ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЧ НА ОВИЕ БРОЕВИ

Комплетен водич на државни и локални институции каде може да се пријави загадување на животната средина

  ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЧ НА ОВИЕ БРОЕВИОд протестот против загадувањето во Скопје на 20 декември 2019. (Фото: Ѓ. Личовски)

  Комплетен водич на државни и локални институции каде може да се пријави загадување на животната средина:

   

  ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

  • Директор на Државниот инспекторат за животна средина

  070/408-004

  02/3220-157; 02/3220-112

  02/3066 930 / лок. 133

  • Раководител на сектор – Главен инспектор – Сектор за инспекциски надзор во животна средина и природата

  076/455-448

  • Раководител на одделение- Виш инспектор за животна средина, Подрачно одделение за инспекциски надзор во животната средина и природата за Скопски регион

  076/446-764

  • Раководител на сектор за водостопанска инспекција

  076/445-940

  • Инспектор за животна средина, поддрачно одделение за инспекциски надзор во животната средина и природата за Скопски Регион

  076/446-275

  • Инспектор за инспекциски надзор во Животна средина.

  076/446-274

  • Помлад инспектор за животна средина, Подрачно одделение за инспекциски надзор во животна средина и природа во Скопски Регион

  072/216-637

  Од протестот против загадувањето во Скопје на 31 јануари. (Фото: К. Попов)

  ГРАД СКОПЈЕ

  193

  • Раководител на секторот Инспекторат на Град Скопје

  02/3297-359

  • Раководител на Секторот за заштита на животната средина и природата

  02/3297-301

   

  КИСЕЛА ВОДА

  • СЕКТОР ЗА КОМУНАЛНИ РАБОТИ, ИНФРАСТРУКТУРА, СООБРАЌАЈ И ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА02/2785410
   факс: 02/2770210
  • Одделение за заштита на животната средина078/373779
   факс: 02/2770210
  • СЕКТОР ЗА ИНСПЕКЦИСКИ РАБОТИ02/2785449факс: 02/2770210

   

  АЕРОДРОМ

  • Заштита и унапредување на животната средина
   02/2401-552
   02/2401-530
  • Инспекција за животна средина
   02/2401 522
  • Комунални редари
   02/2401 526

   

  ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

  • Сектор за урбанизам, комунални дејности, заштита на животната средина и локален економски развој
   02/2045-658 локал 15
  •  Одделение за инспекциски работи – Инспекторат

  02/2033471 ; 02/2045658 ; 02/2041469 ; 02/20 45 658

   

  ГАЗИ БАБА

  • Сектор за заштита на животната средина и природа / Инспекторат

  02/ 3226-655

   

  Од протестот против загадувањето во Скопје на 31 јануари. (Фото: К. Попов)

   

  БУТЕЛ

  • Дежурен телефон
   075/249-314

  02/2600-506 (барајте контакт со овластен инспектор за животна средина)

  02/2616-868; 02/2600-507

  • Совет на Општина Бутел

  02/2600-170

   

  КАРПОШ

  • СЕКТОР ИНСПЕКТОРАТ
   02/3055-931
  • Централа

  02/3061-353 (барајте контакт со овластен инспектор за животна средина)

   

  ЦЕНТАР

  • Сектор за инспекциски работи Општински инспекторат

  02/3203-602; 02/3203-633

   

  САРАЈ

  • Централа

  02/ 2057-990 (барајте контакт со овластен инспектор за животна средина)

  02/2057-996

  ЧАИР

  • Одделение за комунални работи и заштита на животната средина
   02/2603-026
  • Одделение за инспекциски надзор
   02/2603-013

   

  ТЕТОВО

  • Сектор за инспекција – Општински инспекторат

  Единица за општинска инспекција, сообраќај, патишта и животна средина

  044 /33 54 99

  факс: 044/33 94 20

  [email protected]

  • Пријави проблем
   0800 55 043

   

  БИТОЛА

  • Сектор – Општински инспекторат

  075/312-460
  локал: 047/208-354

  • Одделение за комунална инспекција и инспекција за животна средина

  047/234 234

  факс: 047/ 208 307

  [email protected]

   

  СТРУМИЦА

  • Сектор за инспекциски работи
   034/348-030

   

  ШТИП

  • Централа (барајте контакт со овластен инспектор за животна средина)
   032/226-600
   fax:032/226-601

   

  ОХРИД

  • Централа (барајте контакт со овластен инспектор за животна средина)

  046/262-492
  046/262-493

   

  КУМАНОВО

  • Централа
   031/475-800 (барајте контакт со овластен инспектор за животна средина)
   031/438-633

   

  Симнете ја мобилната апликација

  ©SDK.MK Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето на авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира