Таг: Агенција за храна и ветеринарство

1 216 / 16 НАПИСИ
ТРЧАЈТЕ ПО КОКОШКИТЕ И КОЛЕТЕ СИ ГИ САМИ, ИМ РЕКЛЕ МОРОИШТАНИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ

ТРЧАЈТЕ ПО КОКОШКИТЕ И КОЛЕТЕ СИ ГИ САМИ, ИМ РЕКЛЕ МОРОИШТАНИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ

Дел од жителите во струшкото село Мороишта каде што е регистриран птичји грип не даваат петлите и кокошките да ги уништат инспекторите од Агенцијата з ...
УГИНАТИТЕ ЖИВОТНИ НЕ ГИ КРЕВАЈТЕ, ПРИЈАВЕТЕ ГИ КАЈ ДЕЖУРНИТЕ ВЕТЕРИНАРИ, АПЕЛИРА АХВ

УГИНАТИТЕ ЖИВОТНИ НЕ ГИ КРЕВАЈТЕ, ПРИЈАВЕТЕ ГИ КАЈ ДЕЖУРНИТЕ ВЕТЕРИНАРИ, АПЕЛИРА АХВ

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) апелира жителите на поплавените региони да не ги креваат сами угинатите животни туку да ги пријават кај дежу ...
АКО НЕМА СОРОСОИДИ ЌЕ НЕМА НИ АРСЕН ВО ВОДАТА, СМЕТА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГЕВГЕЛИЈА

АКО НЕМА СОРОСОИДИ ЌЕ НЕМА НИ АРСЕН ВО ВОДАТА, СМЕТА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГЕВГЕЛИЈА

Речиси сите гевгеличани ја пијат водата од градскиот водовод, иако пред три години Агенцијата за храна и ветеринарство донесе забрана за користење на ...
КАЗНИ ЗА ОПШТИНА КУМАНОВО ЗА НЕПРАВИЛНО ЗАКОПУВАЊЕ МРТВИ КРАВИ ОД ЈАЗЛЕСТА КОЖА

КАЗНИ ЗА ОПШТИНА КУМАНОВО ЗА НЕПРАВИЛНО ЗАКОПУВАЊЕ МРТВИ КРАВИ ОД ЈАЗЛЕСТА КОЖА

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ќе ја казни општината Куманово поради закопување на угинати животни од јазлеста кожа на непрописно место. Оп ...
ОТКОПУВААТ МРТВИ КРАВИ СО ЈАЗЛЕСТА КОЖА ВО КУМАНОВСКО

ОТКОПУВААТ МРТВИ КРАВИ СО ЈАЗЛЕСТА КОЖА ВО КУМАНОВСКО

Ветеринарни инспектори од Куманово, минатата недела, закопале добиток со јазлеста кожа на место планирано за железничка пруга, па морале да ги ексхуми ...
НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКУ ГОВЕДА СЕ УБИЕНИ, СТОЧАРИТЕ БАРААТ НОВИ КРАВИ НАМЕСТО ОШТЕТА

НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКУ ГОВЕДА СЕ УБИЕНИ, СТОЧАРИТЕ БАРААТ НОВИ КРАВИ НАМЕСТО ОШТЕТА

Откриени се првите случаи на заболен добиток од јазлеста кожа и во кумановско. Десетина болни говеда се регистрирани во селата Орашац, Клечовце, Старо ...
1 216 / 16 НАПИСИ