Таг: британски сој

БРИТАНСКИ СОЈ НА КОВИД-19 ИМА И ВТОРИОТ БОЛЕН БИТОЛЧАНЕЦ ВРАТЕН ОД ЗАНЗИБАР

БРИТАНСКИ СОЈ НА КОВИД-19 ИМА И ВТОРИОТ БОЛЕН БИТОЛЧАНЕЦ ВРАТЕН ОД ЗАНЗИБАР

Британскиот сој на коронавирусот е откриен и кај вториот пациент кој пред неколку дена се врати од Занзибар, Африка, потврдила анализата во МАНУ, изја ...
ТРЕТИОТ БРАН НА КОРОНАВИРУСOT ЌЕ БИДЕ ЕДНАКВО ЛОШ КАКО ВТОРИОТ, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ ЕКСПЕРТИ

ТРЕТИОТ БРАН НА КОРОНАВИРУСOT ЌЕ БИДЕ ЕДНАКВО ЛОШ КАКО ВТОРИОТ, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ ЕКСПЕРТИ

Здравствените експерти во Германија веруваат дека ширењето на коронавирусот во земјата наскоро ќе го достигне нивото што постоеше пред Божиќ, како што ...
70 ОТСТО ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОВИД-19, КАЖА ФИЛИПЧЕ

70 ОТСТО ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОВИД-19, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Седумдесет отсто од новите случаи на ковид-19 се заразени со британскиот сој на ковид-19. Министерот за здравство Венко Филипче кажа дека направената ...
ДЕФИНИТИВНО СЕ МОЖНИ РЕСТРИКЦИИ, НО ЗАСЕГА НЕ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ ЗА РАСТОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19

ДЕФИНИТИВНО СЕ МОЖНИ РЕСТРИКЦИИ, НО ЗАСЕГА НЕ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ ЗА РАСТОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19

Дефинитивно е можно воведување рестрикции поради ширењето на ковид-19, но засега не, рече денес министерот за здравство Венко Филипче за растот на бро ...
ВО КАВАДАРЦИ, ПРИЛЕП И ОХРИД ПОЛОВИНА ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО БРИТАНСКИОТ СОЈ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ВО КАВАДАРЦИ, ПРИЛЕП И ОХРИД ПОЛОВИНА ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО БРИТАНСКИОТ СОЈ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Зголем е бројот на заразени со британскиот сој на вирусот во Кавадарци, Прилеп и Охрид. Како што кажа денеска министерот за здравство Венко Филипче, о ...
100 ПОЛИЦАЈЦИ ЧУВААТ 4 ЗГРАДИ ВО ГЕРМАНИЈА ОТКАКО СЕ ПОЈАВИ ЕДЕН СЛУЧАЈ СО БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОВИД-19

100 ПОЛИЦАЈЦИ ЧУВААТ 4 ЗГРАДИ ВО ГЕРМАНИЈА ОТКАКО СЕ ПОЈАВИ ЕДЕН СЛУЧАЈ СО БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОВИД-19

Еден случај со новозаболен од британскиот сој на ковид-19 предизивика голема полициска акција во Хам, западна Германија, соопшти портпаролот на полици ...
ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕТЕ ДА НОСИТЕ ПОДОБРА МАСКА, ДУРИ И ДВЕ ОДЕДНАШ, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕТЕ ДА НОСИТЕ ПОДОБРА МАСКА, ДУРИ И ДВЕ ОДЕДНАШ, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Како што се шират нови, попреносливи варијанти на коронавирус, експертите велат дека е време да почнете да носите подобра маска, што подразбира и исто ...
БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОВИД-19 НАЈЗАСТАПЕН ВО ОХРИД И ПРИЛЕП, ВО МАНУ ДОСЕГА ОТКРИЕНИ ВКУПНО 45 ЗАРАЗЕНИ

БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОВИД-19 НАЈЗАСТАПЕН ВО ОХРИД И ПРИЛЕП, ВО МАНУ ДОСЕГА ОТКРИЕНИ ВКУПНО 45 ЗАРАЗЕНИ

Во примероци на 45 заразени лица во периодот од 1 јануари до 7 февруари, во лабораторијата на МАНУ е утврден британскиот сој на ковид-19, соопшти Мини ...
8 / 8 НАПИСИ