Таг: аерозагадување

1 4 5 6 7 8 60 / 75 НАПИСИ
50.000 МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ЌЕ НАБАВИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ

50.000 МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ЌЕ НАБАВИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ

Министерството за здравство ќе распише оглас за набавка на 50.000 заштитни маски, за заштита од аерозагадувањето, ова денес го најави министерот за зд ...
МАСКИТЕ НЕ ГО РЕШАВААТ ПРОБЛЕМОТ СО АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО, НО ЌЕ ГИ ЗАШТИТИМЕ ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

МАСКИТЕ НЕ ГО РЕШАВААТ ПРОБЛЕМОТ СО АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО, НО ЌЕ ГИ ЗАШТИТИМЕ ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче вели дека маските не го решаваат проблемот на луѓето со аерозагадувањето, но дека сè уште ги утврдуваат бројките ...
ВМРО-ДПМНЕ БАРА ЈАВНА РАСПРАВА СО НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО СОБРАНИЕТО ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

ВМРО-ДПМНЕ БАРА ЈАВНА РАСПРАВА СО НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО СОБРАНИЕТО ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денес поднела информација за загадувањето до Собранието и побарала Комисијата за транспорт, врски и екологија да одрж ...
НАМАЛУВАЊЕ НА ДДВ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ОД 18 НА 5 ОТСТО И НОВ ЗАКОН ЗА ИНДУСТРИСКИ ЕМИСИИ СЕ ДЕЛ ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

НАМАЛУВАЊЕ НА ДДВ ЗА ПАРНО ГРЕЕЊЕ ОД 18 НА 5 ОТСТО И НОВ ЗАКОН ЗА ИНДУСТРИСКИ ЕМИСИИ СЕ ДЕЛ ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

Со намалување на данокот на додадена вредност за испорачана топлинска енергија од 18 на 5 отсто, Министерството за животна средина и Владата планираат ...
ВЛАДАТА ПРЕДВИДЕ 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА ВО БУЏЕТОТ ЗА 2019 ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

ВЛАДАТА ПРЕДВИДЕ 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА ВО БУЏЕТОТ ЗА 2019 ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

Владата предвиде 1, 5 милиони евра (98 милиони денари) за намалување на аерозагадувањето Буџетот за 2019, на денешната седница на која го усвои предло ...
КАЗНЕТИ 27 ЗАГАДУВАЧИ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО КУМАНОВО

КАЗНЕТИ 27 ЗАГАДУВАЧИ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО КУМАНОВО

Кумановските инспектори во изминатите три месеци напишале 27 казни и 58 опомени на граѓани кои го прекршиле Законот за јавна чистота и животна средина ...
ВЕЛЕШАНИ НЕ ЗНААТ КАКОВ ВОЗДУХ ДИШАТ, А НЕМА ДА ЗНААТ НИТУ ЗИМАВА

ВЕЛЕШАНИ НЕ ЗНААТ КАКОВ ВОЗДУХ ДИШАТ, А НЕМА ДА ЗНААТ НИТУ ЗИМАВА

Велешани не знаат каков воздух дишат, ниту има најави дека ќе разберат каков е квалитетот на воздухот во наредниот период. По реакциите на јавноста ...
АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ГИ ПРАВИ ЛУЃЕТО ПОГЛУПИ, ПОКАЖА НОВО КИНЕСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ГИ ПРАВИ ЛУЃЕТО ПОГЛУПИ, ПОКАЖА НОВО КИНЕСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

Хроничната изложеност на загаден воздух е поштетно за здравјето отколку што се мисли, покажа едно ново истражување и дури има значително влијание врз ...
БАВАРИЈА САКА ДА ЗАТВОРА ПОЛИТИЧАРИ ОТИ НЕ СЕ БОРАТ ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

БАВАРИЈА САКА ДА ЗАТВОРА ПОЛИТИЧАРИ ОТИ НЕ СЕ БОРАТ ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Судот во Минхен размислува да затвори неколкумина високи баварски функционери затоа што не успеале да преземат мерки против аерозагадувањето во градот ...
СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

Во скопската општина Бутел денес е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за авт ...
1 4 5 6 7 8 60 / 75 НАПИСИ