Таг: аерозагадување

1 3 4 5 6 7 8 50 / 75 НАПИСИ
КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО ВЕЛЕС ГО МЕРИ САМО УШТЕ СТАНИЦАТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, А И ТАА Е СТАРА

КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО ВЕЛЕС ГО МЕРИ САМО УШТЕ СТАНИЦАТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, А И ТАА Е СТАРА

Мерната станица на Центарот за јавно здравје во Велес е стара и дотраена и кога таа ќе откаже нема да се знае каков е квалитетот на воздухот што го ди ...
МАКРАДУЛИ ЌЕ ФОРМИРА НАУЧНО СОВЕТОДАВНО ТЕЛО ЗА ПОДОБРА ЖИВОТНА СРЕДИНА

МАКРАДУЛИ ЌЕ ФОРМИРА НАУЧНО СОВЕТОДАВНО ТЕЛО ЗА ПОДОБРА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули деновиве организира серија научни работилници на државните универзитети, за тие да се здружат во ...
СТАРИТЕ ВОЗИЛА КОИ ПОВЕЌЕ ЗАГАДУВААТ ЌЕ ПЛАЌААТ 12,5 ФУНТИ ЗА ВЛЕЗ ВО ЦЕНТРАЛЕН ЛОНДОН

СТАРИТЕ ВОЗИЛА КОИ ПОВЕЌЕ ЗАГАДУВААТ ЌЕ ПЛАЌААТ 12,5 ФУНТИ ЗА ВЛЕЗ ВО ЦЕНТРАЛЕН ЛОНДОН

На старите возила кои повеќе загадуваат од денеска ќе им се наплаќа влез во центарот на Лондон, откако на сила стапи новата Зона на ултраниска емисија ...
СО 52.000 ЕВРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НАБАВУВА СПЕЦИЈАЛНИ МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД АЕРОЗАГАДУВАЊЕ

СО 52.000 ЕВРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НАБАВУВА СПЕЦИЈАЛНИ МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД АЕРОЗАГАДУВАЊЕ

Министерството за здравство со 3,2 милиони денари или 52.000 евра ќе набавува 40.000 специјални маски за заштита на хронично болните од аерозагадување ...
ВОЗДУХОТ ВО ШТИП ПРВПАТ ГОДИНАВА ЗАГАДЕН ПОВЕЌЕ ОД ДОЗВОЛЕНОТО

ВОЗДУХОТ ВО ШТИП ПРВПАТ ГОДИНАВА ЗАГАДЕН ПОВЕЌЕ ОД ДОЗВОЛЕНОТО

Воздухот во Штип за првпат оваа година беше загаден повеќе од дозволеното. Мерните станици поставени на зградата на општината и на Универзитетот „Гоце ...
БУЏЕТОТ ЗА БОРБА ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО Е НЕСООДВЕТЕН, А СИСТЕМОТ Е НЕОРГАНИЗИРАН, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕВРОПСКИОТ РЕВИЗОР

БУЏЕТОТ ЗА БОРБА ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО Е НЕСООДВЕТЕН, А СИСТЕМОТ Е НЕОРГАНИЗИРАН, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕВРОПСКИОТ РЕВИЗОР

Буџетот на Македонија за спроведување со аерозагадувањето е несоодветен, а системот не е правилно организиран и координиран, стои во Извештајот за ква ...
ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ СЕ ВРАЌА ВО ТЕТОВО, А ОПШТИНАТА НИШТО НЕ ПРЕЗЕМА, ОБВИНУВААТ ТЕТОВСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ

ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ СЕ ВРАЌА ВО ТЕТОВО, А ОПШТИНАТА НИШТО НЕ ПРЕЗЕМА, ОБВИНУВААТ ТЕТОВСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ

Движењата „Еко-герила“ и „Мајка и дете“ остро реагираа за енормното и алармантно загадување на воздухот, кое последниве неколку дена беше и за четири ...
УТРЕ ПОЧНУВА ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ОД УЧЕБНАТА ГОДИНА

УТРЕ ПОЧНУВА ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ОД УЧЕБНАТА ГОДИНА

Второто полугодие од учебната 2018/2019 година почнува утре, од 23 јануари, соопшти Министерството за образование. „Согласно препораките на Министе ...
ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ И ДВОЈНО ПОСКАП ПАРКИНГ, ГРАД СКОПЈЕ ГИ АКТИВИРА МЕРКИТЕ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО

ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ И ДВОЈНО ПОСКАП ПАРКИНГ, ГРАД СКОПЈЕ ГИ АКТИВИРА МЕРКИТЕ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО

Од денеска во 12 часот се воведе бесплатно возењето во јавниот превоз, двојно е зголемена цената на паркинзите на ЈП „Градски паркинг“ и стопирани се ...
ВЛАДАТА ГИ АКТИВИРА МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО ТЕТОВО, СТРУМИЦА И БИТОЛА

ВЛАДАТА ГИ АКТИВИРА МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО ТЕТОВО, СТРУМИЦА И БИТОЛА

Во Тетово, Струмица и Битола, поради зголемено загадување на воздухот во два последователни дена, стапуваат на сила мерките за заштита од аерозагадува ...
1 3 4 5 6 7 8 50 / 75 НАПИСИ