Таг: болница

1 27 28 29286 / 286 НАПИСИ
МУ СМРЗНАЛЕ ПРСТИТЕ ОТИ ЧИСТЕЛ СНЕГ БЕЗ РАКАВИЦИ, 158 ПАЦИЕНТИ СО СКРШЕНИЦИ ОД МРАЗОТ

МУ СМРЗНАЛЕ ПРСТИТЕ ОТИ ЧИСТЕЛ СНЕГ БЕЗ РАКАВИЦИ, 158 ПАЦИЕНТИ СО СКРШЕНИЦИ ОД МРАЗОТ

На Клиниката за хируршки болести “Св.Наум Охридски“ е хоспитализиран пациент со смрзнатини на рацете. Лекарите велат дека прстите на човекот му замрзн ...
НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

Дијабетичарите од Куманово се жалат дека со месеци не можат да обезбедат некои типови на инсулин и ленти за мерење на нивото на шекер во крвта. Иако е ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОД ПРИЛЕП БАРААТ ПОКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОД ПРИЛЕП БАРААТ ПОКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН

Дијабетичарите од Прилеп, особено членови на Здружението на граѓани со дијабет, апелираат до Министерството за здравство да им се обезбеди поквалитетн ...
ЕСМА ВО БОЛНИЦА ВО ТЕШКА СОСТОЈБА

ЕСМА ВО БОЛНИЦА ВО ТЕШКА СОСТОЈБА

Кралицата на ромската музика Есма Реџепова од вчера е во болница во Скопје. Била примена во тешка состоба, а докторите и денес се обидуват да ја стаби ...
ПСИХИЧКИ БОЛНИ ПАТУВААТ 100 КИЛОМЕТРИ ЗА ДА СЕ ЛЕЧАТ, ОТИ НЕМА ПСИХИЈАТАР

ПСИХИЧКИ БОЛНИ ПАТУВААТ 100 КИЛОМЕТРИ ЗА ДА СЕ ЛЕЧАТ, ОТИ НЕМА ПСИХИЈАТАР

Пациенти со психички нарушувања од Крива Паланка, Кратово и Ранковце, патуваат од 50 до 100 километри за да сигнат на преглед кај специјалист, бидејќи ...
2.044 БИТОЛЧАНИ ЛАНИ СЕ ЛЕКУВАЛЕ ОД РАК ВО БИТОЛА

2.044 БИТОЛЧАНИ ЛАНИ СЕ ЛЕКУВАЛЕ ОД РАК ВО БИТОЛА

Дури 2044 битолчани минатата година биле стационарно лекувани од малигни заболувања во битолската болница. Оваа загижувачка бројка ја соопшти Центарот ...
1 27 28 29286 / 286 НАПИСИ