Таг: зеленило

1 2 3 10 10 / 92 НАПИСИ
СРЕЌЕН СУМ ОТИ СО УБАВИНА ГИ РАЗВЕСЕЛУВАМ ЛУЃЕТО, ВЕЛИ КАДРИ СЕЛМАН КОЈ СОЗДАВА УМЕТНИЧКИ КРЕАЦИИ ОД ГРМУШКИТЕ И ТРЕВНИЦИТЕ НИЗ ОХРИД

СРЕЌЕН СУМ ОТИ СО УБАВИНА ГИ РАЗВЕСЕЛУВАМ ЛУЃЕТО, ВЕЛИ КАДРИ СЕЛМАН КОЈ СОЗДАВА УМЕТНИЧКИ КРЕАЦИИ ОД ГРМУШКИТЕ И ТРЕВНИЦИТЕ НИЗ ОХРИД

Уникатните креации на охриѓанецот Кадри Селман го прават градот вистинска бајка. Фигурите направени со многу љубов и посветеност привлекуваат бројни г ...
БАНДЕРИ СЕ ПОПИШУВААТ КАКО ЗЕЛЕНИЛО, ОТИ НЕСТРУЧНИ ЛИЦА РАБОТАТ ВО ГРАД СКОПЈЕ, ВЕЛИ КИРИЛ РИСТОВСКИ ОД „ФЛОРАЗОН“

БАНДЕРИ СЕ ПОПИШУВААТ КАКО ЗЕЛЕНИЛО, ОТИ НЕСТРУЧНИ ЛИЦА РАБОТАТ ВО ГРАД СКОПЈЕ, ВЕЛИ КИРИЛ РИСТОВСКИ ОД „ФЛОРАЗОН“

Да се назначи одговорна институција или претпријатие кое би било одговорно за континуирано одржување на Зелениот катастар, а економски најисплатливо е ...
ЗГРАДИ НА СЕКОЈ ЧЕКОР, А ЗЕЛЕНИЛО ВО СКОПЈЕ НЕ СЕ САДИ, СО ПРОЕКТ ПОДДРЖАН ОД ШВЕДСКА ЌЕ СЕ БАРА ПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УРБАНО ЗЕЛЕНИЛО

ЗГРАДИ НА СЕКОЈ ЧЕКОР, А ЗЕЛЕНИЛО ВО СКОПЈЕ НЕ СЕ САДИ, СО ПРОЕКТ ПОДДРЖАН ОД ШВЕДСКА ЌЕ СЕ БАРА ПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УРБАНО ЗЕЛЕНИЛО

Во Скопје згради се градат на секој чекор, но никој не го почитува Законот за урбано зеленило, велат од Здружението за еколошко одржлив развој „Зелен ...
ИЗРАБОТЕН ПРВ ЗЕЛЕН КАТАСТАР НА ВЕЛЕС, ПРЕБРОЈАНИ СЕ 2,5 ИЛЈАДИ ДРВЈА

ИЗРАБОТЕН ПРВ ЗЕЛЕН КАТАСТАР НА ВЕЛЕС, ПРЕБРОЈАНИ СЕ 2,5 ИЛЈАДИ ДРВЈА

Изработен е зелениот катастар на Велес, при што биле пребрojани 2,5 илјади зимзелени и листопадни дрва во градот, мапирани се 27 површиини каде треба ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ВОДНО БАРААТ ГЕРАСИМОВСКИ ДА ЈА ПОНИШТИ ДОЗВОЛАТА ЗА ГРАДБА ДО ПЛАЦЕВИТЕ НА ГРУЕВСКИ И МИЈАЛКОВ, ВЕЛАТ НЕМА ДА СЕ ГРАДИ КУЌА ТУКУ ХОТЕЛ

ЖИТЕЛИТЕ НА ВОДНО БАРААТ ГЕРАСИМОВСКИ ДА ЈА ПОНИШТИ ДОЗВОЛАТА ЗА ГРАДБА ДО ПЛАЦЕВИТЕ НА ГРУЕВСКИ И МИЈАЛКОВ, ВЕЛАТ НЕМА ДА СЕ ГРАДИ КУЌА ТУКУ ХОТЕЛ

