Таг: земјоделци

1 2 3 4 5 40 / 49 НАПИСИ
ПОВЛЕЧЕНИ ОД ПРОМЕТ 96 ВИДА ФАЛСИФИКУВАНИ ЃУБРИВА, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЏАБЕ НАЃУБРУВАЛЕ

ПОВЛЕЧЕНИ ОД ПРОМЕТ 96 ВИДА ФАЛСИФИКУВАНИ ЃУБРИВА, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЏАБЕ НАЃУБРУВАЛЕ

Две години земјоделците од Македонија користеле вештачки ѓубрива кои биле неквалитетни и кои не содржеле хранливи состојки за развој на растенијата. О ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ГО ОЦЕНИЈА СО „ДВОЈКА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ГО ОЦЕНИЈА СО „ДВОЈКА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ

Над 60 проценти од земјоделците во државата му дале „единица“ и „двојка“ на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), затоа ш ...
БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ИСПРАЗНИ, НЕМА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО БОГДАНЦИ

БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ИСПРАЗНИ, НЕМА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО БОГДАНЦИ

Вентилите на брана „Паљурци“ повторно се затворени за наводнување на површините во општина Богданци. Нивото на водата во браната е под дозволениот мин ...
БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ПОЛНИ, ПУШТЕНА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ

БРАНАТА ПАЉУРЦИ ПАК СЕ ПОЛНИ, ПУШТЕНА ВОДА ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ

Браната Паљурци од синоќа почнала да се полни со вода од системот за Спас на Дојранското езеро кај Ѓавато, а од утрово пуштена е вода низ хидросистемо ...
ПАК ЗАТВОРЕНИ ВЕНТИЛИТЕ НА БРАНАТА ПАЉУРЦИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ БЕЗ ВОДА

ПАК ЗАТВОРЕНИ ВЕНТИЛИТЕ НА БРАНАТА ПАЉУРЦИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД БОГДАНЦИ БЕЗ ВОДА

Повторно секна водата до земјоделците во општина Богданци од браната Паљурци. Вода не се испорачува до обработливите површини оти деновиве е прекинат ...
НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

Весна Јаневска од Росоман, една од најмарифетните тиквешанки, бара начин да замине од државава. Жената што во услови кога немаше постојана работа сиве ...
НИВИТЕ ВО БОГДАНЦИ ТРИ ДЕНА БЕЗ ВОДА, СЕ ЧЕКА МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ДА ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ ОД ДОЈРАН

НИВИТЕ ВО БОГДАНЦИ ТРИ ДЕНА БЕЗ ВОДА, СЕ ЧЕКА МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ДА ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ ОД ДОЈРАН

АД „Водостопанство“ ги затвори вентилите од системот за наводнување од браната Паљурци кај Богданци. Нивото на водата во ова брана падна на самиот мин ...
ЗЕЛЕНЧУКОТ СЕ ФРЛА ПО ДЕПОНИИТЕ ВО СТРУМИЧКО ОТИ НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ

ЗЕЛЕНЧУКОТ СЕ ФРЛА ПО ДЕПОНИИТЕ ВО СТРУМИЧКО ОТИ НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ

Земјоделците го фрлаат зеленчукот по селските депонии во струмичко оти се ниски откупните цени и нема пласман. Купишта зелки се појавија на депонијата ...
7,5 МИЛИОНИ ЕВРА ИСПЛАТЕНИ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ

7,5 МИЛИОНИ ЕВРА ИСПЛАТЕНИ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ

Министерството за финансии денеска почна со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весни ...
ВО ЈУГОИСТОКОТ СЕ ФРЛААТ НАД 22 ИЛЈАДИ ТОНИ ОРГАНСКИ ОТПАД, НИКОЈ НЕ ПРАВИ ОРГАНСКО ЃУБРИВО

ВО ЈУГОИСТОКОТ СЕ ФРЛААТ НАД 22 ИЛЈАДИ ТОНИ ОРГАНСКИ ОТПАД, НИКОЈ НЕ ПРАВИ ОРГАНСКО ЃУБРИВО

Илјадници килограми градинарски отпад се фрла по депониите во Југоистокот кој важи за најземјоделскиот регион во земјава. Огромни остатоци од раноград ...
1 2 3 4 5 40 / 49 НАПИСИ