Таг: земјоделци

1 2 3 4 5 30 / 41 НАПИСИ
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ СЕ ТРУЈАТ СО ПРСКАЊЕ ПЕСТИЦИДИ, НИКОЈ НЕ КОНТРОЛИРА

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ СЕ ТРУЈАТ СО ПРСКАЊЕ ПЕСТИЦИДИ, НИКОЈ НЕ КОНТРОЛИРА

Тиквешијата како еден од најголемите производни региони на земјоделски производи, пред сѐ на грозје,  се соочува со неконтролирана примена на заштитни ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД МУРТИНО БЛОКИРАА ОТКУПЕН ПУНКТ ОТИ СЕ НАМАЛИЛА ЦЕНАТА НА ЗЕЛКАТА

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД МУРТИНО БЛОКИРАА ОТКУПЕН ПУНКТ ОТИ СЕ НАМАЛИЛА ЦЕНАТА НА ЗЕЛКАТА

Производителите на зелка од струмичкото село Муртино протестираа во знак на револт што откупната цена за неколку денови континуирано паѓала и не се по ...
ПОВЛЕЧЕНИ ОД ПРОМЕТ 96 ВИДА ФАЛСИФИКУВАНИ ЃУБРИВА, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЏАБЕ НАЃУБРУВАЛЕ

ПОВЛЕЧЕНИ ОД ПРОМЕТ 96 ВИДА ФАЛСИФИКУВАНИ ЃУБРИВА, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЏАБЕ НАЃУБРУВАЛЕ

Две години земјоделците од Македонија користеле вештачки ѓубрива кои биле неквалитетни и кои не содржеле хранливи состојки за развој на растенијата. О ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ГО ОЦЕНИЈА СО „ДВОЈКА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ГО ОЦЕНИЈА СО „ДВОЈКА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ

Над 60 проценти од земјоделците во државата му дале „единица“ и „двојка“ на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), затоа ш ...
БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ИСПРАЗНИ, НЕМА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО БОГДАНЦИ

БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ИСПРАЗНИ, НЕМА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО БОГДАНЦИ

Вентилите на брана „Паљурци“ повторно се затворени за наводнување на површините во општина Богданци. Нивото на водата во браната е под дозволениот мин ...
БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ПОЛНИ, ПУШТЕНА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ

БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ПОЛНИ, ПУШТЕНА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ

Браната Паљурци од синоќа почнала да се полни со вода од системот за Спас на Дојранското езеро кај Ѓавато, а од утрово пуштена е вода низ хидросистемо ...
ПАК ЗАТВОРЕНИ ВЕНТИЛИТЕ НА БРАНАТА ПАЉУРЦИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ БЕЗ ВОДА

ПАК ЗАТВОРЕНИ ВЕНТИЛИТЕ НА БРАНАТА ПАЉУРЦИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ БЕЗ ВОДА

Повторно секна водата до земјоделците во општина Богданци од браната Паљурци. Вода не се испорачува до обработливите површини оти деновиве е прекинат ...
НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

Весна Јаневска од Росоман, една од најмарифетните тиквешанки, бара начин да замине од државава. Жената што во услови кога немаше постојана работа сиве ...
НИВИТЕ ВО БОГДАНЦИ ТРИ ДЕНА БЕЗ ВОДА, СЕ ЧЕКА МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ДА ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ ОД ДОЈРАН

НИВИТЕ ВО БОГДАНЦИ ТРИ ДЕНА БЕЗ ВОДА, СЕ ЧЕКА МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ДА ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ ОД ДОЈРАН

АД „Водостопанство“ ги затвори вентилите од системот за наводнување од браната Паљурци кај Богданци. Нивото на водата во ова брана падна на самиот мин ...
ЗЕЛЕНЧУКОТ СЕ ФРЛА ПО ДЕПОНИИТЕ ВО СТРУМИЧКО ОТИ НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ

ЗЕЛЕНЧУКОТ СЕ ФРЛА ПО ДЕПОНИИТЕ ВО СТРУМИЧКО ОТИ НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ

Земјоделците го фрлаат зеленчукот по селските депонии во струмичко оти се ниски откупните цени и нема пласман. Купишта зелки се појавија на депонијата ...
1 2 3 4 5 30 / 41 НАПИСИ