Таг: апарати

ИМА ЗНАЧАЈНИ ОТСТАПУВАЊА ВО ОБЈАВЕНИ И ПРОПИШАНИ ТЕРМИНИ ЗА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, КАДАРОТ Е НЕДОВОЛНО ОБУЧЕН, ВЕЛАТ РЕВИЗОРИТЕ

ИМА ЗНАЧАЈНИ ОТСТАПУВАЊА ВО ОБЈАВЕНИ И ПРОПИШАНИ ТЕРМИНИ ЗА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, КАДАРОТ Е НЕДОВОЛНО ОБУЧЕН, ВЕЛАТ РЕВИЗОРИТЕ

Двојно e зголемен бројот на апарати за магнетна резонанца (МР) во установите од јавното здравство (ЈЗУ), а обемот на услуги кон граѓаните  во 2022 е п ...
ВЕЛЕШКИ „ДЕРВЕН“ НАБАВИ ДВА АПАРАТА ЗА ПОДОБАР КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ НА ВЕЛЕШАНИ

ВЕЛЕШКИ „ДЕРВЕН“ НАБАВИ ДВА АПАРАТА ЗА ПОДОБАР КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ НА ВЕЛЕШАНИ

Велешкото комунално претпријатие „Дервен“ објави дека набавиле два апарата, дел од системот на работа на Фабриката за преработка на вода, за што инвес ...
ЧАО БЕЛА

ЧАО БЕЛА

Со помош на Јапонија, Македонија доби и вселенската програма. ...
ШТИПСКАТА БОЛНИЦА КУПИ НОВ АПАРАТ ЗА АНЕСТЕЗИЈА, НО НА СЕРВИС СЕ ТОМОГРАФОТ И АНГИОГРАФОТ

ШТИПСКАТА БОЛНИЦА КУПИ НОВ АПАРАТ ЗА АНЕСТЕЗИЈА, НО НА СЕРВИС СЕ ТОМОГРАФОТ И АНГИОГРАФОТ

Од денеска, во Клиничката болница во Штип почна да се користи новиот апарат за анестезија, за кој, директорот Ален Георгијев рече дека е набавен со со ...
ЖИТЕЛИ ОД ДЕМИРХИСАРСКО ОБВИНУВААТ ДЕКА ПО ГРЕШКА НА ЕВН ИМ ПРЕГОРЕЛЕ ДОМАШНИТЕ АПАРАТИ, ОД ЕВН ИСПИТУВААТ ДАЛИ БАРАЊАТА ЗА ОТШТЕТА СЕ ОСНОВАНИ

ЖИТЕЛИ ОД ДЕМИРХИСАРСКО ОБВИНУВААТ ДЕКА ПО ГРЕШКА НА ЕВН ИМ ПРЕГОРЕЛЕ ДОМАШНИТЕ АПАРАТИ, ОД ЕВН ИСПИТУВААТ ДАЛИ БАРАЊАТА ЗА ОТШТЕТА СЕ ОСНОВАНИ

Жители од демирхисарското село Слоештица обвинуваат дека по грешка на ЕВН им прегореле повеќе апарати во домаќинството и бараат да бидат обештетени. В ...
ЗДРАВСТВЕН ДОМ ВЕЛЕС ДОБИ НОВИ АПАРАТИ ЗА АНАЛИЗА НА КРВТА, БОЛНИТЕ НЕ МОРА ДА ОДАТ ВО СКОПЈЕ И ШТИП

ЗДРАВСТВЕН ДОМ ВЕЛЕС ДОБИ НОВИ АПАРАТИ ЗА АНАЛИЗА НА КРВТА, БОЛНИТЕ НЕ МОРА ДА ОДАТ ВО СКОПЈЕ И ШТИП

Дијагностичкат лабораторија при Здравствениот дом во Велес доби два нови современи апарата за испитување на крвта, па пациентите од градот и Велешко н ...
СО ТЕК НА ВРЕМЕ СЕ НАВИКНУВАШ, ПРИФАЌАШ И ПРОДОЛЖУВАШ ДА ЖИВЕЕШ, ВЕЛИ БРАНКИЦА ОД ВЕВЧАНИ КОЈА ИМА САМО 28 ГОДИНИ, А ПОЛОВИНА ЖИВОТ Е ВРЗАНА НА АПАРАТИ ЗА ДИЈАЛИЗА

СО ТЕК НА ВРЕМЕ СЕ НАВИКНУВАШ, ПРИФАЌАШ И ПРОДОЛЖУВАШ ДА ЖИВЕЕШ, ВЕЛИ БРАНКИЦА ОД ВЕВЧАНИ КОЈА ИМА САМО 28 ГОДИНИ, А ПОЛОВИНА ЖИВОТ Е ВРЗАНА НА АПАРАТИ ЗА ДИЈАЛИЗА

Три пати неделно по 4 часа поминува 28-годишната Бранкица Размоска од Вевчани врзана на апарати за дијализа во Специјализирана болница за Нефрологија ...
ПО 50 ГОДИНИ ШТИП ДОБИ ОСУМ НОВИ АПАРАТИ ЗА ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА ШТО ЧИНАТ 50.000 ЕВРА

ПО 50 ГОДИНИ ШТИП ДОБИ ОСУМ НОВИ АПАРАТИ ЗА ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА ШТО ЧИНАТ 50.000 ЕВРА

Центарот за физикална медицина и рехабилитација во Штип кој згрижува пациенти од цела Македонија доби осум нови мултифункционални апарати, а утре ќе д ...
ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ДОБИ ПОДАРОК ОД ШВЕДСКА ВО КРЕВЕТИ И ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ ВРЕДНИ 200.000 ЕВРА

ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ДОБИ ПОДАРОК ОД ШВЕДСКА ВО КРЕВЕТИ И ИНВАЛИДСКИ КОЛИЧКИ ВРЕДНИ 200.000 ЕВРА

Клиничката болница во Штип доби донација од 200.000 евра од шведската хуманитарна организација „ Хант ет хант “. Донацијата се состои од болнички крев ...
9 / 9 НАПИСИ