Таг: вработување

1 2 3 6 10 / 54 НАПИСИ
УКИНУВАЊЕТО НА БАЛАНСЕРОТ ЗА ВРАБОТУВАЊА ПО ЕТНИЧКА ЛИНИЈА ЌЕ ОДИ ВО ФАЗИ, ЛИЦАТА ПОПИШАНИ ВО СТРАНСТВО ОД ДЕНЕС НЕМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВРАБОТЕНИ ВО ЗЕМЈАВА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ АНДОНОВСКИ

УКИНУВАЊЕТО НА БАЛАНСЕРОТ ЗА ВРАБОТУВАЊА ПО ЕТНИЧКА ЛИНИЈА ЌЕ ОДИ ВО ФАЗИ, ЛИЦАТА ПОПИШАНИ ВО СТРАНСТВО ОД ДЕНЕС НЕМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВРАБОТЕНИ ВО ЗЕМЈАВА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ АНДОНОВСКИ

Министерот за дигитална трансформација Стефан Андоновски најави дека укинувањето на балансерот за усогласување на вработувањата по етничка линија ќе о ...
ДИРЕКТОРКАТА ИЉАЗИ УПОРНО САКА ДА ВРАБОТИ 18 ЛИЦА СО ИСТЕЧЕНИ ДОГОВОРИ ЗА ДЕЛО, НЕ МОЖЕМЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ СО НЕА ОТИ НЕ ЗНАЕ МАКEДОНСКИ, РЕКОА ЛЕКАРИТЕ ОД ТОКСИКОЛОГИЈА

ДИРЕКТОРКАТА ИЉАЗИ УПОРНО САКА ДА ВРАБОТИ 18 ЛИЦА СО ИСТЕЧЕНИ ДОГОВОРИ ЗА ДЕЛО, НЕ МОЖЕМЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ СО НЕА ОТИ НЕ ЗНАЕ МАКEДОНСКИ, РЕКОА ЛЕКАРИТЕ ОД ТОКСИКОЛОГИЈА

Економската директорка на Клиниката за токсикологија Бесија Иљази не дозволува да се вработат двајца дипломирани биолози и еден болничар, а упорно бут ...
ДВАЈЦА ОД ТРОЈЦАТА ПИЛОТИ НА АВИОНИТЕ ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР ЗАМИНАА ВО ПЕНЗИЈА, НОВИ ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ ПО ИЗБОРИТЕ

ДВАЈЦА ОД ТРОЈЦАТА ПИЛОТИ НА АВИОНИТЕ ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР ЗАМИНАА ВО ПЕНЗИЈА, НОВИ ЌЕ СЕ ВРАБОТУВААТ ПО ИЗБОРИТЕ

Двајца од тројцата пилоти на авионите за гасење пожар на Дирекцијата за заштита и спасување  (ДЗС) заминаа во пензија. Со тоа, сега Дирекцијата има са ...
ОГЛАС ЗА ПРИЕМ НА 300 ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ ВО АРМИЈАТА

ОГЛАС ЗА ПРИЕМ НА 300 ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ ВО АРМИЈАТА

Министерството за одбрана денеска објави оглас за прием на 300 професионални војници во Армијата. Платата на професионалните војници ќе изнесува над 3 ...
НЕУСТАВНИ СЕ ОГЛАСИТЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ КАЈ ШТО СЕ БАРААТ МАКЕДОНЦИ, АЛБАНЦИ И ДРУГИ ПО НАЦИОНАЛНОСТ, А НЕ ПО КВАЛИТЕТ, СМЕТА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА КАЦАРСКА

НЕУСТАВНИ СЕ ОГЛАСИТЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ КАЈ ШТО СЕ БАРААТ МАКЕДОНЦИ, АЛБАНЦИ И ДРУГИ ПО НАЦИОНАЛНОСТ, А НЕ ПО КВАЛИТЕТ, СМЕТА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА КАЦАРСКА

