Таг: Велешки театар

ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР НЕМА ПАРНО И ПРЕТСТАВИ, ДОСЕГАШНИОТ В. Д. ДИРЕКТОР ИВАНОВСКИ И МИНИСТЕРСТВОТО СЕ КАРААТ КОЈ Е ДИРЕКТОР

ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР НЕМА ПАРНО И ПРЕТСТАВИ, ДОСЕГАШНИОТ В. Д. ДИРЕКТОР ИВАНОВСКИ И МИНИСТЕРСТВОТО СЕ КАРААТ КОЈ Е ДИРЕКТОР

Десетина денови нема претстави на репертоарот на Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“. Последната комедијата „Одам на лов“ се одигра на 2 ...
СКРАТЕНИОТ БУЏЕТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ГИ ЗАМЕНИ ПРЕМИЕРИТЕ ВО ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР

СКРАТЕНИОТ БУЏЕТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ГИ ЗАМЕНИ ПРЕМИЕРИТЕ ВО ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР

Едни претстави најавени за работа, други ќе се реализираат, е состојбата во Велешкиот театар, откако со годишната програма за култура, Министерството ...
ИМА СЀ ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ, НО СЀ ПОМАЛКУ „ЛУЃЕ“, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ МИЛЧИН ПРЕД ПРЕМИЕРАТА ВО ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

ИМА СЀ ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ, НО СЀ ПОМАЛКУ „ЛУЃЕ“, ВЕЛИ РЕЖИСЕРОТ МИЛЧИН ПРЕД ПРЕМИЕРАТА ВО ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

Велешкиот театар „Јордан Х. К. Џинот“ утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Злосторство на 21. век“ од англискиот писател Едвард Бонд, а во ре ...
ФЕСТИВАЛОТ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ СЕ ОДНЕСУВА НЕФЕР КОН НЕКОИ ОД ТЕАТРИТЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР

ФЕСТИВАЛОТ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ СЕ ОДНЕСУВА НЕФЕР КОН НЕКОИ ОД ТЕАТРИТЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР

Претстава на велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ по долги години не е дел од Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“. Нивн ...
ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ОТИ САМО ТОЈ БИЛ ПРЕДЛОЖЕН

ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ОТИ САМО ТОЈ БИЛ ПРЕДЛОЖЕН

Добитник на актерската награда „Петре Прличко“ е велешкиот актер Младен Крстевски. Така едногласно одлучило жирито во состав: Слободанка Чичевска, Дра ...
ПРВАТА ПРЕМИЕРА ВО СТОБИ ПРЕД 26 ГОДИНИ ЈА ИГРАВМЕ СО ЗМИИ И ГУШТЕРИ, ВЕЛАТ АКТЕРИТЕ ОД ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

ПРВАТА ПРЕМИЕРА ВО СТОБИ ПРЕД 26 ГОДИНИ ЈА ИГРАВМЕ СО ЗМИИ И ГУШТЕРИ, ВЕЛАТ АКТЕРИТЕ ОД ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

Театарот во археолошкиот локалитет Стоби го оживеавме по две илјади години. Во првите денови таму друштво ни правеа змиите и гуштерите, а комарците ос ...
ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР РАБОТИ БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР РАБОТИ БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

Државниот завод за ревизија констатирал повеќе неправилности при изградбата на новата зграда на Велешкиот театар, од извршената ревизија на Министерст ...
ПРОКИСНАА НОВИОТ ТЕАТАР И НОВИОТ ПОКРИВ НА СПОРТСКАТА САЛА ВО ВЕЛЕС

ПРОКИСНАА НОВИОТ ТЕАТАР И НОВИОТ ПОКРИВ НА СПОРТСКАТА САЛА ВО ВЕЛЕС

Од поројните дождови кои неколку дена интензивно паѓаа во Велес прокисна новата театарска зграда како и спортската сала „Гемиџии“.  Посебно лоша е сос ...
РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈОРДАН ВИТАНОВ, В.Д. Е АКТЕРОТ АЛЕКСАНДАР ВЕЛЈАНОВСКИ

РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈОРДАН ВИТАНОВ, В.Д. Е АКТЕРОТ АЛЕКСАНДАР ВЕЛЈАНОВСКИ

Актерот Јордан Витанов беше 10 години директор на Народниот театар во Велес „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“, и денеска е еден од разрешените директор ...
9 / 9 НАПИСИ