Таг: Асоцијација на архитекти на Македонија

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ, АВТОР НА ЗГРАДАТА „МАВРОВКА“, ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ, АВТОР НА ЗГРАДАТА „МАВРОВКА“, ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

Архитектот Здравко Рафаиловски, автор на објекти како зградата „Мавровка“ во Скопје и кулите во скопската населба Ново Лисиче, е добитник на наградата ...
ПРЕДИЗВИК Е ДА СЕ СОЗДАВА ЕСТЕТИКА ВО СРЕДИНА КАДЕ ДОМИНИРА КИЧОТ И ПРИТИСОКОТ ОД ИНВЕСТИТОРИТЕ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ГОЛЕМАТА ГОДИШНА НАГРАДА ЗА АРХИТЕКТУРА

ПРЕДИЗВИК Е ДА СЕ СОЗДАВА ЕСТЕТИКА ВО СРЕДИНА КАДЕ ДОМИНИРА КИЧОТ И ПРИТИСОКОТ ОД ИНВЕСТИТОРИТЕ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ГОЛЕМАТА ГОДИШНА НАГРАДА ЗА АРХИТЕКТУРА

Авторите на проектот „Изложбено-дистрибутивен центар со магацин Балканија, Визбегово“ ја добија Големата годишна награда за архитектура за најуспешно ...
АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ГО ОТВОРИ ПОВИКОТ ЗА НАЈВИСОКАТА НАГРАДА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ГО ОТВОРИ ПОВИКОТ ЗА НАЈВИСОКАТА НАГРАДА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Асоцијацијата на Aрхитекти на Македонија (ААМ) го отвори повикот за предлагање на можни добитници на наградата „Андреја Дамјанов“ за 2022 година. П ...
АРХИТЕКТИТЕ ЌЕ МУ ПОМАГААТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВО ЗАШТИТАТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

АРХИТЕКТИТЕ ЌЕ МУ ПОМАГААТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВО ЗАШТИТАТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

Архитектите ќе бидат вклучени во заштитата на недвижното културно наследство во земјава, според меморандумот кој денеска го потпишаа министерката за к ...
ИЗГОРЕНАТА КУЛТНА ШАЛТЕР САЛА НА СКОПСКАТА ПОШТА ЌЕ СТАНЕ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

ИЗГОРЕНАТА КУЛТНА ШАЛТЕР САЛА НА СКОПСКАТА ПОШТА ЌЕ СТАНЕ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

Сала без шалтери и луѓе е денешната слика на култната Шалтер сала во Поштата во Скопје, која изгоре во големиот пожар во 2013, но таа ќе се обнови как ...
ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХОТЕЛ НА МЕСТОТО НА РЕСТОРАНОТ „ПАРК“ ВО ОХРИД, БАРА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХОТЕЛ НА МЕСТОТО НА РЕСТОРАНОТ „ПАРК“ ВО ОХРИД, БАРА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

Да се стопира изградбата на хотелот на местото на ресторанот „Парк“ во Охрид додека не се добие позитивна стручна анализа за проектот, бараат од Асоци ...
ЃОКО РАДОВАНОВИЌ Е ДОБИТНИК НА АРХИТЕКТОНСКАТА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“

ЃОКО РАДОВАНОВИЌ Е ДОБИТНИК НА АРХИТЕКТОНСКАТА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“

Ѓоко Радовановиќ е добитник на наградата за животно дело во областа на архитектурата и градителството „Андреја Дамјанов” за 2020 година на Асоцијација ...
АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ОБЈАВИ ПОВИЦИ ЗА ГОЛЕМАТА НАГРАДА ВО АРХИТЕКТУРА И ЗА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ОБЈАВИ ПОВИЦИ ЗА ГОЛЕМАТА НАГРАДА ВО АРХИТЕКТУРА И ЗА „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) објави два повика за доделување на најпрестрижните архитектонски награди во земјава, Големата годишна н ...
АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ БАРА ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ДА ГО ПОВЛЕЧЕ И ПРЕРАБОТИ НОВИОТ ПЛАН ЗА МАЛ РИНГ

АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ БАРА ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ДА ГО ПОВЛЕЧЕ И ПРЕРАБОТИ НОВИОТ ПЛАН ЗА МАЛ РИНГ

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) бара од Општина Центар да го повлече и преработи Предлог-Деталниот урбанистички план за градска четврт ...
ПОСТАВУВАЊЕ ПАНОРАМСКИ ЛИФТ Е ИСТО СО ГТЦ ВО БАРОК, ПРОЕКТОТ ЌЕ СЕ ОТКАЖЕ, ВЕЛИ ШИЛЕГОВ

ПОСТАВУВАЊЕ ПАНОРАМСКИ ЛИФТ Е ИСТО СО ГТЦ ВО БАРОК, ПРОЕКТОТ ЌЕ СЕ ОТКАЖЕ, ВЕЛИ ШИЛЕГОВ

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов смета дека во Градскиот трговски центар (ГТЦ) не треба да има панорамски лифт, оти тоа е исто како и да добие ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