Таг: аутизам

1 2 3 434 / 34 НАПИСИ
ДИСКРИМИНАЦИЈАТА КОН ЕРАТО НЀ НАПРАВИ ПОГОЛЕМИ БОРЦИ, ВЕЛИ ЗОРАН КАРДУЛА ЗА ЖИВОТОТ СО АУТИЗАМ

ДИСКРИМИНАЦИЈАТА КОН ЕРАТО НЀ НАПРАВИ ПОГОЛЕМИ БОРЦИ, ВЕЛИ ЗОРАН КАРДУЛА ЗА ЖИВОТОТ СО АУТИЗАМ

Графичкиот дизајнер и активист Зоран Кардула пред точно една година почна да објавува на Фејсбук по еден збор или реченица од јазикот на неговата един ...
МУЗИКОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО ТЕТОВО

МУЗИКОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО ТЕТОВО

Со музикотерапија ќе им се помага на тетовските деца со посебни потреби. Ваква едукативна работилница е отворена во Тетово и ја посетуваат дваесетина ...
УМЕТНИКОТ ЗОРАН КАРДУЛА ОБЈАВИ КНИГА СО ЈАЗИКОТ НА НЕГОВАТА АУТИСТИЧНА ЌЕРКА ЕРАТО

УМЕТНИКОТ ЗОРАН КАРДУЛА ОБЈАВИ КНИГА СО ЈАЗИКОТ НА НЕГОВАТА АУТИСТИЧНА ЌЕРКА ЕРАТО

„Гуш и Бац“ е книгата што графичкиот дизајнер и активист Зоран Кардула ја создаде од зборовите на неговата единаесетгодишна аутистична ќерка Ерато Кар ...
СОБРАНИ 6.000 ПОТПИСИ ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, ПОТПИШУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА НИЗ МАКЕДОНИЈА

СОБРАНИ 6.000 ПОТПИСИ ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, ПОТПИШУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА НИЗ МАКЕДОНИЈА

Над 6.000 граѓани досега се потпишале на иницијативата за законски измени со кои треба да им се олесни животот на лицата со посебни потреби. За да вле ...
1 2 3 434 / 34 НАПИСИ