Таг: Агенција за лекови

1 215 / 15 НАПИСИ
АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ НЕ КАЖУВА КОЈ ИНСУЛИН Е ВО ПРОМЕТ

АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ НЕ КАЖУВА КОЈ ИНСУЛИН Е ВО ПРОМЕТ

Агенцијата за лекови и медицински помагала не кажува кој инсулин во моментов го користат дијабетичарите во земјава. Новиот директор на Агенцијата Робе ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ОДОБРИ КОРИСТЕЊЕ НА УВЕЗЕНИОТ ИНСУЛИН, ИСПИТУВАЊАТА ПОКАЖАЛЕ ДЕКА Е КВАЛИТЕТЕН И БЕЗБЕДЕН

АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ОДОБРИ КОРИСТЕЊЕ НА УВЕЗЕНИОТ ИНСУЛИН, ИСПИТУВАЊАТА ПОКАЖАЛЕ ДЕКА Е КВАЛИТЕТЕН И БЕЗБЕДЕН

Агенцијата за лекови и медицински помагала (МАЛМЕД) соопшти дека денес донела решение да дозволи дистрибуција на инсулин во инсулинските аптеки во зем ...
КОНТРОЛАТА НА ИНСУЛИНИТЕ НЕ ЈА ЗАКОЧИ НИВНАТА ДИСТРИБУЦИЈА ВО АПТЕКИТЕ, ТВРДИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

КОНТРОЛАТА НА ИНСУЛИНИТЕ НЕ ЈА ЗАКОЧИ НИВНАТА ДИСТРИБУЦИЈА ВО АПТЕКИТЕ, ТВРДИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

Не е точно дека поради инцпекциски надзор доцнела испораката на инсулин во инсулинските аптеки, тврди Агенцијата за лекови и медицински помагала. Роб ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЌЕ БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕКВАЛИТЕТНИ И ФАЛСИФИКАТ ИНСУЛИНИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЌЕ БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕКВАЛИТЕТНИ И ФАЛСИФИКАТ ИНСУЛИНИ

Болните од дијабетес бараат Агенцијата за лекови да каже од каде се набавува инсулинот, дали гарантира за неговата безбедност и каде е испитуван инсул ...
БОЛНИТЕ ОД РЕТКА БОЛЕСТ БЕА ШЕСТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ, АГЕНЦИЈАТА КРИЕ ЗОШТО ДОБИЛЕ АЛЕРГИЈА

БОЛНИТЕ ОД РЕТКА БОЛЕСТ БЕА ШЕСТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ, АГЕНЦИЈАТА КРИЕ ЗОШТО ДОБИЛЕ АЛЕРГИЈА

Болните со ретката болест Гоше од средината на месецов повторно примаат терапија, откако шест месеци беа без лек. Во април годинава, Агенцијата за лек ...
1 215 / 15 НАПИСИ