Таг: аеродром Александар Велики

„АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“ СИ ЗАМИНУВА ОД СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

„АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“ СИ ЗАМИНУВА ОД СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

Почна отстранувањето на буквите на зградата на терминалот на доскорешниот аередром „Александар Велики“. Од операторот на аеродромот турскиот конзор ...
ОДИМЕ НА МАРС

ОДИМЕ НА МАРС

1 На третата годишнина од првата бомба на Зоран Заев и од смртта на Тамара, време е фејсбук револуционерите од тоа време да си ги препрочитаат статуси ...
АЕРОДРОМОТ ПРЕИМЕНУВАН ВО „АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“ УШТЕ ВО 1992, 14 ГОДИНИ ПРЕД ГРУЕВСКИ ДА МУ ГО СМЕНИ ИМЕТО, ОТКРИВААТ ФРАНЦУСКИТЕ АРХИВИ

АЕРОДРОМОТ ПРЕИМЕНУВАН ВО „АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“ УШТЕ ВО 1992, 14 ГОДИНИ ПРЕД ГРУЕВСКИ ДА МУ ГО СМЕНИ ИМЕТО, ОТКРИВААТ ФРАНЦУСКИТЕ АРХИВИ

Идејата за преименување на скопскиот аеродром во „Александар Велики“ се појавила 14 години пред тоа да го стори владата на Никола Груевски во 2006. Уг ...
РЕАЛ ВО БЕЛ, ЈУНАЈТЕД ВО ЦРВЕН АВТОБУС ЌЕ СЕ ВОЗИ НИЗ СКОПЈЕ, РОНАЛДО НЕ ДОАЃА

РЕАЛ ВО БЕЛ, ЈУНАЈТЕД ВО ЦРВЕН АВТОБУС ЌЕ СЕ ВОЗИ НИЗ СКОПЈЕ, РОНАЛДО НЕ ДОАЃА

Подготвени се автобусите со кои фудбалерите на Реал Мадрид и на Мачестер jунајтед ќе се возат низ Скопје. Играчите и стручниот штаб на двата фудбалски ...
ПРОНАЈДЕН АВИОНОТ ШТО ИСЧЕЗНА КАЈ СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ, ВО НЕГО БИЛЕ ИТАЛИЈАНСКИ И КОСОВСКИ ДРЖАВЈАНИ

ПРОНАЈДЕН АВИОНОТ ШТО ИСЧЕЗНА КАЈ СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ, ВО НЕГО БИЛЕ ИТАЛИЈАНСКИ И КОСОВСКИ ДРЖАВЈАНИ

Полицијата вечерва кај селото Блаце, јужно од Скопскиот аеродром го блокира пристапот кон селата Кожле и Ветерско, каде што е паднат авионот Пајпер со ...
УХМР НЕ ЗНАЕ КАКВО БИЛО ВРЕМЕТО КОГА ИСЧЕЗНА АВИОНОТ, НЕ МЕРИ ОКОЛУ АЕРОДРОМОТ

УХМР НЕ ЗНАЕ КАКВО БИЛО ВРЕМЕТО КОГА ИСЧЕЗНА АВИОНОТ, НЕ МЕРИ ОКОЛУ АЕРОДРОМОТ

Од Управата за хидрометеоролошки работи велат дека не можат да кажат какви биле временските услови во периодот кога слетувал авионот што попладнево ок ...
ИСЧЕЗНАТИОТ АВИОН Е СОПСТВЕНОСТ НА АВИО КЛУБОТ ВО ТРЕВИЗО, ИТАЛИЈА

ИСЧЕЗНАТИОТ АВИОН Е СОПСТВЕНОСТ НА АВИО КЛУБОТ ВО ТРЕВИЗО, ИТАЛИЈА

Авионот Пајпер Сенека 2, кој попладнево исчезна при слетување на Скопскиот аеродром е сопственост на Авиоклубот Тревизо. Авионот е регистриран во Герм ...
ТРЧАЛ ПО АВИОН НА ПЛАТФОРМАТА НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

ТРЧАЛ ПО АВИОН НА ПЛАТФОРМАТА НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

Француски државјанин е приведен во полициското одделение на Аеродромот „Александар Велики“ во Скопје кога се обидел трчајќи по платформата да стигне д ...
ЕУ ПОЧНАЛА ИСТРАГА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ВИЗ ЕР

ЕУ ПОЧНАЛА ИСТРАГА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ СУБВЕНЦИИ ЗА ВИЗ ЕР

Европската комисија (ЕК) на почетокот на оваа година почнала истрага во врска со субвенциите што македонската влада ги дава на унгарската компанија Ви ...
БРИСЕЛ ЗАГРИЖЕН ЗА СУБВЕНЦИИТЕ ШТО МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ГИ ДАВА НА ВИЗ ЕР

БРИСЕЛ ЗАГРИЖЕН ЗА СУБВЕНЦИИТЕ ШТО МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ГИ ДАВА НА ВИЗ ЕР

Европската комисија (ЕК) бара од македонските власти информации околу субвенциите што и се даваат на унгарската компанија „Виз ер“ што може да ја нару ...
10 / 10 НАПИСИ