Таг: 500-годишнина

СИТЕ ТАПИСЕРИИ НА РАФАЕЛ ПО ПЕТ ВЕКА СЕ ВРАЌААТ ВО СИСТИНСКАТА КАПЕЛА

СИТЕ ТАПИСЕРИИ НА РАФАЕЛ ПО ПЕТ ВЕКА СЕ ВРАЌААТ ВО СИСТИНСКАТА КАПЕЛА

За првпат по неколку векови, сите 12 таписерии кои ги дизајнирал Рафаел ќе се закачат на ѕидовите во Систинската капела, во рамки на големата изложба ...
МАКРОН И МАТАРЕЛА ЗАЕДНО ЈА ПРОСЛАВИЈА 500-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ДА ВИНЧИ

МАКРОН И МАТАРЕЛА ЗАЕДНО ЈА ПРОСЛАВИЈА 500-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ДА ВИНЧИ

Претседателите на Франција и на Италија Емануел Макрон и Серџо Матарела денес го посетија гробот на италијанскиот ренесансен гениј Леонардо да Винчи в ...
ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ ЌЕ ИЗЛОЖАТ ПРАМЕН КОСА ЗА КОЈ ТВРДАТ ДЕКА Е НА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ ЌЕ ИЗЛОЖАТ ПРАМЕН КОСА ЗА КОЈ ТВРДАТ ДЕКА Е НА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Двајца италијански експерти се подготвуваат да направат ДНК тест на прамен од коса за кој тие велат дека можеби е на Леонардо да Винчи. Праменот би ...
ФРАНЦИЈА И ИТАЛИЈА ЗАЕДНО ЌЕ ЈА СЛАВАТ 500-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ДА ВИНЧИ

ФРАНЦИЈА И ИТАЛИЈА ЗАЕДНО ЌЕ ЈА СЛАВАТ 500-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ДА ВИНЧИ

Францускиот претседател Емануел Макрон ја најави заедничката француско-италијанска прослава на 500-годишнината од смртта на славниот ренесансен уметни ...
4 / 4 НАПИСИ