСЛУВА ДА Ѝ ДАДЕ УСТАВНИ ПРАВА НА ПРИРОДАТА

ИРСКА РАЗМИСЛУВА ДА Ѝ ДАДЕ УСТАВНИ ПРАВА НА ПРИРОДАТА

Ирската влада треба да го разгледа барањето за промена на Уставот за да на природата ѝ се даде статус на заштита. Предлогот ќе ѝдаде на природата прав ...
АВСТРАЛИЈЦИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМ СЕ ИЗЈАСНИЈА ПРОТИВ ВНЕСУВАЊЕ НА АБОРИЏИНИТЕ ВО УСТАВОТ

АВСТРАЛИЈЦИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМ СЕ ИЗЈАСНИЈА ПРОТИВ ВНЕСУВАЊЕ НА АБОРИЏИНИТЕ ВО УСТАВОТ

Австралија денеска решително го отфрли предлогот за признавање на домородното население во Уставот, што претставува голем пад во напорите на земјата з ...
В ПЕТОК ПОЧНУВА СЕДНИЦАТА ЗА ПОТРЕБА ОД УСТАВНИ ИЗМЕНИ, МОЖЕ ДА ТРАЕ НАЈМНОГУ 10 РАБОТНИ ДЕНА, АКО НЕМА 80 ГЛАСА „ЗА“ ПОСТАПКАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДОЛЖИ

В ПЕТОК ПОЧНУВА СЕДНИЦАТА ЗА ПОТРЕБА ОД УСТАВНИ ИЗМЕНИ, МОЖЕ ДА ТРАЕ НАЈМНОГУ 10 РАБОТНИ ДЕНА, АКО НЕМА 80 ГЛАСА „ЗА“ ПОСТАПКАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДОЛЖИ

В петок во Собранието треба да почне пленарната седница за уставните измени. Постапката е веќе почната со тоа што на 25 јули, Комисијата за уставни пр ...
1 2 3 11 10 / 101 НАПИСИ