Категорија: Здравство

1 2 3 4 5 7 30 / 62 НАПИСИ
28-ГОДИШНА ДЕВОЈКА ПРИМЕНА В БОЛНИЦА СО ТРОМБОТИЧНА РЕАКЦИЈА ПОСЛЕ ПРИМЕНА ВАКЦИНА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ВО СРБИЈА, КАЖА ФИЛИПЧЕ

28-ГОДИШНА ДЕВОЈКА ПРИМЕНА В БОЛНИЦА СО ТРОМБОТИЧНА РЕАКЦИЈА ПОСЛЕ ПРИМЕНА ВАКЦИНА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ВО СРБИЈА, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Дваесет и осум годишна девојка се лекува во болница поради тромботична реакција после примена вакцина против ковид-19 во Србија, кажа денеска министер ...
ПОЧНА ВАКЦИНАЦИЈАТА СО „АСТРАЗЕНЕКА“ НА ЛИЦА НАД 77 ГОДИНИ ВО 12 ГРАДОВИ ВО ЗЕМЈАВА

ПОЧНА ВАКЦИНАЦИЈАТА СО „АСТРАЗЕНЕКА“ НА ЛИЦА НАД 77 ГОДИНИ ВО 12 ГРАДОВИ ВО ЗЕМЈАВА

Вакцинацијата против ковид-19 со „АстраЗенека“ на лица над 77 години почна денес во скопските поликлиники „Јане Сандански“, „Чаир“ и „Букурешт“, во Зд ...
ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА СЕ ДАВА НА ПОМЛАДИ ОД 60 ГОДИНИ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА СЕ ДАВА НА ПОМЛАДИ ОД 60 ГОДИНИ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Лица помлади од 60 години во земјава нема да се вакцинираат против ковид-19 со вакцината на „АстраЗенека“, кажа вечерва министерот за здравство Венко ...
Д-ДИМЕРИ И ЦЕ-ЕР-ПЕ ЗА КОВИД ПАЦИЕНТИ СЕ ИСПИТУВААТ САМО ПО ЕДЕН ЧАС ДНЕВНО ВО ТРИ СКОПСКИ ПОЛИКЛИНИКИ

Д-ДИМЕРИ И ЦЕ-ЕР-ПЕ ЗА КОВИД ПАЦИЕНТИ СЕ ИСПИТУВААТ САМО ПО ЕДЕН ЧАС ДНЕВНО ВО ТРИ СКОПСКИ ПОЛИКЛИНИКИ

Испитувања на Д-димери и Це-Ер-Пе за ковид болните наскоро ќе се прават и во скопските поликлиники „Букурешт“ и „Идадија“, вели директорот на Здравств ...
СИТЕ ШТО ПРЕЛЕЖАA КОВИД-19 МОЖЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ НАЈМАЛКУ ЕДЕН МЕСЕЦ ПО ЦЕЛОСНОТО ОЗДРАВУВАЊЕ

СИТЕ ШТО ПРЕЛЕЖАA КОВИД-19 МОЖЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ НАЈМАЛКУ ЕДЕН МЕСЕЦ ПО ЦЕЛОСНОТО ОЗДРАВУВАЊЕ

Вакцината против ковид-19 може да ја прими секој што се чувствува здрав, а тие што прележале ковид може да се вакцинираат најмалку еден месец по целос ...
МЕДИЦИНСКИТЕ ЛИЦА КОИ НЕ ДОБИЛЕ ПОКАНА ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19, ДА СЕ ПРИЈАВАТ ЕЛЕКТРОНСКИ НА ВЕБ СТРАНАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

МЕДИЦИНСКИТЕ ЛИЦА КОИ НЕ ДОБИЛЕ ПОКАНА ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19, ДА СЕ ПРИЈАВАТ ЕЛЕКТРОНСКИ НА ВЕБ СТРАНАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Здравствените работници кои не добиле покана за вакцинација против ковид-19 да се регистрираат електронски преку официјалната интернет страница www.va ...
СО НАС ПАЦИЕНТИТЕ СЕ НАЈСЛОБОДНИ ОТИ СМЕ ИМ ПРВИОТ КОНТАКТ, ВЕЛАТ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИТЕ НА ХЕМАТОЛОГИЈА КОИ РАБОТАТ НА НОВИОТ МЕТОД ЗА ЛЕКУВАЊЕ МАЛИГНИ БОЛЕСТИ НА КРВТА

СО НАС ПАЦИЕНТИТЕ СЕ НАЈСЛОБОДНИ ОТИ СМЕ ИМ ПРВИОТ КОНТАКТ, ВЕЛАТ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИТЕ НА ХЕМАТОЛОГИЈА КОИ РАБОТАТ НА НОВИОТ МЕТОД ЗА ЛЕКУВАЊЕ МАЛИГНИ БОЛЕСТИ НА КРВТА

Младите лекари-специјализанти по хематологија д-р Невенка Ридова, д-р Симона Стојановска, д-р Тара Ристевска и д-р Милче Цветаноски се дел од тимот на ...
РАСТЕ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД РАК НА ДОЈКА ВО ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН, ВО ВЕВЧАНИ ГОДИШНО СЕ ПРАВАТ И НАД 2.500 ПРЕГЛЕДИ

РАСТЕ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД РАК НА ДОЈКА ВО ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН, ВО ВЕВЧАНИ ГОДИШНО СЕ ПРАВАТ И НАД 2.500 ПРЕГЛЕДИ

Ракот на дојка во Охридско–струшкиот регион во последните 10 години е во пораст. Во Здравствениот дом во Вевчани зголемен е и бројот на прегледи на па ...
ЛИЦАТА КОИ ПРЕЛЕЖАА КОВИД-19 ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПО КОНСУЛТАЦИЈА СО СПЕЦИЈАЛИСТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ЛИЦАТА КОИ ПРЕЛЕЖАА КОВИД-19 ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПО КОНСУЛТАЦИЈА СО СПЕЦИЈАЛИСТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Лицата кои го прележаа коронавирусот, доколку сакаат да се вакцинираат истото ќе можат да го направат исклучиво во консултација со матичен лекар и спе ...
МАТИЧНИТЕ СТОМАТОЛОЗИ И ГИНЕКОЛОЗИ ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО ПРВАТА ФАЗА, ПОЈАСНИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

МАТИЧНИТЕ СТОМАТОЛОЗИ И ГИНЕКОЛОЗИ ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО ПРВАТА ФАЗА, ПОЈАСНИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Матичните стоматолози и матичните гинеколози ќе се вакцинираат против ковид-19 во првата фаза заедно со здравствените работници кои работат со ковид-п ...
1 2 3 4 5 7 30 / 62 НАПИСИ