Категорија: Здравство

1 2 3 4 19 20 / 190 НАПИСИ
ЌЕ СЕ УМИРА ПОВЕЌЕ ОД РАК, ОТКОЛКУ ОД КОВИД-19 АКО НЕ СЕ ОСЛОБОДАТ БОЛНИЦИТЕ ЗА РЕДОВНИ ПАЦИЕНТИ, ВЕЛИ ОНКОЛОГОТ ЖОЗЕВ ГЛИГОРОВ ОД СОРБОНА

ЌЕ СЕ УМИРА ПОВЕЌЕ ОД РАК, ОТКОЛКУ ОД КОВИД-19 АКО НЕ СЕ ОСЛОБОДАТ БОЛНИЦИТЕ ЗА РЕДОВНИ ПАЦИЕНТИ, ВЕЛИ ОНКОЛОГОТ ЖОЗЕВ ГЛИГОРОВ ОД СОРБОНА

Доктор Жозев Глигоров (54), по потекло од Струмица, е професор по медицинска онкологија на светски престижниот Универзитет Сорбона и лекар на Одделот ...
84 ОТСТО ОД ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ ИЗМИНАТИВЕ ПЕТ НЕДЕЛИ НЕ СЕ ВАКЦИНИРАНИ ПРОТИВ КОВИД-19

84 ОТСТО ОД ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ ИЗМИНАТИВЕ ПЕТ НЕДЕЛИ НЕ СЕ ВАКЦИНИРАНИ ПРОТИВ КОВИД-19

Од 6 август до 9 септември од ковид-19 во земјава починале 678 лица, при што 591 (87%) од починатите не биле вакцинирани, а 87 починат (12%) примиле в ...
44.6 ОД ГРАЃАНИТЕ НАД 18 ГОДИНИ ВАКЦИНИРАНИ СО ЕДНА ДОЗА, НАЈМАЛ ПРОЦЕНТ ВО ГРУПАТА ОД 18-39 ГОДИНИ

44.6 ОД ГРАЃАНИТЕ НАД 18 ГОДИНИ ВАКЦИНИРАНИ СО ЕДНА ДОЗА, НАЈМАЛ ПРОЦЕНТ ВО ГРУПАТА ОД 18-39 ГОДИНИ

Дваесет и девет отсто од граѓаните од возрасната група меѓу 18 и 39 години е вакцинирана со една доза против ковид-19, стои во анализата на Министерст ...
ПРИЛЕП И ГЕВГЕЛИЈА СО ОКОЛНИТЕ МЕСТА ДОБИЈА НОВИ КОМИСИИ ЗА ТУЃА НЕГА

ПРИЛЕП И ГЕВГЕЛИЈА СО ОКОЛНИТЕ МЕСТА ДОБИЈА НОВИ КОМИСИИ ЗА ТУЃА НЕГА

Граѓаните на Прилеп и Гевгелија и нивните региони за првпат добија нови Комисии за туѓа нега или поконкретно Комисија за издавање на конзилијарно мисл ...
НА 9 СЕПТЕМВРИ СЕ ОТВОРА ВАКЦИНАЛЕН ПУНКТ НА СКОПСКИОТ ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ

НА 9 СЕПТЕМВРИ СЕ ОТВОРА ВАКЦИНАЛЕН ПУНКТ НА СКОПСКИОТ ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ

На 9 септември (четврток) ќе се отвори пункт за вакцинација против ковид-19 на кампусот на Скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, со цел да се п ...
ЗА 4 НЕДЕЛИ ОД КОВИД-19 ПОЧИНАА 480 ЛИЦА, ОД КОИ 89 ОТСТО НЕ БИЛЕ ВАКЦИНИРАНИ

ЗА 4 НЕДЕЛИ ОД КОВИД-19 ПОЧИНАА 480 ЛИЦА, ОД КОИ 89 ОТСТО НЕ БИЛЕ ВАКЦИНИРАНИ

За четири недели во земјава по компликации од ковид-19 починале 480 лица. Од нив, 429 пациенти (89,3%) од починатите не биле вакцинирани, а 51 (10,6%) ...
ТЕТОВО, ГОСТИВАР И КУМАНОВО СО НИСКА СТАПКА НА ВАКЦИНИРАНОСТ И НАЈГОЛЕМА СМРТНОСТ ОД КОВИД-19 ВО ЧЕТВРТИОТ БРАН

ТЕТОВО, ГОСТИВАР И КУМАНОВО СО НИСКА СТАПКА НА ВАКЦИНИРАНОСТ И НАЈГОЛЕМА СМРТНОСТ ОД КОВИД-19 ВО ЧЕТВРТИОТ БРАН

Најголема смртност кај пациенти со ковид-19 во јули и август имало во градовите каде имало најнизок процент на вакцинирано население, вели Министерств ...
Д-ДИМЕРИ И ЦЕ-ЕР-ПЕ ЗА КОВИД БОЛНИ УШТЕ СЕ ИСПИТУВААТ ВО ПЕТТЕ СКОПСКИ ПОЛИКЛИНИКИ, ЛЕКАРИТЕ АПЕЛИРААТ ДА НЕ СЕ ДОАЃА ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА ЗДРАВИТЕ

Д-ДИМЕРИ И ЦЕ-ЕР-ПЕ ЗА КОВИД БОЛНИ УШТЕ СЕ ИСПИТУВААТ ВО ПЕТТЕ СКОПСКИ ПОЛИКЛИНИКИ, ЛЕКАРИТЕ АПЕЛИРААТ ДА НЕ СЕ ДОАЃА ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА ЗДРАВИТЕ

Испитувања на Д-димери и Це-Ер-Пе за ковид болните и понатаму се прават во скопските поликлиники „Букурешт“, „Идадија“ „Бит Пазар“, „Јане Сандански“ и ...
СМРТНОСТА ОД КОВИД-19 Е ВИСОКА ОТИ ПАЦИЕНТИТЕ ДОЦНА ДОАЃААТ ВО БОЛНИЦА, ГОЛЕМ ДЕЛ ИМАЛЕ РАК ИЛИ ДИЈАБЕТЕС, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

СМРТНОСТА ОД КОВИД-19 Е ВИСОКА ОТИ ПАЦИЕНТИТЕ ДОЦНА ДОАЃААТ ВО БОЛНИЦА, ГОЛЕМ ДЕЛ ИМАЛЕ РАК ИЛИ ДИЈАБЕТЕС, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Големата смртност на пациенти болни од ковид-19 се должи на тоа дека долго време се лекуваат надвор од болница и доаѓаат доцна со лоши параметри, а го ...
ЗА ЕДНА НЕДЕЛА 54 ПРЕЛЕЖАНИ ПОВТОРНО СЕ ЗАРАЗИЛЕ ОД КОВИД-19, А ЗА ЦЕЛА КОРОНАКРИЗА 351 ЛИЦЕ

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА 54 ПРЕЛЕЖАНИ ПОВТОРНО СЕ ЗАРАЗИЛЕ ОД КОВИД-19, А ЗА ЦЕЛА КОРОНАКРИЗА 351 ЛИЦЕ

Брзо расте бројката на прележани лица кои пак се заразиле со ковид-19, стои во извештајот на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ). Анализирајќи ја неделн ...
1 2 3 4 19 20 / 190 НАПИСИ