Таг: вила Уранија

ЧИПАН ГО ЗАДОЛЖИ ОХРИД ЗА СИТЕ ВРЕМИЊА, ОДБЕЛЕЖАНИ 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ХЕРОЈОТ НА СОВРЕМЕНАТА АРХИТЕКТУРА

ЧИПАН ГО ЗАДОЛЖИ ОХРИД ЗА СИТЕ ВРЕМИЊА, ОДБЕЛЕЖАНИ 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ХЕРОЈОТ НА СОВРЕМЕНАТА АРХИТЕКТУРА

Човек со пребогат дух, со отворено срце, човек чии дела го задолжија градот Охрид, беа само неколку од епитите за бардот на современата македонска арх ...
АКАДЕМИК ГЕОРГИ СТАРДЕЛОВ ПАДНА ПО СКАЛИ И СЕ ПОВРЕДИ НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА АРХИТЕКТОТ ЧИПАН ВО ОХРИД

АКАДЕМИК ГЕОРГИ СТАРДЕЛОВ ПАДНА ПО СКАЛИ И СЕ ПОВРЕДИ НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА АРХИТЕКТОТ ЧИПАН ВО ОХРИД

Академик Георги Старделов падна по скалите на вилата „Уранија“ во Охрид и си ја повреди главата. Осумдесет и осумгодишниот Старделов беше меѓу гостите ...
2 / 2 НАПИСИ