Таг: Зелен Катастар

НАД ИЛЈАДА МАСКИ НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ

НАД ИЛЈАДА МАСКИ НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ

Вевчанскиот карневал почна денеска со поворка на повеќе од илјада маскирани василичари од вевчанските маала, кои се споија на плоштадот пред зградата ...
40.000 МАЗНИЦИ ЌЕ ИСУКААТ И ИЗЕДАТ БИТОЛЧАНИ НА ВАСИЛИЦА

40.000 МАЗНИЦИ ЌЕ ИСУКААТ И ИЗЕДАТ БИТОЛЧАНИ НА ВАСИЛИЦА

40.000 мазници ќе се исукаат и изедат вечерва и утре во Битола, по повод верскиот празник Василица. Битолчани на овој ден го вртат мазникот и веруваат ...
2 / 2 НАПИСИ