Таг: Земја

АСТЕРОИДОТ АПОФИС НЕМА ДА ЈА УДРИ ЗЕМЈАТА ВО НАРЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ, ВЕЛИ НАСА

АСТЕРОИДОТ АПОФИС НЕМА ДА ЈА УДРИ ЗЕМЈАТА ВО НАРЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ, ВЕЛИ НАСА

Американската вселенска агенција НАСА потврди дека Земјата е безбедна од опасниот астероид Апофис барем во наредните 100 години. НАСА го сметаше Апофи ...
АСТЕРОИД ШИРОК ДВА КИЛОМЕТРА В СРЕДА ЌЕ ПРОЛЕТА ПОКРАЈ ЗЕМЈАТА

АСТЕРОИД ШИРОК ДВА КИЛОМЕТРА В СРЕДА ЌЕ ПРОЛЕТА ПОКРАЈ ЗЕМЈАТА

Астероид широк речиси два километра ќе пролета покрај Земјата наредната недела, но не се очекува да направи проблеми. Од новите снимки што ги објав ...
ДВАЈЦА РАБОТНИЦИ ЗАГИНАА ОТКАКО ГИ ЗАТРУПА ЗЕМЈА ВО КАНАЛ ВО ЧАИР,  ЕДНО ЛИЦЕ ПОВРЕДЕНО

ДВАЈЦА РАБОТНИЦИ ЗАГИНАА ОТКАКО ГИ ЗАТРУПА ЗЕМЈА ВО КАНАЛ ВО ЧАИР, ЕДНО ЛИЦЕ ПОВРЕДЕНО

Две лица загинаа откако ги затрупа земја во канал на кој работеле во населбата Чаир, во близина на основното училиште „Петар Здравковски Пенко". Едно ...
НАСА ЛАНСИРАШЕ САТЕЛИТ КОЈ ЌЕ БАРА ПЛАНЕТИ СО УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

НАСА ЛАНСИРАШЕ САТЕЛИТ КОЈ ЌЕ БАРА ПЛАНЕТИ СО УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

Сателит на НАСА дизајниран да бара други планети надвор од нашиот сончев систем, кои би можеле да имаат услови кои поддржуваат живот е лансиран вчера. ...
МАКЕДОНИЈА НЕ ГО ВИДЕ ЗАТЕМНУВАЊЕТО, НО ЈА ВИДЕ СУПЕР СИНАТА МЕСЕЧИНА

МАКЕДОНИЈА НЕ ГО ВИДЕ ЗАТЕМНУВАЊЕТО, НО ЈА ВИДЕ СУПЕР СИНАТА МЕСЕЧИНА

Вечерва на 31 јануари имаше месечева појава, наречена „Супер сина крвава месечина“. Од Австралија, Азија и делови во САД и Источна Европа беше видливо ...
АМЕРИКАНСКИ РАПЕР СОБИРА СРЕДСТВА ЗА САТЕЛИТ ЗА ДА ДОКАЖЕ ДЕКА ЗЕМЈАТА Е РАМНА

АМЕРИКАНСКИ РАПЕР СОБИРА СРЕДСТВА ЗА САТЕЛИТ ЗА ДА ДОКАЖЕ ДЕКА ЗЕМЈАТА Е РАМНА

Американскиот рапер Б.о.Б. покрена кампања за собирање средства, со кои планира да докаже една од најконтроверзните тези на денешнината: дека Земјата ...
РЕКОРДНО ГОЛЕМА СУПЕРМЕСЕЧИНА ПРВПАТ ОД 1948

РЕКОРДНО ГОЛЕМА СУПЕРМЕСЕЧИНА ПРВПАТ ОД 1948

Рекордно голема Супермесечина вчера и денеска го осветлува ноќното небо. Не само што ова е најблиската полна Месечина во оваа година, туку според НАСА ...
7 / 7 НАПИСИ