Категорија: Дописна мрежа

1 466 467 468 469 470 487 4680 / 4861 НАПИСИ
СТРУМИЦА ЌЕ ГРАДИ СПОМЕНИК НА БАБА ВАНЃА, ИЗГЛАСАА СОВЕТНИЦИТЕ ПО ПОВОД СВЕТА ПЕТКА

СТРУМИЦА ЌЕ ГРАДИ СПОМЕНИК НА БАБА ВАНЃА, ИЗГЛАСАА СОВЕТНИЦИТЕ ПО ПОВОД СВЕТА ПЕТКА

Советниците на општина Струмица ја прифатија иницијативата на група граѓани да се подигне спомен обележје на претскажувачката баба Ванѓа која е родена ...
ЖЕНИТЕ ОД ТЕТОВСКИТЕ СЕЛА ДОБИЈА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПРЕВЕНТИВЕН ПРЕГЛЕД НА ДОЈКА

ЖЕНИТЕ ОД ТЕТОВСКИТЕ СЕЛА ДОБИЈА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПРЕВЕНТИВЕН ПРЕГЛЕД НА ДОЈКА

Жените од руралните средини од тетовскиот регион кои ќе сакаат да извршат скрининг на дојка отсега ќе можат да користат бесплатен превоз од нивното се ...
ВЛАДИКАТА ПЕТАР НИ ЈА УКРАДЕ ЦРКВАТА ВО ДЕМОНСКО ВРЕМЕ, ОТКРИЈА ВЛАСИТЕ ВО БИТОЛА

ВЛАДИКАТА ПЕТАР НИ ЈА УКРАДЕ ЦРКВАТА ВО ДЕМОНСКО ВРЕМЕ, ОТКРИЈА ВЛАСИТЕ ВО БИТОЛА

Преку ноќ, во време кое е нестандардно за работата на катастарот, поточно во 23.32 часот била сменета сопственоста на влашката црква „Св.Константин и ...
ПРИЛЕПСКИОТ ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПОВТОРНО ЌЕ ОТПУШТА РАБОТНИЦИ

ПРИЛЕПСКИОТ ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПОВТОРНО ЌЕ ОТПУШТА РАБОТНИЦИ

Прилепскиот Тутунски комбинат, компанија чиј што капитал е речиси целосно во рацете на државата, се соочува повторно со превработеност, иако минатата ...
БЕЈЛИ ПО ВМРО-ДПМНЕ ВО ОХРИД ГО ПОСЕТИ И СДСМ, ОДБИ ДА ДАВА ПОЛИТИЧКИ ИЗЈАВИ

БЕЈЛИ ПО ВМРО-ДПМНЕ ВО ОХРИД ГО ПОСЕТИ И СДСМ, ОДБИ ДА ДАВА ПОЛИТИЧКИ ИЗЈАВИ

Амбасадорот на САД во Македонија Џес Бејли денеска изненади со посета на седиштата на партиите во Охрид. Откако беше во Општинскиот комитет на ВМРО-ДП ...
САД ПЛАТИЈА ЗА ПЕРИВЛЕПТА, БЕЈЛИ НА ГОСТИ ВО ОХРИДСКОТО ВМРО-ДПМНЕ

САД ПЛАТИЈА ЗА ПЕРИВЛЕПТА, БЕЈЛИ НА ГОСТИ ВО ОХРИДСКОТО ВМРО-ДПМНЕ

Средбата на амбасадорот Џес Бејли со раководството на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид била договорена пред 20-тина дена на иницијатива на а ...
КИРАЦОВСКИ ГИ ХРАБРЕШЕ ВРАБОТЕНИТЕ ДА ПРИЈАВАТ ПРИТИСОЦИ, ДИРЕКТОРИТЕ НЕГО ГО ОБВИНИЈА ЗА ПРИТИСОК

КИРАЦОВСКИ ГИ ХРАБРЕШЕ ВРАБОТЕНИТЕ ДА ПРИЈАВАТ ПРИТИСОЦИ, ДИРЕКТОРИТЕ НЕГО ГО ОБВИНИЈА ЗА ПРИТИСОК

Посетата на дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација Александар Кирацовски ја наелектризира атмосферата во jaвните и ...
ПОЖАРНИКАРИ СО ДВЕ ВОЗИЛА ВАДЕА МРТВА КРАВА ОД ВАРДАР ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

ПОЖАРНИКАРИ СО ДВЕ ВОЗИЛА ВАДЕА МРТВА КРАВА ОД ВАРДАР ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

Екипа на Противпожарната бригада на Скопје денеска беше повикана од комуналните служби да извади мртва крава од Вардар, заглавена пред Камениот мост. ...
70 ОТСТО МЛАДИ ВО ПРИЛЕП ИДНИНАТА СИ ЈА ГЛЕДААТ НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА

70 ОТСТО МЛАДИ ВО ПРИЛЕП ИДНИНАТА СИ ЈА ГЛЕДААТ НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА

Прилепчанецот Александар Џ. (30) е дипломец на Економски факултет во Скопје и 8 години e без работа. Разочаран од системот, од економската стагнација ...
ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

Германската компанија „Вете Е“ заедно со македонската „Вардар градба“ ги почнаа работите за изградба на пречистителната станица во Струмица, каде ќе с ...
1 466 467 468 469 470 487 4680 / 4861 НАПИСИ