Таг: Венециско биенале на уметноста

РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ И МОНИКА МОТЕСКА ЈА ПРЕТСТАВИЈА ЕСТЕТИКАТА НА НАПУШТЕНИТЕ ПЕЈЗАЖИ НА 59. ВЕНЕЦИСКО БИЕНАЛЕ

РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ И МОНИКА МОТЕСКА ЈА ПРЕТСТАВИЈА ЕСТЕТИКАТА НА НАПУШТЕНИТЕ ПЕЈЗАЖИ НА 59. ВЕНЕЦИСКО БИЕНАЛЕ

Во објектот „Скуола деи Ланери“, вчера официјално беше презентиран мултимедијалниот проект „Пејзажно искуство“ (Landscape Experience) на Роберт Јанкул ...
ИЗЛОЖБАТА НА РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ И МОНИКА МОТЕСКА СЕ ОТВОРА УТРЕ НА 59. ВЕНЕЦИСКО БИЕНАЛЕ

ИЗЛОЖБАТА НА РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ И МОНИКА МОТЕСКА СЕ ОТВОРА УТРЕ НА 59. ВЕНЕЦИСКО БИЕНАЛЕ

Изложбата „Landscape Еxperience” од Роберт Јанкулоски и Моника Мотеска утре ќе се отвори на 59. издание на Венециското биенале за ликовна уметност как ...
ДЕЛОТО НА РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ И МОНИКА МОТЕСКА Е МАКЕДОНСКИ ПРЕТСТАВНИК НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ НА УМЕТНОСТА

ДЕЛОТО НА РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ И МОНИКА МОТЕСКА Е МАКЕДОНСКИ ПРЕТСТАВНИК НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ НА УМЕТНОСТА

Проектот „Пејзажно искуство“ (Landscape Experience) на Роберт Јанкулоски со соработничката Моника Мотеска и Националната галерија (НГМ) е годинешен ма ...
СО „СУБВЕРЗИЈА ВО ЦРВЕНО“ НА ПРЉА ОТВОРЕН МАКЕДОНСКИОТ ПАВИЛЈОН ВО ВЕНЕЦИЈА

СО „СУБВЕРЗИЈА ВО ЦРВЕНО“ НА ПРЉА ОТВОРЕН МАКЕДОНСКИОТ ПАВИЛЈОН ВО ВЕНЕЦИЈА

Македонскиот павилјон на 58. Венециско биенале на уметноста со проектот „Субверзија во црвено“ на уметницата Нада Прља се отвори вчера во палатата Рот ...
4 / 4 НАПИСИ