Таг: Доброште

МЕЧКА ВЛЕГЛА ВО ДВОР ВО СЕЛО ДОБРОШТЕ И ГО ОПУСТОШИЛА ПЧЕЛАРНИКОТ, ГИ БИРАЛА И ОТВOРАЛА САМО САНДАЦИТЕ ШТО ИМАЛЕ НАЈМНОГУ МЕД

МЕЧКА ВЛЕГЛА ВО ДВОР ВО СЕЛО ДОБРОШТЕ И ГО ОПУСТОШИЛА ПЧЕЛАРНИКОТ, ГИ БИРАЛА И ОТВOРАЛА САМО САНДАЦИТЕ ШТО ИМАЛЕ НАЈМНОГУ МЕД

Во дворот од семејната куќа на Стојче Синадиновски од тетовското село Доброште влегла мечка, успеала да се префрли преку ѕид висок два метра, поминала ...
ЦЕЛО СЕЛО ДОБРОШТЕ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕЧКИТЕ ОД ШАР ПЛАНИНA, ПОСТАВИ И ПУНКТОВИ ДА ИМ СЕ ОСТАВА ХРАНА

ЦЕЛО СЕЛО ДОБРОШТЕ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕЧКИТЕ ОД ШАР ПЛАНИНA, ПОСТАВИ И ПУНКТОВИ ДА ИМ СЕ ОСТАВА ХРАНА

Во очекување Шар Планина конечно да биде прогласена за национален парк, жителите на тетовското село Доброште повеќе години самоиницијативно се грижат ...
МЕЧКИТЕ ОД ШАР ПЛАНИНА СЕ СПУШТААТ ДУРИ ДО ТЕТОВО

МЕЧКИТЕ ОД ШАР ПЛАНИНА СЕ СПУШТААТ ДУРИ ДО ТЕТОВО

Мечките од Шар Планина почнаа да доаѓаат сè поблиску до Тетово. Неодамна, додека се шетале во познатото излетничко местo Бањиче, тетовци снимиле една ...
ПАТОТ ТЕТОВО-ЈАЖИНЦЕ ВО ПРЕКИН ПО СИНОЌЕШНИТЕ ПОРОЈНИ ДОЖДОВИ ВО ТЕТОВСКИОТ РЕГИОН, СЕЛОТО ДОБРОШТЕ СПАСЕНО ОД ПОПЛАВА

ПАТОТ ТЕТОВО-ЈАЖИНЦЕ ВО ПРЕКИН ПО СИНОЌЕШНИТЕ ПОРОЈНИ ДОЖДОВИ ВО ТЕТОВСКИОТ РЕГИОН, СЕЛОТО ДОБРОШТЕ СПАСЕНО ОД ПОПЛАВА

По обилните дождови кои зафатија дел од Полошкиот регион, во прекин е регионалниот пат Тетово-Јажинце кон границата со Косово меѓу селата Доброште и О ...
4 / 4 НАПИСИ