Таг: Бесиан Мехмети

АВТОРИТЕ НА УЧИЛИШТЕТО „КИРО ГЛИГОРОВ“ ЈА ДОБИЈА ГОЛЕМАТА ГОДИШНА НАГРАДА ЗА АРХИТЕКТУРА

АВТОРИТЕ НА УЧИЛИШТЕТО „КИРО ГЛИГОРОВ“ ЈА ДОБИЈА ГОЛЕМАТА ГОДИШНА НАГРАДА ЗА АРХИТЕКТУРА

Архитектите: Бесиан Мехмети, Стефан Атанасоски, Никола Кунгуловски и Арменд Хебипи ја добија Големата годишна награда за најуспешно реализирано архите ...
СЕ ВОДЕВ ОД ИДЕЈАТА ДА НАПРАВИМЕ СПОЈ МЕЃУ ШКОЛО И ПАРК, ВЕЛИ БЕСИАН МЕХМЕТИ, АРХИТЕКТОТ НА УЧИЛИШТЕТО „КИРО ГЛИГОРОВ“

СЕ ВОДЕВ ОД ИДЕЈАТА ДА НАПРАВИМЕ СПОЈ МЕЃУ ШКОЛО И ПАРК, ВЕЛИ БЕСИАН МЕХМЕТИ, АРХИТЕКТОТ НА УЧИЛИШТЕТО „КИРО ГЛИГОРОВ“

Новото училиште „Киро Глигоров“ во скопската населба Капиштец, кое со својот модерен изглед е освежување од барокниот изглед во кој минатите деценија ...
2 / 2 НАПИСИ