Таг: Здружение на судии

УСТАВНИОТ СУД ДА ИСТРАЕ И ДА НЕ ДОЗВОЛИ КРАТЕЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА СУДИИТЕ, КОЈ САКА НЕКА ДОНИРА 20% ОД ПЛАТАТА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО НА СУДИИ

УСТАВНИОТ СУД ДА ИСТРАЕ И ДА НЕ ДОЗВОЛИ КРАТЕЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА СУДИИТЕ, КОЈ САКА НЕКА ДОНИРА 20% ОД ПЛАТАТА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО НА СУДИИ

Здружението на судии, кое по адвокатот, беше втората иницијатива против кратењето на платите на судиите, смета дека е во ред одлуката на Уставниот суд ...
СУДИИТЕ НЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ЦЕЛА ПЛАТА, УТРЕ ПОДНЕСУВААТ ТУЖБА ДО УСТАВНИОТ СУД

СУДИИТЕ НЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ЦЕЛА ПЛАТА, УТРЕ ПОДНЕСУВААТ ТУЖБА ДО УСТАВНИОТ СУД

Здружението на судии утре ќе поднесе иницијатива за оценка на уставноста до Уставниот суд со која си ги бара назад скратените плати на своите членови ...
СУДИИТЕ ЈА ТУЖАТ И ЌЕ ЈА СУДАТ ДРЖАВАТА ЗА НЕИСПЛАТЕНИ ДОДАТОЦИ ОД 2016 ГОДИНА НАВАМУ

СУДИИТЕ ЈА ТУЖАТ И ЌЕ ЈА СУДАТ ДРЖАВАТА ЗА НЕИСПЛАТЕНИ ДОДАТОЦИ ОД 2016 ГОДИНА НАВАМУ

Со поднесени опомени пред тужба, еден пресуден случај во граѓанскиот суд во Тетово и со ангажмани на вештаци, судиите тргнуваат во масовни тужби проти ...
ФОРМИРАН СУДСКО-МЕДИУМСКИ СОВЕТ ЗА ПОГОЛЕМА ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА СУДСТВОТО

ФОРМИРАН СУДСКО-МЕДИУМСКИ СОВЕТ ЗА ПОГОЛЕМА ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА СУДСТВОТО

За подобрување на комуникацијата на судиите и новинарите, односно граѓаните денеска за првпат се формираше Судско-медиумски совет (СМС). За претседате ...
СУДИИТЕ НЕЗАДОВОЛНИ ОД ДОНЕСЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, БАРААТ ДА СЕ КОРИГИРААТ ЗАКОНИТЕ ЗА СУДОВИ И ЗА СУДСКИ СОВЕТ

СУДИИТЕ НЕЗАДОВОЛНИ ОД ДОНЕСЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, БАРААТ ДА СЕ КОРИГИРААТ ЗАКОНИТЕ ЗА СУДОВИ И ЗА СУДСКИ СОВЕТ

Судиите не се задоволни од новите измени на Законот за судови и за Судски совет што ги донесе пред две недели Собранието. Тие не се во насока на ефект ...
ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ НЕМААТ БИОГРАФИЈА, ЗАТОА НА ВЕБ СТРАНИТЕ ЗА СУДИИТЕ ИМА САМО ДАТУМ НА РАЃАЊЕ

ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ НЕМААТ БИОГРАФИЈА, ЗАТОА НА ВЕБ СТРАНИТЕ ЗА СУДИИТЕ ИМА САМО ДАТУМ НА РАЃАЊЕ

Судиите се затворени и исплашени од новинари, претседателите на судовите ригидни во споделувањето информации со јавноста, на веб страните на судовите ...
АКО НА СУД НЕ СЕ ДОКАЖЕ ЗЛОУПОТРЕБА СО РАСПРЕДЕЛБАТА НА СУДСКИТЕ ПРЕДМЕТИ, НЕМА ВИНОВНИ, РЕЧЕ СУДИЈАТА ДЕВАЈА

АКО НА СУД НЕ СЕ ДОКАЖЕ ЗЛОУПОТРЕБА СО РАСПРЕДЕЛБАТА НА СУДСКИТЕ ПРЕДМЕТИ, НЕМА ВИНОВНИ, РЕЧЕ СУДИЈАТА ДЕВАЈА

Дури не се докаже на суд дека поединци го злоупотребиле системот за електронска распределба на судските предмети, тие не се виновни, рече судијата Шпе ...
ВО ОХРИД СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕН ЗА СПЕЦИЈАЛНО СУДСКО ОДДЕЛЕНИЕ

ВО ОХРИД СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕН ЗА СПЕЦИЈАЛНО СУДСКО ОДДЕЛЕНИЕ

На Првата меѓународна судска конференцијата „Независно судство“ во Охрид се разговараше за потребата од непристрасно судство за предметите на Специјал ...
8 / 8 НАПИСИ