Категорија: Дописна мрежа

1 690 691 692 693 694 878 6920 / 8777 НАПИСИ
ФАБРИКАТА ЗА ВАР ТРУЕ СО ПРАШИНА И ЛАЖЕ ДЕКА Е ВОДЕНА ПАРЕА, ГАЗДАТА ГО ИЗБРКАЛ ИНСПЕКТОРОТ, ПРОТЕСТИРААТ  ЖИТЕЛИТЕ НА ПРЕВАЛЕЦ И ТУНЕЛ ВО ВЕЛЕС

ФАБРИКАТА ЗА ВАР ТРУЕ СО ПРАШИНА И ЛАЖЕ ДЕКА Е ВОДЕНА ПАРЕА, ГАЗДАТА ГО ИЗБРКАЛ ИНСПЕКТОРОТ, ПРОТЕСТИРААТ  ЖИТЕЛИТЕ НА ПРЕВАЛЕЦ И ТУНЕЛ ВО ВЕЛЕС

Толкувањето на стручните лица од велешката фабрика за вар и каменолом дека  тоа што жителите го гледаат со месеци е водена пареа, а не бела прашина ги ...
ПАТОТ ЗА ГАЛИЧНИК ЕДВАЈ ПРООДЕН ПОРАДИ СВЛЕЧИШТЕ И ЛАВИНА ОД СНЕГ НА МЕСЕЦ ДЕНА ДО ГАЛИЧКА СВАДБА

ПАТОТ ЗА ГАЛИЧНИК ЕДВАЈ ПРООДЕН ПОРАДИ СВЛЕЧИШТЕ И ЛАВИНА ОД СНЕГ НА МЕСЕЦ ДЕНА ДО ГАЛИЧКА СВАДБА

Единствениот патен правец за Галичник на две места значително е оштетен и опасен по учесниците во сообраќајот на месец дена до одржувањето на Галичкат ...
НЕ Е ТОЧНО ДЕКА ОПШТИНАТА ТРЕБА ДА ОБЕЗБЕДИ ПАРКИНГ ЗА ЗГРАДАТА НА „НАСТЕЛ“ ВО ТАФТАЛИЏЕ, ОДГОВОРИЈА ОД ОПШТИНА КАРПОШ

НЕ Е ТОЧНО ДЕКА ОПШТИНАТА ТРЕБА ДА ОБЕЗБЕДИ ПАРКИНГ ЗА ЗГРАДАТА НА „НАСТЕЛ“ ВО ТАФТАЛИЏЕ, ОДГОВОРИЈА ОД ОПШТИНА КАРПОШ

Не е точно дека Општина Карпош има обврска да обезбеди паркинг места за зградата на „Настел“ во Тафталиџе, велат од Општина Карпош. Вчера од фирмат ...
МАКЕДОНИЈА И ГРЦИЈА ЌЕ РАБОТАТ НА 37 ПРЕКУГРАНИЧНИ ПРОЕКТИ ЗА КОИ ЕУ ОДОБРИ 36,2 МИЛИОНИ ЕВРА

МАКЕДОНИЈА И ГРЦИЈА ЌЕ РАБОТАТ НА 37 ПРЕКУГРАНИЧНИ ПРОЕКТИ ЗА КОИ ЕУ ОДОБРИ 36,2 МИЛИОНИ ЕВРА

Македонија и Грција во наредните две години заедно ќе потрошат 36,2 милиони евра што Европската Унија ги одобри за реализација на 37 проекти од програ ...
ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ ВО КИСЕЛА ВОДА, КАРПОШ И АВТОКОМАНДА ЌЕ ИМА АКО САКААТ ГРАЃАНИТЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“, БОРЧЕ ЈАКИМОВСКИ

ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ ВО КИСЕЛА ВОДА, КАРПОШ И АВТОКОМАНДА ЌЕ ИМА АКО САКААТ ГРАЃАНИТЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“, БОРЧЕ ЈАКИМОВСКИ

ЈП „Градски паркинг“ ќе воведе зонско паркирање на нови локации, само доколку граѓаните сакаат и Општините донесат таква одлука, вели директорот Борче ...
ВО ШТИП СЕ ЗАПИШАЛЕ 200 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ПЛАНИРАНОТО

ВО ШТИП СЕ ЗАПИШАЛЕ 200 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ПЛАНИРАНОТО

Дури 200 првачиња помалку од очекуваното се запишани во првиот уписен рок во Штип. Во петте основни училишта според бројот на запишани деца минатите г ...
БЕТОНСКИ ПЛОЧИ ОД 2 ТОНА СЕ ДРЖАТ НА ДРВЕНА ГРАЃА ВО ГРАДСКИОТ БАЗЕН ВО ВЕЛЕС

БЕТОНСКИ ПЛОЧИ ОД 2 ТОНА СЕ ДРЖАТ НА ДРВЕНА ГРАЃА ВО ГРАДСКИОТ БАЗЕН ВО ВЕЛЕС

Бетонски плочки тешки скоро 2 тона се потпираат со дрвени столбови, а просториите прокиснуваат во Градскиот базен во Велес. Откако во 1979 беше изград ...
КАЗНИ ЗА ДИРЕКТОРКАТА И ЗА ШКОЛОТО ВО РАДОВИШ КАДЕ СЕ ОДРЖА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА

КАЗНИ ЗА ДИРЕКТОРКАТА И ЗА ШКОЛОТО ВО РАДОВИШ КАДЕ СЕ ОДРЖА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА

Државниот просветен инспекторат го казни основното училиште „Крсте Петков Мисирков“ од Радовиш со 1.600 евра, а директорката  Олгица Стојанова  со 1.1 ...
ОПШТИНА КАРПОШ ТРЕБАШЕ ДА НАПРАВИ ПАРКИНГ И ПРИСТАПНИ УЛИЦИ, ОБВИНУВА ИНВЕСТИТОРОТ „НАСТЕЛ“ ЗА ГОЛЕМАТА ЗГРАДА ВО ТАФТАЛИЏЕ

ОПШТИНА КАРПОШ ТРЕБАШЕ ДА НАПРАВИ ПАРКИНГ И ПРИСТАПНИ УЛИЦИ, ОБВИНУВА ИНВЕСТИТОРОТ „НАСТЕЛ“ ЗА ГОЛЕМАТА ЗГРАДА ВО ТАФТАЛИЏЕ

Општина Карпош нема завршено ниту една инфраструктурна обврска околу зградата па затоа станарите немаат каде да паркираат, вели инвеститорот „Настел“ ...
НА ГИНКОТО УШТЕ ЈА НЕМА ПЛОЧКАТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ОТИ СЕ ЧЕКА КАМЕНОТ НА КОЈ ЌЕ СТОИ

НА ГИНКОТО УШТЕ ЈА НЕМА ПЛОЧКАТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ОТИ СЕ ЧЕКА КАМЕНОТ НА КОЈ ЌЕ СТОИ

Град Скопје уште не ја поставил плочата од Нирнберг, која требаше да стои кај гинкото пред Врховен суд оти уште не е набавен каменот на кој ќе стои. ...
1 690 691 692 693 694 878 6920 / 8777 НАПИСИ