EМËR I PËRKOHSHËM

1 Pa, ç’thoni? A qenka qesharake që Kuvendi zgjodhi ministrin e punëve të brendshme dhe për më pak se një ditë ia pranoi dorëheqjen? Thoni se qenka qesharake që partia në pushtet ka gjetur një profesor, e ka lajmëruar nëpërmjet telefonit se do të bëhet ministër dhe ai ka pranuar me shumë gëzim e krenari? Mua nuk më duket...

ELEMENT AD-HOK

1 Katër elemente që nuk bashkohen dot kërkojnë elementin e pestë që ta shpëtojnë demokracinë e Maqedonisë. Nuk është skenar për fantashkencë, ky. Është një trup ad-hok, në njëfarë mënyrë shumë i rëndësishëm, i cili duhet të përcjellë raportimin e mediave në Maqedoni para zgjedhjeve. Këto katër elemente vazdimisht kërkojnë si shtesë një element të pestë ad-hok, që sistemi...

KOVA PËR  MBYTJE

1 Ne nuk paskemi pasur fshesa. Maqedonia, që është lider për reforma ekonomike dhe investime të huaja në regjion, paska nevojë për fshesa, xhogera dhe dorëza plastike. Ministria e punëve të brendshme, pas vërshimeve në regjionin e Shkupit, i  ka dërguar ambasadave në Shkup një listë me dëshira, të titulluar – apel për ndihmë. Në këtë listë, të huajve...

STAJKOVC 2016

1 Shkupi 2014 e pa veten në pasqyrë dhe i doli fytyra e Stajkovcit 2014. Dhe e shpirtrave të 22 viktimave të vërshimeve nga shiu i madh treorësh të shtunën e kaluar. Ky është një vetëdijesim tragjik për të cilin qeveria na vodhi 600 milion euro nga paratë tona. Shikoni kartolinat e Shkupit VMRO-ik dhe fotografitë e Stajkovcit, Buliçanit, Ilindenit,...

PA SHPALLJE

1 Në fjalimin e Ilindenit, Gjorge Ivanovi tha se çdo brez ka sakrifikuar diçka. Dhe kërkoi që ky brez të sakrofikojë duke heshtur. Kështu e mendon presidenti sakrificën tonë: “Tani është koha për të qenë të përmbajtur dhe të përgjegjshëm, prej çka varet jo vetëm zgjidhja e krizës, por edhe e ardhmja e Maqedonisë.” Këtë e thotë një president që, në...

EJANI NËVEHTE111

1 Meqë dy partitë, VMRO-DPMNE-ja dhe LSDM-ja thonë se marrëveshja është e mirë, kjo do të thotë se është e mirë për ata. Por, nuk do të thotë se është e mirë për popullin. E as për qytetarët.  Madje, për VMRO-në me siguri është dy herë më e mirë, sepse ata janë gjithmonë dy hapa përpara LSDM-së. Dhe njëqind...

NUSE ÇEÇENE

1 E hajde tash, të shkojmë në pushim, mjaft tallemi në këtë vapë. Marrëveshja sa për marrëveshje është arritur. Si duken marrëveshjet në Maqedoni, madje edhe në jetën private? Shihemi nesër në ora 9? Ok, shihemi. Shihemi, sigurt? Po, po, shihemi, po më merr edhe njëherë të dëgjohemi. Po kështu edhe katër partitë në krye me ambasadorët e SHBA-së dhe...

ZGJOHU OJ KATE

1 Uji në liqenin e Dojranit të mërkurën do të jetë i cilësisë së shkëlqyer. Qeveria ka ndryshuar rregulloret për cilësinë e ujit, dhe uji që deri tani ndalohej për larje, nga e mërkura do të jetë ujë i përshtatshëm  për t’u pirë. Ç'mrekulli na bën një Gazetë Zyrtare. Val lë rregulloret na qenkan problem? Kur ka qenë problem të...

KLLAP 650 MILION

1 Ambasadori amerikan Xhes Bejli tha se në 15 vitet e fundit,nga  buxheti i SHBA-së janë shpenzuar 55 milionë dollarë për reformën e gjyqësorit dhe policisë në Maqedoni. “Më shumë se 600 gjyqtarë, 300 prokurorë publikë, 150 avokatë dhe më mbi 2,000 efektivë policie kanë përfituar nga kjo ndihmë", ka thënë Bejli. Po ne, valle kemi ndonjë përfitim? Nëse Amerika...

NjNSh për PSUKM

1 VMRO-DPMNE-ja qeverisëse na mbajti një leksion edukativ të gjithëve, nëpërmjet aksionit që ndërmori kundër Universitetit. Si të shkonte e gjitha sipas manualit. Në fillim, njësitë policore me armatim të rëndë, sikur të ishin duke ndjekur terrorista të ISIS-it, para dy javësh u futën me forcë në Universitet për të arrestuar shtatë profesorë të dyshuar për rryshfet.  Më pas, profesorëve...