Таг: БИМАС

ЧЕЛЗИ ЦЕНТАРОТ НА МОЈСОВ ПОБЕДИ НА БИЕНАЛЕТО НА АРХИТЕКТИ

ЧЕЛЗИ ЦЕНТАРОТ НА МОЈСОВ ПОБЕДИ НА БИЕНАЛЕТО НА АРХИТЕКТИ

Младиот архитект Ѓорѓи Мојсов за „Челзи бизнис центар“ изграден во центарот на Скопје во 2017 ја освои главната награда на 19. Биенале на Македонска а ...
НИ ТРЕБА ЕМ КУЛТУРА НА ГРАДЕЊЕ ЕМ ГРАДЕЊЕ КУЛТУРА- ОТВОРЕНО БИЕНАЛЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ АРХИТЕКТИ

НИ ТРЕБА ЕМ КУЛТУРА НА ГРАДЕЊЕ ЕМ ГРАДЕЊЕ КУЛТУРА- ОТВОРЕНО БИЕНАЛЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ АРХИТЕКТИ

На темата „Баукултур“ или „Култура на градење“, вечерва во полниот Музеј на Град Скопје се отвори 19. Биенале на македонската архитектура БИМАС 2018. ...
АРХИТЕКТИТЕ НА НОВАТА ЗГРАДА НА ПРОКРЕДИТ БАНКА ЈА ОДБИЈА СПЕЦИЈАЛНАТА НАГРАДА НА БИМАС

АРХИТЕКТИТЕ НА НОВАТА ЗГРАДА НА ПРОКРЕДИТ БАНКА ЈА ОДБИЈА СПЕЦИЈАЛНАТА НАГРАДА НА БИМАС

На затворањето на Биеналето на македонската архитектура, БИМАС 2016 во вторникот вечер во Скопје, наградените со Специјална награда  Maртин Пановски, ...
АРХИТЕКТОНСКОТО БИЕНАЛЕ ПОСВЕТЕНО НА ОЖИВУВАЊЕ НА ПОЛУМРТВИТЕ ОБЈЕКТИ

АРХИТЕКТОНСКОТО БИЕНАЛЕ ПОСВЕТЕНО НА ОЖИВУВАЊЕ НА ПОЛУМРТВИТЕ ОБЈЕКТИ

Oсумнаесеттото Биенале на македонската архитектура БИМАС 2016 во организација на Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) почнува вечерва. На ...
4 / 4 НАПИСИ