Таг: вакцини

1 2 3 39 10 / 384 НАПИСИ
ИЗБЕГНУВАЈТЕ ПЛИВАЊЕ ВО РЕКИ, НЕ ТРГНУВАЈТЕ НА ПАТ БЕЗ „ЗДРАВСТВЕНА ЧАНТА“, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ЗА ЛЕТНИТЕ ПАТУВАЊА

ИЗБЕГНУВАЈТЕ ПЛИВАЊЕ ВО РЕКИ, НЕ ТРГНУВАЈТЕ НА ПАТ БЕЗ „ЗДРАВСТВЕНА ЧАНТА“, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ЗА ЛЕТНИТЕ ПАТУВАЊА

Најмалку еден месец пред да се замине на патување, треба да се проверат препораките за профилактична терапија (на пример, лекови за маларија) и/или ва ...
ДЕВЕТВАЛЕНТНАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ ХПВ СТИГНА ВО ЗЕМЈАВА, СЕ ДИСТРИБУИРА НА ПУНКТОВИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ДЕВЕТВАЛЕНТНАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ ХПВ СТИГНА ВО ЗЕМЈАВА, СЕ ДИСТРИБУИРА НА ПУНКТОВИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Деветвалентните вакцини против ХПВ се пристигнати во државата и целиот процес од прием до пуштање на сериите на вакцините во промет е завршен, одговор ...
УШТЕ СЕДУМ БЕБИЊА СЕ В БОЛНИЦА ПОРАДИ ГОЛЕМА КАШЛИЦА, ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА 67 ОТСТО Е ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ

УШТЕ СЕДУМ БЕБИЊА СЕ В БОЛНИЦА ПОРАДИ ГОЛЕМА КАШЛИЦА, ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА 67 ОТСТО Е ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ

Седумдесет и два нови случаи на заболени од голема кашлица се регистрирани од 15 до 21 март, со 67 зголемување споредено со претходниот седмодневен пе ...
ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Министерот за здравство Илир Демири денеска ја потпиша вчерашната одлука на Комисијата за заразни болести, со која децата кои во последните 6 месеци с ...
АКО ДЕТЕ НА 2 ГОДИНИ ВЧЕРА ЈА ПРИМИЛО ТРЕТАТА ДОЗА НА ДИТЕПЕР ВАКЦИНАТА, ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ НАЈРАНО МОЖЕ ДА ЈА ПРИМИ РЕВАКЦИНАТА И ДА СЕ ВРАТИ ВО ГРАДИНКА, ВЕЛИ Д-Р ГРОЗДАНОВА

АКО ДЕТЕ НА 2 ГОДИНИ ВЧЕРА ЈА ПРИМИЛО ТРЕТАТА ДОЗА НА ДИТЕПЕР ВАКЦИНАТА, ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ НАЈРАНО МОЖЕ ДА ЈА ПРИМИ РЕВАКЦИНАТА И ДА СЕ ВРАТИ ВО ГРАДИНКА, ВЕЛИ Д-Р ГРОЗДАНОВА

Ако дете на 2,5 години кое досега не било редовно вакцинирано, вчера ја примило третата доза на ДиТеПер вакцината, најрано што може да ја прими ревакц ...
50 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР, ВО ВНАТРЕШНОСТА СЕ ВАКЦИНИРАНИ НАД 95 ОТСТО, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

50 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР, ВО ВНАТРЕШНОСТА СЕ ВАКЦИНИРАНИ НАД 95 ОТСТО, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Педесет отсто од децата кои одат во градинките во Скопје се невакцинирани со ДиТеПер или се нецелосно вакцинирани, а низ Македонија опфатот со оваа ва ...
УШТЕ ПЕТ ДЕЦА ПРИМЕНИ ВО БОЛНИЦА ПОРАДИ ГОЛЕМА КАШЛИЦА, ДОСЕГА ВКУПНО ЗАБОЛЕНИ 173 ВО ДРЖАВАТА

УШТЕ ПЕТ ДЕЦА ПРИМЕНИ ВО БОЛНИЦА ПОРАДИ ГОЛЕМА КАШЛИЦА, ДОСЕГА ВКУПНО ЗАБОЛЕНИ 173 ВО ДРЖАВАТА

Во Македонија до 7 март се регистрирани 173 болни од голема кашлица, од кои 151 во Скопје, стои во извештајот на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ). ...
ИАКО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ПОБАРАЛЕ, ГРАДИНКИТЕ ВО СКОПСКИ ЦЕНТАР И КАРПОШ ПОКРАЈ ВАКЦИНАЛЕН КАРТОН БАРААТ И ДОПОЛНИТЕЛНА ПОТВРДА ЗА ЗДРАВО ДЕТЕ

ИАКО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ПОБАРАЛЕ, ГРАДИНКИТЕ ВО СКОПСКИ ЦЕНТАР И КАРПОШ ПОКРАЈ ВАКЦИНАЛЕН КАРТОН БАРААТ И ДОПОЛНИТЕЛНА ПОТВРДА ЗА ЗДРАВО ДЕТЕ

Дел од градинките во Скопје деновиве ги известуваат родителите дека освен вакциналните картони издадени од вакциналните пуктови, во рок од неколку ден ...
НАШИТЕ БАБИ И ДЕДОВЦИ БИЛЕ ПАМЕТНИ И ЗА ЗДРАВСТВЕНА МАКА ПРАШУВАЛЕ ДОКТОР, ЗА СРЕЌА НЕМАЛЕ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ – ПОДКАСТ СО Д-Р ГРОЗДАНОВА

НАШИТЕ БАБИ И ДЕДОВЦИ БИЛЕ ПАМЕТНИ И ЗА ЗДРАВСТВЕНА МАКА ПРАШУВАЛЕ ДОКТОР, ЗА СРЕЌА НЕМАЛЕ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ – ПОДКАСТ СО Д-Р ГРОЗДАНОВА

Младите родители ја добиваат здравствената едукација на погрешно место, социјалните медиуми си го направија своето, вели проф. д-р Александра Гроздано ...
ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ НАД 10 ИЛЈАДИ ДЕЦА ВО ЗЕМЈАВА ПРИМИЈА ПРОПУШТЕНА И РЕДОВНА ВАКЦИНА

ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ НАД 10 ИЛЈАДИ ДЕЦА ВО ЗЕМЈАВА ПРИМИЈА ПРОПУШТЕНА И РЕДОВНА ВАКЦИНА

Здравствените власти во системот на невакцинирани деца во Скопје, успеале да лоцираат дека 4.991 дете од општините Гази Баба и Чаир ја пропуштиле вакц ...
1 2 3 39 10 / 384 НАПИСИ