Таг: Уставна комисија

ВМРО-ДПМНЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ, СЕДНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ЗА УТРЕ ПОРАДИ СВЕТИ НИКОЛА

ВМРО-ДПМНЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ, СЕДНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ЗА УТРЕ ПОРАДИ СВЕТИ НИКОЛА

Расправата по уставните амандмани што требаше да се одржи вечерва на собрaниската Уставна комисија е одложена за утре во 12 часот, а одложувањето е по ...
ОБРАЗЛОЖЕНИЕТО НА ЗАЕВ ЗА РАМКОВНИОТ ДОГОВОР МИ ИЗГЛЕДА ЛОГИЧНО, АМА ВО ПРЕАМБУЛАТА ТРЕБА ДА ВЛЕЗАТ И КРЕСНЕНСКОТО ВОСТАНИЕ И ТМОРО, ВЕЛИ ИЛИЈА ДИМОВСКИ

ОБРАЗЛОЖЕНИЕТО НА ЗАЕВ ЗА РАМКОВНИОТ ДОГОВОР МИ ИЗГЛЕДА ЛОГИЧНО, АМА ВО ПРЕАМБУЛАТА ТРЕБА ДА ВЛЕЗАТ И КРЕСНЕНСКОТО ВОСТАНИЕ И ТМОРО, ВЕЛИ ИЛИЈА ДИМОВСКИ

Собраниската Комисија за уставни прашања со 10 гласови „за“ и пет „против“, го утврди текстот на првиот амандман со кој во Уставот се додава придавкат ...
БЕЗ КОМПРОМИС НА ЛЕВИЦАТА И НА ДЕСНИЦАТА КАЈ МАКЕДОНЦИТЕ НЕМА РЕШЕНИЕ, ЌЕ ИМАМЕ БРАТОУБИСТВО ИСТО КАКО ПРЕД СТО ГОДИНИ, РЕЧЕ ДИМОВСКИ НА РАСПРАВАТА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ

БЕЗ КОМПРОМИС НА ЛЕВИЦАТА И НА ДЕСНИЦАТА КАЈ МАКЕДОНЦИТЕ НЕМА РЕШЕНИЕ, ЌЕ ИМАМЕ БРАТОУБИСТВО ИСТО КАКО ПРЕД СТО ГОДИНИ, РЕЧЕ ДИМОВСКИ НА РАСПРАВАТА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ

Без печат од најголемите политички партии на Македонците Договорот со Грција не е одржлив и не може да живее, рече пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димо ...
3 / 3 НАПИСИ