Таг: железница

1 218 / 18 НАПИСИ
САМО ДЕВЕТ ПАТНИЧКИ ВОЗОВИ ДНЕВНО ПОРАДИ ПОДОЛГИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС, ВО САБОТА И НЕДЕЛА НЕМА ВОЗОВИ

САМО ДЕВЕТ ПАТНИЧКИ ВОЗОВИ ДНЕВНО ПОРАДИ ПОДОЛГИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС, ВО САБОТА И НЕДЕЛА НЕМА ВОЗОВИ

Осетно е редуциран железничкиот патнички сообраќај, кој ќе се применува од среда. Причината е зголемено времетраење на полициски час, кој ќе трае од 1 ...
ВРЕМЕНО УКИНАТИ БЕСПЛАТНИТЕ БИЛЕТИ ЗА ВОЗ ЗА МЛАДИТЕ, УЧЕНИЦИТЕ, СТУДЕНТИТЕ И ПЕНЗИОНЕРИТЕ

ВРЕМЕНО УКИНАТИ БЕСПЛАТНИТЕ БИЛЕТИ ЗА ВОЗ ЗА МЛАДИТЕ, УЧЕНИЦИТЕ, СТУДЕНТИТЕ И ПЕНЗИОНЕРИТЕ

Од денес, не важат бесплатните патувања во внатрешниот железнички патнички сообраќај за пензионерите и младите. Ова е времена одлука, додека трае криз ...
ВОЗОТ ЗА ПРИШТИНА И ДОГОДИНА ЌЕ БИДЕ ЕДИНСТВЕНАТА МЕЃУНАРОДНА ЛИНИЈА ОД СКОПЈЕ

ВОЗОТ ЗА ПРИШТИНА И ДОГОДИНА ЌЕ БИДЕ ЕДИНСТВЕНАТА МЕЃУНАРОДНА ЛИНИЈА ОД СКОПЈЕ

И со новиот возен ред на Македонски железници, кој од денеска е на сила, единствената меѓународна патничка линија е Скопје-Приштина. Тој од Скопје трг ...
РОКЕРОТ РОД СТЈУАРТ ЈА ПОКАЖА ОГРОМНАТА МАКЕТА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ГРАД ШТО ЈА ПРАВЕЛ 23 ГОДИНИ

РОКЕРОТ РОД СТЈУАРТ ЈА ПОКАЖА ОГРОМНАТА МАКЕТА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ГРАД ШТО ЈА ПРАВЕЛ 23 ГОДИНИ

Рокерската легенда Род Стјуарт конечно ги покажа резултатите на својата друга пасија – макети на железници. Меѓу снимањата и настапите, Стјуарт во ...
ПЛАМЕНОТ ДОСТИГАШЕ ДО 20 МЕТРИ, А НЕ МОЖЕВМЕ ДА СЕ ПРИБЛИЖИМЕ НА 200 МЕТРИ ОД ТОПЛИНАТА, ВЕЛАТ ПОЖАРНИКАРИТЕ КОИ ГО СТАВИЈА ПОД КОНТРОЛА ПОЖАРОТ КАЈ ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО КУМАНОВО

ПЛАМЕНОТ ДОСТИГАШЕ ДО 20 МЕТРИ, А НЕ МОЖЕВМЕ ДА СЕ ПРИБЛИЖИМЕ НА 200 МЕТРИ ОД ТОПЛИНАТА, ВЕЛАТ ПОЖАРНИКАРИТЕ КОИ ГО СТАВИЈА ПОД КОНТРОЛА ПОЖАРОТ КАЈ ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО КУМАНОВО

Сѐ уште горат остатоците од дрвените прагови што вчера попладне се запалија на складиштето покрај Железничката станица во Куманово. Вработените на ЈП ...
ЗАЕДНИЧКИ ЦАРИНСКИ ПРЕМИН МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ЗА ПОБРЗ ПРОТОК, НАЈАВИ АНЃУШЕВ

ЗАЕДНИЧКИ ЦАРИНСКИ ПРЕМИН МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ЗА ПОБРЗ ПРОТОК, НАЈАВИ АНЃУШЕВ

Заеднички царински премин меѓу Македонија и Бугарија за да се отстранат административните бариери за развој на економските односи меѓу двете земји, на ...
ДВЕ НЕДЕЛИ ПО ОДРОНОТ, УТРЕ ТРЕБА ДА ПОЧНЕ МИНИРАЊЕТО НА ПАДНАТИТЕ КАРПИ БЛИЗУ ВЕЛЕС

ДВЕ НЕДЕЛИ ПО ОДРОНОТ, УТРЕ ТРЕБА ДА ПОЧНЕ МИНИРАЊЕТО НА ПАДНАТИТЕ КАРПИ БЛИЗУ ВЕЛЕС

Минирањето на паднатите карпи на излезот од Велес можеби ќе почне утре, ако се добијат неопходните дозволи од СВР Велес и од Македонски железници. ...
ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ ВО ХОЛАНДИЈА УБИ ТРИ ЛИЦА И ОТКАЖА СТОТИЦИ ЛЕТОВИ

ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ ВО ХОЛАНДИЈА УБИ ТРИ ЛИЦА И ОТКАЖА СТОТИЦИ ЛЕТОВИ

Аеродромот во Амстердам „Схипхол“ ги откажа сите летови, а холандската државна железница ги запре возовите, откако големо невреме ја погоди Холандија, ...
1 218 / 18 НАПИСИ