Категорија: Makедонија

1 880 881 882 883 884 924 8820 / 9240 НАПИСИ
ШАРЕНИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ ТРГНАА КОН СОБРАНИЕ

ШАРЕНИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ ТРГНАА КОН СОБРАНИЕ

„Молкот е еднаков на смрт“ и „Шарам правда барам“ се транпарентите со кои вечерва шарените револуционери го почнааа протестот. Има и трена ...
СМРТТА НА КОСТА КРПАЧ СТАНУВА МИСТЕРИЈА КАКО СМРТТА НА НИКОЛА МЛАДЕНОВ?

СМРТТА НА КОСТА КРПАЧ СТАНУВА МИСТЕРИЈА КАКО СМРТТА НА НИКОЛА МЛАДЕНОВ?

Смртта на Коста Крпач останува мистерија иако минаа цели 20 дена откако тој беше пронајден мртов во својот дом во Капиштец, пред кој сè уште стои парк ...
АРХИТЕКТОНСКОТО БИЕНАЛЕ ПОСВЕТЕНО НА ОЖИВУВАЊЕ НА ПОЛУМРТВИТЕ ОБЈЕКТИ

АРХИТЕКТОНСКОТО БИЕНАЛЕ ПОСВЕТЕНО НА ОЖИВУВАЊЕ НА ПОЛУМРТВИТЕ ОБЈЕКТИ

Oсумнаесеттото Биенале на македонската архитектура БИМАС 2016 во организација на Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) почнува вечерва. На ...
ДОАЃА И АМЕРИКАНЕЦОТ ХОЈТ ЈИ, НЕ СЕ ЗНАЕ СО КОГО ЌЕ СЕ СРЕТНЕ

ДОАЃА И АМЕРИКАНЕЦОТ ХОЈТ ЈИ, НЕ СЕ ЗНАЕ СО КОГО ЌЕ СЕ СРЕТНЕ

Утре во Македонија доаѓа заменик-помошникот државен секретар за Европа и за Азија во Стејт департментот, Хојт Брајан Ји, потврдиле за „Радио Слободна ...
УСТАВНИОТ СУД ИТНО ЌЕ РАСПРАВА ЗА ИЗБОРИТЕ И ЗА СОБРАНИЕТО

УСТАВНИОТ СУД ИТНО ЌЕ РАСПРАВА ЗА ИЗБОРИТЕ И ЗА СОБРАНИЕТО

Уставниот суд штотуку направи измена на дневниот ред, ги тргна сите претходно закажани точки за утрешната седница и ја стави како единствена точка ини ...
ЗА ДА МОЖЕ ГРУЕВСКИ ОД ПРАТЕНИК ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР ЌЕ МОРА ПАК ИЗБОРИ

ЗА ДА МОЖЕ ГРУЕВСКИ ОД ПРАТЕНИК ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР ЌЕ МОРА ПАК ИЗБОРИ

Никола Груевски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, која е единствената партија што ќе се трка на парламентарните избори на петти јуни, нема да може веднаш да бид ...
КИНЕСКИОТ РЕЖИМ НА ИЗБОРИ ПОДЕМОКРАТСКИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ЗА 5 ЈУНИ

КИНЕСКИОТ РЕЖИМ НА ИЗБОРИ ПОДЕМОКРАТСКИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ЗА 5 ЈУНИ

Дали со изборите на  5 јуни на кои ќе учествува само коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, де факто ќе се смени политичкиот систем и Македонија ќе ста ...
БИТОЛСКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ ПОРАЧАА: ЌЕ БИДЕМЕ КАКО ПАРТИЗАНИТЕ

БИТОЛСКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ ПОРАЧАА: ЌЕ БИДЕМЕ КАКО ПАРТИЗАНИТЕ

„Ќе продолжиме со блокада на кружните текови кои се „големите“ проекти на Талески постигнати во неговото владеење. Ќе бидеме упорни како борците кои м ...
СО ЧАТАЛЧИЊА ОБОЕН СТИРОПОРОТ НА ВЛАДА

СО ЧАТАЛЧИЊА ОБОЕН СТИРОПОРОТ НА ВЛАДА

Пред Влада шарените револуционери извадија уште еден изум за боење-мали чаталчиња. Со нив фрлија највеќе боја на стиропорната фасада на Владата од поч ...
ПОВТОРНО ГОРИ ПОДВОЗНИКОТ КОН ВЛАДАТА КАЈ СКЕНДЕРБЕГ

ПОВТОРНО ГОРИ ПОДВОЗНИКОТ КОН ВЛАДАТА КАЈ СКЕНДЕРБЕГ

Антивладините демонстранти запалија факели за време на движењето кај споменикот на Скендербег, низ подвозникот кај поранешната Стоковна куќа Мост, на ...
1 880 881 882 883 884 924 8820 / 9240 НАПИСИ