Таг: вино

ГЕРМАНИЈА БАРА ЕУ ДА ДОЗВОЛИ БЕЗАЛКОХОЛНОТО ВИНО ДА БИДЕ ОЗНАЧЕНО КАКО „ОРГАНСКО“

ГЕРМАНИЈА БАРА ЕУ ДА ДОЗВОЛИ БЕЗАЛКОХОЛНОТО ВИНО ДА БИДЕ ОЗНАЧЕНО КАКО „ОРГАНСКО“

Германската влада сака да ги промени правилата на Европската унија за да се дозволи виното без алкохол да биде означени како органско, соопшти Министе ...
НАТРАПНИК ВЛЕЗЕ ВО ВИНАРИЈА ВО ШПАНИЈА И ИСПУШТИ 60.000 ЛИТРИ ВИНО ВРЕДНО НАД ДВА МИЛИОНА ЕВРА

НАТРАПНИК ВЛЕЗЕ ВО ВИНАРИЈА ВО ШПАНИЈА И ИСПУШТИ 60.000 ЛИТРИ ВИНО ВРЕДНО НАД ДВА МИЛИОНА ЕВРА

Шпанска винарија пријави загуба од над два милиона евра откако неидентификувано лице влегло внатре и испуштило 60.000 литри вино. Од винаријата „Кепа ...
ПОРАДИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ И БОЛЕСТИ НА ЛОЗОВИ НАСАДИ, ИТАЛИЈА ГО ИЗГУБИ СТАТУСОТ НА НАЈГОЛЕМ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ВИНО НА СВЕТОТ

ПОРАДИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ И БОЛЕСТИ НА ЛОЗОВИ НАСАДИ, ИТАЛИЈА ГО ИЗГУБИ СТАТУСОТ НА НАЈГОЛЕМ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ВИНО НА СВЕТОТ

Италија го изгуби статусот на најголем производител на вино на светот откако тоа се намалило за 12% во споредба со лани. Ова се должи на екстремните в ...
ВО ЕВРОПА НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ВИНО, ФРАНЦИЈА ИЗДВОИ 200 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА ВИШОЦИТЕ

ВО ЕВРОПА НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ВИНО, ФРАНЦИЈА ИЗДВОИ 200 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА ВИШОЦИТЕ

Француската влада ќе издвои 200 милиони евра за уништување на вишокот вино и поддршка на производителите. Хиперпроизводството, кризата и зголемувањ ...
ВИНСКИОТ ТУРИЗАМ СЀ ПОАТРАКТИВЕН, ВИНАРИЈАТА „ЛАЗАР“ СО ЕУ ПОДДРШКА ОТВОРИ И СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ

ВИНСКИОТ ТУРИЗАМ СЀ ПОАТРАКТИВЕН, ВИНАРИЈАТА „ЛАЗАР“ СО ЕУ ПОДДРШКА ОТВОРИ И СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ

Со пари од Европската унија во рамките на Проектот за локална и регионална конкурентност, винаријата „Лазар“ отвори сместувачки капацитети во близина ...
ВИНАРИИТЕ ДОЦНАТ СО ИСПЛАТАТА НА ПРЕДАДЕНОТО ГРОЗЈЕ, А ДЕЛ ОД ЛАНСКИОТ РОД ОСТАНА ПО ЛОЗЈАТА, ВЕЛАТ ЛОЗАРИТЕ

ВИНАРИИТЕ ДОЦНАТ СО ИСПЛАТАТА НА ПРЕДАДЕНОТО ГРОЗЈЕ, А ДЕЛ ОД ЛАНСКИОТ РОД ОСТАНА ПО ЛОЗЈАТА, ВЕЛАТ ЛОЗАРИТЕ

Лозарите на 14 февруари, кога се празнува Свети Трифун, ги закроија лозјата, започнаа со нивните активности годинава, но останаа наследените проблеми ...
МАКЕДОНИЈА ГО ЗГОЛЕМУВА ИЗВОЗОТ НА ВИНО, КАЖА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ НА ЗАКРОЈУВАЊЕТО ЛОЗЈЕ ЗА СВЕТИ ТРИФУН ВО КАВАДАРЦИ

МАКЕДОНИЈА ГО ЗГОЛЕМУВА ИЗВОЗОТ НА ВИНО, КАЖА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ НА ЗАКРОЈУВАЊЕТО ЛОЗЈЕ ЗА СВЕТИ ТРИФУН ВО КАВАДАРЦИ

На празникот на лозарите Свети Трифун, Владата се пофали дека од година в година се бележи раст на извозот на флаширано вино и дека со тоа се јакне до ...
ИТАЛИЈА И ХРВАТСКА ВО БИТКА ЗА ИМЕТО ПРОСЕКО

ИТАЛИЈА И ХРВАТСКА ВО БИТКА ЗА ИМЕТО ПРОСЕКО

Во малите џебови на терасовиден терен со поглед на заливот што го делат Италија, Словенија и Хрватска, Милош Скабар ја оживува вековната традиција на ...
40 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ПУШАТ, ОД ВОЗРАСНИТЕ СЕКОЈ ВТОР

40 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ПУШАТ, ОД ВОЗРАСНИТЕ СЕКОЈ ВТОР

Еден од двајца возрасни е активен пушач, покажа истражувањето „Употреба на психоактивни супстанци кај општата популација“, кое Институтот за јавно здр ...
9 / 9 НАПИСИ