Жителите од улиците Козара, Питу Гули и Салвадор Аљенде на Водно во Скопје, бараат градоначалникот на Центар Горан Герасимовски да го поништи одобрени ...
ОПШТИНА КАРПОШ ПОЧНА ПОСТАПКА И ЗА ПЛАНОТ ЗА ЖДАНЕЦ, ЖИТЕЛИТЕ ВЕЛАТ СЕ ЦРТААТ ОБЈЕКТИ И УЛИЦА ВО ДВОРОВИ И СЕ УНИШТУВА ЗЕЛЕНИЛО

ОПШТИНА КАРПОШ ПОЧНА ПОСТАПКА И ЗА ПЛАНОТ ЗА ЖДАНЕЦ, ЖИТЕЛИТЕ ВЕЛАТ СЕ ЦРТААТ ОБЈЕКТИ И УЛИЦА ВО ДВОРОВИ И СЕ УНИШТУВА ЗЕЛЕНИЛО

Општина Карпош ја почна постапката за носење на уште Детален урбанистички план, со кој според граѓаните ќе се уништи хуманото живеење во населбите Коз ...
СО НОВ ДУП ЌЕ НИКНАТ 10-КАТНИЦИ НА МЕСТОТО НА КИНО ВЛАЕ, КАКО И ЦРКВА НА ИНКЛУЗИВНОТО ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ДО ПЛОШТАД ДЕЛФИНА

СО НОВ ДУП ЌЕ НИКНАТ 10-КАТНИЦИ НА МЕСТОТО НА КИНО ВЛАЕ, КАКО И ЦРКВА НА ИНКЛУЗИВНОТО ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ДО ПЛОШТАД ДЕЛФИНА

Нови маркички за згради предвидува Општина Карпош во населбата Влае со новиот Детален урбанистички план за Влае 2, за кој вчера беше одржана јавна пре ...
ТРИТЕ ДРЖАВНИ БАРОКНИ ЗГРАДИ КАЈ ХОТЕЛ „БРИСТОЛ“ ВО СКОПЈЕ ЗА КОИ СЕ УНИШТИ ЗЕЛЕНИЛО СЀ УШТЕ НЕМААТ УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА И ИМОТЕН ЛИСТ

ТРИТЕ ДРЖАВНИ БАРОКНИ ЗГРАДИ КАЈ ХОТЕЛ „БРИСТОЛ“ ВО СКОПЈЕ ЗА КОИ СЕ УНИШТИ ЗЕЛЕНИЛО СЀ УШТЕ НЕМААТ УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА И ИМОТЕН ЛИСТ

Трите барокни згради на улица Македонија во центарот на Скопје, кај хотел „Бристол“ за кои се сечеше зеленило и се уништуваа паркови сè уште немаат уп ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ ДАВА ДРВЦА ЗА СЕКОЈ СКЛУЧЕН БРАК, НОВОРОДЕНЧЕ ИЛИ ВДОМЕНО ЖИВОТНО

ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ ДАВА ДРВЦА ЗА СЕКОЈ СКЛУЧЕН БРАК, НОВОРОДЕНЧЕ ИЛИ ВДОМЕНО ЖИВОТНО

Општина Велес ќе дели дрвца  на граѓаните и фирмите за зазеленување на градот. Според Советот на Општина Велес право на добивање на садници набавени о ...
ВО ТЕТОВО ИСКРШЕНИ ДЕСЕТИНА ДРВЦА КОИ НЕОДАМНА БЕА ЗАСАДЕНИ

ВО ТЕТОВО ИСКРШЕНИ ДЕСЕТИНА ДРВЦА КОИ НЕОДАМНА БЕА ЗАСАДЕНИ

Засега непознати сторители вчера искршиле десетина млади дрвца на улицата кај градскиот стадион. Дрвцата неодамна беа засадени кога се реновираше оваа ...
1 2 3 10 10 / 92 НАПИСИ