Таг: амбасади

БЕКИМ НЕЗИРИ ОД ДУИ ГИ ВНЕЛ БАНДИТИТЕ ВО РАДАРСКАТА СОБА, ОТВОРАЈЌИ ИМ СО СВОЈАТА КАРТИЧКА, ОД ВЕЧЕРВА МВР ЈА ЧУВА КОНТРОЛНАТА КУЛА НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

БЕКИМ НЕЗИРИ ОД ДУИ ГИ ВНЕЛ БАНДИТИТЕ ВО РАДАРСКАТА СОБА, ОТВОРАЈЌИ ИМ СО СВОЈАТА КАРТИЧКА, ОД ВЕЧЕРВА МВР ЈА ЧУВА КОНТРОЛНАТА КУЛА НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

МВР соопшти дека останува во зградата на владината компанија М-НАВ да ја обезбедува затоа што е загрозена безбедноста не само на контролорите на летањ ...
ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ КАЖА ДЕКА РУСКОВСКА НЕПОТРЕБНО НА ПОЛНОЌ СЕ ОБРАТИЛА ДРАМАТИЧНО ДО АМБАСАДИТЕ ЗА СЛУЧАЈОТ „ПРЕТРЕС КАЈ АРАФАТ МУАРЕМИ“

ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ КАЖА ДЕКА РУСКОВСКА НЕПОТРЕБНО НА ПОЛНОЌ СЕ ОБРАТИЛА ДРАМАТИЧНО ДО АМБАСАДИТЕ ЗА СЛУЧАЈОТ „ПРЕТРЕС КАЈ АРАФАТ МУАРЕМИ“

Здружението на јавните обвинители на Република Северна Македонија денеска остро реагираше на отвореното писмо од јавниот обвинител Вилма Русковска, уп ...
БИТОЛСКИОТ ЦЕНТАР „ИВАН МИХАЈЛОВ“ НЕДОСТАПЕН ОТКАКО СО ПИСМА СЕ ПОЖАЛИ ДО БУГАРИЈА И АМБАСАДОРИТЕ ДЕКА МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ НЕМААТ ПРАВА

БИТОЛСКИОТ ЦЕНТАР „ИВАН МИХАЈЛОВ“ НЕДОСТАПЕН ОТКАКО СО ПИСМА СЕ ПОЖАЛИ ДО БУГАРИЈА И АМБАСАДОРИТЕ ДЕКА МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ НЕМААТ ПРАВА

Молк од Културниот центар „Иван Михајлов“ од Битола, откако изминатите денови ја разбранува јавноста во земјава и во Бугарија, по писмото испратено до ...
ВОЈНА КАЈ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ – ЗАМЕНИЦИТЕ ГО ОБВИНУВААТ ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ ЗА ДЕСПОТИЗАМ, ТОЈ ВЕЛИ 5 МЕСЕЦИ НЕ ДОАЃААТ НА РАБОТА

ВОЈНА КАЈ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ – ЗАМЕНИЦИТЕ ГО ОБВИНУВААТ ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ ЗА ДЕСПОТИЗАМ, ТОЈ ВЕЛИ 5 МЕСЕЦИ НЕ ДОАЃААТ НА РАБОТА

Вработените во институцијата Народен правобранител на Република Северна Македонија, чија основна функција е заштита на правата на сите граѓани, бараат ...
ТАБЛИТЕ СО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО ПОЧЕКААТ ПИСМОТО ДО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ДЕКА ИМАМЕ НОВО ИМЕ

ТАБЛИТЕ СО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО ПОЧЕКААТ ПИСМОТО ДО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ДЕКА ИМАМЕ НОВО ИМЕ

Нема утврдено точен рок во кој треба да се сменат таблите Република Македонија со Република Северна Македонија во нашите дипломатско-конзуларни претст ...
КИНЕСКАТА АМБАСАДА ПОБЕДИ НА ДИПЛОМАТСКИОТ ТУРНИР ВО ТЕНИС ВО СКОПЈЕ

КИНЕСКАТА АМБАСАДА ПОБЕДИ НА ДИПЛОМАТСКИОТ ТУРНИР ВО ТЕНИС ВО СКОПЈЕ

Претставник од кинеската амбасада во Скопје е победник на дипломатски турнир во тенис, што по повод 11 Октомври го организираа Министерството за надво ...
ДИМИТРОВ ПРЕГОВАРА СО ИВАНОВ ЗА АМБАСАДОРИ ВО ПРАЗНИТЕ АМБАСАДИ

ДИМИТРОВ ПРЕГОВАРА СО ИВАНОВ ЗА АМБАСАДОРИ ВО ПРАЗНИТЕ АМБАСАДИ

Министерството за надворешни работи (МНР) започнало почетни консултации со претседателот на државата Ѓорге Иванов за пополнување на испразнетите амбас ...
МАКЕДОНИЈА ИЗГРАДИ ПОВЕЌЕ ЦРКВИ И ЏАМИИ ОТКОЛКУ ШКОЛИ

МАКЕДОНИЈА ИЗГРАДИ ПОВЕЌЕ ЦРКВИ И ЏАМИИ ОТКОЛКУ ШКОЛИ

Во Македонија има повеќе цркви од основни и средни училишта заедно. Според Државниот завод за статистика, во целата држава се изградени и работат 989 ...
8 / 8 НАПИСИ