Категорија: Македонија

1 1.243 1.244 1.245 1.246 1.247 1.286 12450 / 12851 НАПИСИ
ЧАТАЛ СО ТЕГНАЛО, ТАЈНО ОРУЖЈЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ЧАТАЛ СО ТЕГНАЛО, ТАЈНО ОРУЖЈЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Собранието на Република Македонија вечерва доби посебен третман за боење. Првпат шарените револуционери применија метoда боење со чатал. До овој изум ...
„ВЛАДО МОРИ ДУШМАНКЕ“, НАПИШАА ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПРЕД ВЛАДАТА

„ВЛАДО МОРИ ДУШМАНКЕ“, НАПИШАА ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПРЕД ВЛАДАТА

Со шарање на раскрсницата кај Владата, заврши уште еден марш на Шарената револуција, јавуваат репортерите на САКАМДАКАЖАМ.МК. Демонстрантите со големи ...
СКОПЈЕ ГОРИ ОД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

СКОПЈЕ ГОРИ ОД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Шарената револуција со факели го осветли Скопје. Чад и оган имаше на улиците од МНР кон Влада. Со скаднирање „Нема правда нема мир“ и „Шутка не ти ...
ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ЗА СОБРАНИЕТО, ВЕЉАНОСКИ ОТПАТУВА ЗА РИМ

ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ЗА СОБРАНИЕТО, ВЕЉАНОСКИ ОТПАТУВА ЗА РИМ

Додека демонстрантите ја бојат зградата на Собранието, а странските претставници со лидерите на македонските партии бараат законски начин како да го с ...
ШАРЕНО И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА, ПРОТЕСТОТ ЗАВРШИ

ШАРЕНО И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА, ПРОТЕСТОТ ЗАВРШИ

Антивладините демонстранти ја обоија шарено и зградата на Министерстовто за економија. На влезот на Министерството, пред кордонот полицајци напишаа ...
ТАЛЕВСКИ ГО ВРЗАА СО ЛИСИЦИ ПРЕД ОПШТИНА БИТОЛА

ТАЛЕВСКИ ГО ВРЗАА СО ЛИСИЦИ ПРЕД ОПШТИНА БИТОЛА

Со лисици вечерва демонстрантите врзаа фотографии од битолскиот помилуван градоначалник Владимир Талески врз металната ограда пред општина Битола. ...
ШАРЕНИТЕ ЈА ОБОИЈА И АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

ШАРЕНИТЕ ЈА ОБОИЈА И АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Со балони и пушки демонстантите од Шарената револуција ја бојат фасадата на Агенцијата за вработување. Се скандира „Слобода“, „Нема правда нема мир“ ...
ЕУ НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАВА ВЛАДАТА ПО 5 ЈУНИ

ЕУ НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАВА ВЛАДАТА ПО 5 ЈУНИ

Европската унија потврди дека каква било влада што би била формирана по избори на 5 јуни за кои меѓународната заедница смета дека нема да бидат веродо ...
АДМИНИСТРАЦИЈАТА ПОД ЗАКАНА ОДЕЛА НА КОНТРАПРОТЕСТИ, ТВРДИ ОБСЕ/ОДИХР

АДМИНИСТРАЦИЈАТА ПОД ЗАКАНА ОДЕЛА НА КОНТРАПРОТЕСТИ, ТВРДИ ОБСЕ/ОДИХР

Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР во Македонија добила сознанија дека се вршел притисок врз вработените во јавната администрација за да одат на конт ...
КАЗНИ ЗА АЛФА, КАНАЛ 5 И СИТЕЛ ЗА ПРИСТРАСНОСТ КОН ВМРО-ДПМНЕ

КАЗНИ ЗА АЛФА, КАНАЛ 5 И СИТЕЛ ЗА ПРИСТРАСНОСТ КОН ВМРО-ДПМНЕ

Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги во вториот извештај од надзорот на медиумското претставување во вестите по распишување на избори ...
1 1.243 1.244 1.245 1.246 1.247 1.286 12450 / 12851 НАПИСИ