Таг: девојчиња

РОДИТЕЛИТЕ И МЛАДИТЕ МОРА ДА СФАТАТ ДЕКА ИМАМЕ ХПВ ВАКЦИНА КОЈА СПРЕЧУВА РАК НА ГРЛО НА МАТКА, ВЕЛИ Д-Р ГРОЗДАНОВА ЗА НИСКИОТ ОПФАТ НА ВАКЦИНАЦИЈА

РОДИТЕЛИТЕ И МЛАДИТЕ МОРА ДА СФАТАТ ДЕКА ИМАМЕ ХПВ ВАКЦИНА КОЈА СПРЕЧУВА РАК НА ГРЛО НА МАТКА, ВЕЛИ Д-Р ГРОЗДАНОВА ЗА НИСКИОТ ОПФАТ НА ВАКЦИНАЦИЈА

Исклучително е важно да се знае дека имаме вакцина која спречува карцином и затоа мора да се подигне свеста и кај родителите и кај девојчињата за прид ...
МАЛ Е ПРОЦЕНТОТ НА ВАКЦИНИРАНИ ДЕВОЈЧИЊА ПРОТИВ ХПВ, Д-Р ГРОЗДАНОВА АПЕЛИРА РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОДНЕСУВААТ ОДГОВОРНО

МАЛ Е ПРОЦЕНТОТ НА ВАКЦИНИРАНИ ДЕВОЈЧИЊА ПРОТИВ ХПВ, Д-Р ГРОЗДАНОВА АПЕЛИРА РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОДНЕСУВААТ ОДГОВОРНО

Мал е процентот на вакцинирани девојчиња со ХПВ вакцината во земјава, вели проф. д-р Александра Грозданова, национална координаторка за имунизација. ...
ЖАН-ЛИК БРУНЕЛ, ПРИТВОРЕН ПОД СОМЕНИЕ ДЕКА МУ НОСЕЛ ДЕВОЈЧИЊА НА ПЕДОФИЛОТ ЕПСТАЈН, НАЈДЕН ОБЕСЕН ВО КЕЛИЈА

ЖАН-ЛИК БРУНЕЛ, ПРИТВОРЕН ПОД СОМЕНИЕ ДЕКА МУ НОСЕЛ ДЕВОЈЧИЊА НА ПЕДОФИЛОТ ЕПСТАЈН, НАЈДЕН ОБЕСЕН ВО КЕЛИЈА

Поранешниот шеф на француската агенција за модели Жан-Лик Брунел (75),обвинет за силување и под истрага дека му носел малолетни девојчиња на починатио ...
ПРИЛЕПСКИ ТРЕНЕР ПО ЏУДО СЕ СООЧУВА СО НАЈМАЛКУ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОБЉУБА НА МАЛОЛЕТНИЧКИ, ИСТРАГАТА ДОСЕГА ОТКРИ ТРИ НЕГОВИ ЖРТВИ

ПРИЛЕПСКИ ТРЕНЕР ПО ЏУДО СЕ СООЧУВА СО НАЈМАЛКУ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОБЉУБА НА МАЛОЛЕТНИЧКИ, ИСТРАГАТА ДОСЕГА ОТКРИ ТРИ НЕГОВИ ЖРТВИ

На предлог на Основното јавно обвинителство Прилеп, 46-годишен тренер по џудо доби притвор од 30 дена, осомничен дека сторил неколку продолжени кривич ...
ДЕМНЕЛ И УЦЕНУВАЛ НА ФЕЈСБУК, А ПОТОА СИЛУВАЛ ТРИ ДЕВОЈЧИЊА, ДЕМНЕЊЕТО ПРВПАТ ВЛЕГУВА ВО ДВА ЗАКОНА СО КАЗНА ДО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР

ДЕМНЕЛ И УЦЕНУВАЛ НА ФЕЈСБУК, А ПОТОА СИЛУВАЛ ТРИ ДЕВОЈЧИЊА, ДЕМНЕЊЕТО ПРВПАТ ВЛЕГУВА ВО ДВА ЗАКОНА СО КАЗНА ДО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР

Три малолетни девојчиња од Македонија во периодот од 2019 до 2020 година биле првин демнети на Фејсбук, а потоа станале жртви на демначот кој ги силув ...
ПО ЕДНА ДЕЦЕНИЈА, ВО ШТИП ПОВТОРНО СЕ ИГРА ЖЕНСКИ ФУДБАЛ

ПО ЕДНА ДЕЦЕНИЈА, ВО ШТИП ПОВТОРНО СЕ ИГРА ЖЕНСКИ ФУДБАЛ

По пауза од десет години, поранешни фудбалери и спортски работници од Штип формираа нов женски фудбалски клуб, составен од девојчиња од основните учил ...
МЕНСТРУАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА Е ЛУКСУЗ, 15 ОТСТО ОД ДЕВОЈЧИЊАТА КОРИСТАТ ВЕСНИЦИ НАМЕСТО ВЛОШКИ ОТИ СЕ СКАПИ

МЕНСТРУАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА Е ЛУКСУЗ, 15 ОТСТО ОД ДЕВОЈЧИЊАТА КОРИСТАТ ВЕСНИЦИ НАМЕСТО ВЛОШКИ ОТИ СЕ СКАПИ

Петнаесет отсто од девојчињата во Македонија користат весници наместо хигиенски влошки за време на менструалниот циклус, поради високата цена на средс ...
ДЕВОЈЧИЊАТА И ЖЕНИТЕ ВО СЕЛАТА НЕМААТ НИКАКВИ УСЛОВИ ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ВО УЧИЛИШТАТА И НА РАБОТА

ДЕВОЈЧИЊАТА И ЖЕНИТЕ ВО СЕЛАТА НЕМААТ НИКАКВИ УСЛОВИ ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ВО УЧИЛИШТАТА И НА РАБОТА

Девојчињата во училиштата во руралните средини немаат апсолутно никакви услови за менструална хигиена, рече Наташа Доковска од невладиното здружение Н ...
8 / 8 НАПИСИ