Таг: Александар Македонски

АКО КАЖАМ КАЈ Е ГРОБОТ НА АЛЕКСАНДАР ЌЕ ПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА, ВЕЛИ АРХЕОЛОГОТ ПАСКО КУЗМАН

АКО КАЖАМ КАЈ Е ГРОБОТ НА АЛЕКСАНДАР ЌЕ ПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА, ВЕЛИ АРХЕОЛОГОТ ПАСКО КУЗМАН

„По сите истражувања и проучувања што ги вршев годиниве, слободно можам да кажам дека знам каде е гробот на Александар Македонски, ама во овие моменти ...
ВЕЌЕ НЕ ГО БАРАМ ГРОБОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ, СЕГА ПИШУВАМ СТУДИЈА, ВЕЛИ АРХЕОЛОГОТ ПАСКО КУЗМАН

ВЕЌЕ НЕ ГО БАРАМ ГРОБОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ, СЕГА ПИШУВАМ СТУДИЈА, ВЕЛИ АРХЕОЛОГОТ ПАСКО КУЗМАН

Познатиот археолог Паско Кузман повеќе не го бара гробот на Александар Македонски, туку пишува обемна студија за археологија, заснована на неговото бо ...
ФОНТАНАТА ПРСКАЛКА НА ПЛОШТАД НЕ РАБОТИ ОТИ НЕМА КОЈ ДА ЈА ОДРЖУВА

ФОНТАНАТА ПРСКАЛКА НА ПЛОШТАД НЕ РАБОТИ ОТИ НЕМА КОЈ ДА ЈА ОДРЖУВА

Површинската фонтана на плоштадот Македонија не работи оти Град Скопје нема избрано фирма која ќе ја одржува. Пред почетокот на летната сезона во ц ...
СПОМЕНИЦИТЕ ОД „СКОПЈЕ 2014“ НЕМА ДА ГИ УРИВАМЕ, ТУКУ ЌЕ ГИ НАРЕЧЕМЕ СО НИВНОТО ВИСТИНСКО ИМЕ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

СПОМЕНИЦИТЕ ОД „СКОПЈЕ 2014“ НЕМА ДА ГИ УРИВАМЕ, ТУКУ ЌЕ ГИ НАРЕЧЕМЕ СО НИВНОТО ВИСТИНСКО ИМЕ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Спомениците на Александар Велики, Филип Втори и Олимпија во центарот на Скопје, кои беа поставени во рамки на проектот „Скопје 2014“ нема да се уриваа ...
СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИТЕ ТАБЛИ НА АВТОПАТОТ „ПРИЈАТЕЛСТВО“

СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИТЕ ТАБЛИ НА АВТОПАТОТ „ПРИЈАТЕЛСТВО“

Почна поставувањето на новите 19 табли на автопатот „Пријателство“, претходно „Александар Македонски“. Називот на автопатот беше сменет со владина одл ...
НАСЛЕДНИЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ СЕ ИЗБОРИЈА ЗА ПОСЕБНА ГРАФА НА ПОПИСОТ ВО ПАКИСТАН

НАСЛЕДНИЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ СЕ ИЗБОРИЈА ЗА ПОСЕБНА ГРАФА НА ПОПИСОТ ВО ПАКИСТАН

Пакистански суд денеска им нареди на властите посебно да ги попишат членовите на заедницата Калаши, кои се сметаат за наследници на војската на Алекса ...
ПАСКО НЕ ВЕРУВА ДЕКА Е НАЈДЕН ТЕСТАМЕНТОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

ПАСКО НЕ ВЕРУВА ДЕКА Е НАЈДЕН ТЕСТАМЕНТОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

Археологот Паско Кузман е убеден дека англискиот академик Дејвид Грант, кој завчера објави дека го пронашол тестаментот на Александар Македонски, е са ...
И СКОПЈЕ ДОБИ СВОЈА АЛЕКСАНДРИЈА

И СКОПЈЕ ДОБИ СВОЈА АЛЕКСАНДРИЈА

Во скопската населба Ѓорче Петров, спроти Порта Влае денес беше поставен камен-темелник за новата населба која ќе го носи името Александрија. Насел ...
ВАРДАР ЈА ПОПЛАВИ, „ФАЛАНГА“ НЕ ПОКАЖА ХИДРОЛОШКА СОГЛАСНОСТ ЗА ГАЛИИТЕ

ВАРДАР ЈА ПОПЛАВИ, „ФАЛАНГА“ НЕ ПОКАЖА ХИДРОЛОШКА СОГЛАСНОСТ ЗА ГАЛИИТЕ

На кралскиот брод во Вардар „Ројал Македонија“ вчера му се случи она на што залудно поредупредуваа хидролозите - го поплави надојдениот Вардар. Уште к ...
9 / 9 НАПИСИ