Таг: загадување

1 2 3 20 10 / 193 НАПИСИ
НЕМА ДА ИЗМИСЛУВАМ НОВИ МЕТОДИ, ЌЕ ГИ СЛЕДАМ ПОЗИТИВНИТЕ ПРИМЕРИ КАКО ЉУБЉАНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЕКОЛОГИЈА НАСЕР НУРЕДИНИ

НЕМА ДА ИЗМИСЛУВАМ НОВИ МЕТОДИ, ЌЕ ГИ СЛЕДАМ ПОЗИТИВНИТЕ ПРИМЕРИ КАКО ЉУБЉАНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЕКОЛОГИЈА НАСЕР НУРЕДИНИ

Новиот министер за животна средина Насер Нуредини е свесен дека проблемите во неговиот сектор се големи, но вели дека не планира да измислува нови мет ...
СКОПЈЕ НЕМА ЗАГАДУВАЊЕ СО АРСЕН, САМО СО КАДМИУМ, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ СТАФИЛОВ ПО ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕКОЛОГИСТИТЕ

СКОПЈЕ НЕМА ЗАГАДУВАЊЕ СО АРСЕН, САМО СО КАДМИУМ, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ СТАФИЛОВ ПО ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕКОЛОГИСТИТЕ

Скопје има загадување само со кадмиум, сè друго е резултат на литолошко потекло. Ова го тврди професорот д-р Трајче Стафилов, реагирајќи на неодамна о ...
ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ Е ПОВАЖНО ОД ПРАВОТО ДА СЕ КОРИСТИ АВТОМОБИЛ, ОДЛУЧИ ШПАНСКИ СУД И ЈА ВРАТИ ЗАБРАНАТА ЗА ВОЗИЛА ВО ЦЕНТАРОТ НА МАДРИД

ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ Е ПОВАЖНО ОД ПРАВОТО ДА СЕ КОРИСТИ АВТОМОБИЛ, ОДЛУЧИ ШПАНСКИ СУД И ЈА ВРАТИ ЗАБРАНАТА ЗА ВОЗИЛА ВО ЦЕНТАРОТ НА МАДРИД

Казните за возила што влегуваат во центарот на Мадрид се вратени, само пет дена откако беше укината зоната со ниски издувни гасови. Новиот конзерватив ...
ДУРАКИ ЗА 10 ГОДИНИ КАКО ГРАДОНАЧАЛНИК И МИНИСТЕР НЕ ЈА РЕШИ ДЕПОНИЈАТА СО ЈАЛОВИНА ВО БЛИЗИНА НА УЧИЛИШТЕ ВО ЛИПКОВО, КАЖАА НА ЕКОЛОШКА ТРИБИНА ВО ВЕЛЕС

ДУРАКИ ЗА 10 ГОДИНИ КАКО ГРАДОНАЧАЛНИК И МИНИСТЕР НЕ ЈА РЕШИ ДЕПОНИЈАТА СО ЈАЛОВИНА ВО БЛИЗИНА НА УЧИЛИШТЕ ВО ЛИПКОВО, КАЖАА НА ЕКОЛОШКА ТРИБИНА ВО ВЕЛЕС

Иако градоначалник на Липково во два мандата, а потоа и министер за животна средина, Садула Дураки за десет години ништо не презел за отстранување на ...
ЕКОЛОГИСТИТЕ ПРЕСТАНАА СО ЧИСТЕЊЕ НА ПОЧВАТА ВО ВЕЛЕС ОТИ И НОВАТА ПОЧВА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

ЕКОЛОГИСТИТЕ ПРЕСТАНАА СО ЧИСТЕЊЕ НА ПОЧВАТА ВО ВЕЛЕС ОТИ И НОВАТА ПОЧВА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

Еколошкото друштво „Вила Зора“ престана со постапката на замена на почвата на јавните површини во Велес. Како причина го посочија примерот на земјодел ...
МАДРИЃАНИ НА ПРОТЕСТ ПОБАРАА ДА СЕ ВРАТИ ЗАБРАНАТА ЗА ВОЗИЛА ШТО ЗАГАДУВААТ

МАДРИЃАНИ НА ПРОТЕСТ ПОБАРАА ДА СЕ ВРАТИ ЗАБРАНАТА ЗА ВОЗИЛА ШТО ЗАГАДУВААТ

Илјадници демонстранти излегоа на улиците на Мадрид против одлуката на новиот конзервативен градоначалник да ги повлече рестрикциите за загадување од ...
ВАРДАР НА ВЛЕЗОТ ВО ВЕЛЕС ДВЕ НЕДЕЛИ СЕ ЗАГАДУВА СО НЕПОЗНАТА МАТЕРИЈА

ВАРДАР НА ВЛЕЗОТ ВО ВЕЛЕС ДВЕ НЕДЕЛИ СЕ ЗАГАДУВА СО НЕПОЗНАТА МАТЕРИЈА

Во реката Вардар на влезот во Велес две недели има загадување. Секојдневно во попладневните часови, на испусниот канал близу управната зграда на ЈКП „ ...
СЕ НАМАЛУВА ДДВ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ОД 18 НА 5 ОТСТО

СЕ НАМАЛУВА ДДВ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ОД 18 НА 5 ОТСТО

Данокот на додадена вредност (ДДВ) за парно греење од следната грејна сезона ќе се намали од 18 на 5 отсто, кажа премиерот Зоран Заев по состанокот на ...
840 ГРАЃАНИ ПОБАРАЛЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ ОД ГРАД СКОПЈЕ, ПАРИ ИМА УШТЕ ЗА 460 ДОМАЌИНСТВА

840 ГРАЃАНИ ПОБАРАЛЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ ОД ГРАД СКОПЈЕ, ПАРИ ИМА УШТЕ ЗА 460 ДОМАЌИНСТВА

На јавниот повик на Град Скопје субвенции за инвертери побарале 840 граѓани, а пари има уште за 460. На повикот кој беше објавен во март од буџетот на ...
ИСКОРИСТЕНИ ПОЛОВИНА ОД СУБВЕНЦИИТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ, ПАРИ ИМА УШТЕ ЗА 1.600 ГРАЃАНИ

ИСКОРИСТЕНИ ПОЛОВИНА ОД СУБВЕНЦИИТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ, ПАРИ ИМА УШТЕ ЗА 1.600 ГРАЃАНИ

Искористени се половина од средствата за субвенции за набавка на велосипеди. На јавниот повик на Градот Скопје кој беше објавен на 11 март, досега суб ...
1 2 3 20 10 / 193 НАПИСИ