Таг: Закон за извршување

КАМАТАТА ЗАВРШУВА КАЈ СУМАТА НА ГЛАВНИОТ ДОЛГ, ИЗВРШИТЕЛИТЕ НЕМА ВЕЌЕ ДА ГИ СТАВААТ ГРАЃАНИТЕ ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ДОНЕСЕН НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

КАМАТАТА ЗАВРШУВА КАЈ СУМАТА НА ГЛАВНИОТ ДОЛГ, ИЗВРШИТЕЛИТЕ НЕМА ВЕЌЕ ДА ГИ СТАВААТ ГРАЃАНИТЕ ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ДОНЕСЕН НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

Пратениците од владејачкото мнозинство ги усвоија измените на Законот за извршување, со кои оној момент кога износот на каматата ќе го достигне главни ...
ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВААТ ДВЕ ОД ТРИТЕ ГАЛИИ ВО ВАРДАР, НЕ ПЛАЌААТ КИРИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ

ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВААТ ДВЕ ОД ТРИТЕ ГАЛИИ ВО ВАРДАР, НЕ ПЛАЌААТ КИРИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ

Град Скопје го раскина договорот за галијата во реката Вардар кај хотелот „Холидеј ин“ односно бродот „Среќа“. По налог на градоначалникот Петре Шилег ...
КОРИСНИЦИТЕ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ ЦЕЛОСНО ИЗЗЕМЕНИ ОД ПРИСИЛНА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИ

КОРИСНИЦИТЕ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ ЦЕЛОСНО ИЗЗЕМЕНИ ОД ПРИСИЛНА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИ

Со усвојувањето на измените на Законот за извршување во Собранието, целосно се изземаат од присилна наплата на долговите корисниците на социјална помо ...
БЛОКИРАНИ СМЕТКИТЕ НА 76 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ И НА 36 ИЛЈАДИ ФИРМИ

БЛОКИРАНИ СМЕТКИТЕ НА 76 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ И НА 36 ИЛЈАДИ ФИРМИ

Народна банка по половина година го објави податокот за блокирани сметки на граѓаните и фирмите. 76.504 граѓани имале блокирани сметки на крајот на се ...
4 / 4 НАПИСИ