Неуставни и незаконски се сите огласи за вработувања во јавната администрација во кои се бара кандидатите да бидат припадници на соодветна националнос ...
ЗА НОВА ГОДИНА ЌЕ НЕМА ЛЕТОВИ, КОНТРОЛАТА НА ЛЕТАЊЕ ЌЕ ГО ЗАТВОРИ НЕБОТО ОД 31 ДЕКЕМВРИ ДО 2 ЈАНУАРИ АКО ДИРЕКТОРОТ НЕ ГИ ПОВЛЕЧЕ ОГЛАСИТЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

ЗА НОВА ГОДИНА ЌЕ НЕМА ЛЕТОВИ, КОНТРОЛАТА НА ЛЕТАЊЕ ЌЕ ГО ЗАТВОРИ НЕБОТО ОД 31 ДЕКЕМВРИ ДО 2 ЈАНУАРИ АКО ДИРЕКТОРОТ НЕ ГИ ПОВЛЕЧЕ ОГЛАСИТЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Синдикатот на контролорите на летање утринава му испрати известување на директорот на М-НАВ Фахрудин Хамиди дека ќе стапи во штрајк од 31 декември, де ...
МОН Ѝ ЈА ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИЈАТА НА ОПШТИНА БИТОЛА ЗА ЕДНО УЧИЛИШТЕ, ЌЕ ИМА И ЗА ДРУГИ АКО ТРАЈНО НЕ СЕ ВРАБОТАТ НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ГИ ИСПОЛНУВААТ ЗАКОНСКИТЕ УСЛОВИ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

МОН Ѝ ЈА ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИЈАТА НА ОПШТИНА БИТОЛА ЗА ЕДНО УЧИЛИШТЕ, ЌЕ ИМА И ЗА ДРУГИ АКО ТРАЈНО НЕ СЕ ВРАБОТАТ НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ГИ ИСПОЛНУВААТ ЗАКОНСКИТЕ УСЛОВИ, РЕЧЕ ШАЌИРИ

Министерството за образование и наука (МОН) ѝ ги одзеде ингеренциите на Општина Битола за Основното училиште „Александар Турунџев“ во село Кукуречани, ...
ВО СВЕТОТ ВОДАТ КОМПАНИИ И СЕ ПРОДУКТИВНИ, А КАЈ НАС НЕМА ЕВИДЕНЦИЈА ДАЛИ РАБОТАТ, ОБЈАВЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО АУТИЗАМ

ВО СВЕТОТ ВОДАТ КОМПАНИИ И СЕ ПРОДУКТИВНИ, А КАЈ НАС НЕМА ЕВИДЕНЦИЈА ДАЛИ РАБОТАТ, ОБЈАВЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО АУТИЗАМ

Во Македонија нема официјален регистар на лица со аутизам, а камоли евиденција колку од нив се вработени. Додека во светот компаниите се прилагодуваат ...
ЈСП ОБЈАВИ ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ВОЗАЧИ, ФАЛАТ НАЈМАЛКУ 100 ОТИ МНОГУМИНА ЗАМИНАЛЕ ДА РАБОТАТ ВО СТРАНСТВО

ЈСП ОБЈАВИ ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ВОЗАЧИ, ФАЛАТ НАЈМАЛКУ 100 ОТИ МНОГУМИНА ЗАМИНАЛЕ ДА РАБОТАТ ВО СТРАНСТВО

ЈСП „Скопје“ објави оглас за вработување на возачи. На веб страната на јавното претпријатие објавен е огласот за вработување, но во него не стои колку ...
СЛОВЕНИЈА НУДИ ВРАБОТУВАЊА ЗА ШОФЕРИ, КУВАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ДО ДОКТОРИ СПЕЦИЈАЛИСТИ ОД МАКЕДОНИЈА

СЛОВЕНИЈА НУДИ ВРАБОТУВАЊА ЗА ШОФЕРИ, КУВАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ДО ДОКТОРИ СПЕЦИЈАЛИСТИ ОД МАКЕДОНИЈА

Од шофери на автобуси, кувари, градежници до медицински сестри со средно и високо образование, општи доктори и специјалисти по патологија, хирургија, ...
1 2 3 6 10 / 54 НАПИСИ