Таг: Жосеп Борел

ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ НЕ МОЖАТ ДА ПОЧНАТ ДОДЕКА НЕ ГИ РЕШИТЕ БИЛАТЕРАЛНИТЕ ПРАШАЊА СО БУГАРИЈА, КАЖА БОРЕЛ ВО СКОПЈЕ

ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ НЕ МОЖАТ ДА ПОЧНАТ ДОДЕКА НЕ ГИ РЕШИТЕ БИЛАТЕРАЛНИТЕ ПРАШАЊА СО БУГАРИЈА, КАЖА БОРЕЛ ВО СКОПЈЕ

Високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика Жосеп Борел кажа дека проширувањето на ЕУ не може да продолжи ако е попречено од билат ...
ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ТРЕБА ДА ЗАПОЧНАТ БЕЗ ОДЛАГАЊЕ, ВЕЛАТ БЛИНКЕН И БОРЕЛ

ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ТРЕБА ДА ЗАПОЧНАТ БЕЗ ОДЛАГАЊЕ, ВЕЛАТ БЛИНКЕН И БОРЕЛ

Државниот секретар на САД Ентони Блинкен и Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика Жосеп Борел велат дека пристапните преговори на ЕУ со Алб ...
БУГАРИЈА ЌЕ ГИ НАТЕРА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ДА СИ БАРААТ АЛТЕРНАТИВИ, ВЕЛИ ЖОСЕП БОРЕЛ, ПРЕТСТАВНИКОТ НА ЕУ ЗА НАДВОРЕШНА ПОЛИТИКА

БУГАРИЈА ЌЕ ГИ НАТЕРА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ДА СИ БАРААТ АЛТЕРНАТИВИ, ВЕЛИ ЖОСЕП БОРЕЛ, ПРЕТСТАВНИКОТ НА ЕУ ЗА НАДВОРЕШНА ПОЛИТИКА

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика Жосеп Борел ја повика Бугарија да покаже поголема флексибилност во врска со јазичниот спор со Северн ...
3 / 3 НАПИСИ