Таг: дарител

ЗАПИШЕТЕ СЕ ВО РЕГИСТАРОТ И МОЖЕ ДА СПАСИТЕ ЖИВОТ, ПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ДАРУВАЊЕ КОСКЕНА СРЦЕВИНА

ЗАПИШЕТЕ СЕ ВО РЕГИСТАРОТ И МОЖЕ ДА СПАСИТЕ ЖИВОТ, ПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ДАРУВАЊЕ КОСКЕНА СРЦЕВИНА

Над 500 трансплантации на коскена срцевина се изведени на Клиниката за хематологија, а лани за прв пат беше изведена и трансплантација од несроден дар ...
ШЕСТМИНА ДОБИЛЕ БУБРЕГ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ, РАСТЕ БРОЈОТ НА БУБРЕЖНО БОЛНИ

ШЕСТМИНА ДОБИЛЕ БУБРЕГ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ, РАСТЕ БРОЈОТ НА БУБРЕЖНО БОЛНИ

Шестмина бубрежно болни од ноември до 13 февруари добија нов бубрег од починат донор, по пауза од три години. Националниот координатор за трансплантац ...
ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ КОИ БЕА НА ДИЈАЛИЗА ДОБИЈА БУБРЕЗИ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ

ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ КОИ БЕА НА ДИЈАЛИЗА ДОБИЈА БУБРЕЗИ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ

Пред два дена на Клиниката за урологија по застој од три години направено е пресадување на бубрези од починат дарител. Органите ги добија двајца пацие ...
3 / 3 НАПИСИ