Таг: Договор за добрососедство со Бугарија

СТАНИ ГОЦЕ

СТАНИ ГОЦЕ

Не знам што гледа Заев „братски и пријателски“ во потезите на Бугарија и каде препознава заеднички европски вредности. А не знам ни каде Европа препоз ...
СТРУШКА ОЛИМПИЈАДА

СТРУШКА ОЛИМПИЈАДА

1 Баш ми е гајле дека некојси Оливер Спасовски, како човек, е разочаран од масовниот верски собир во Струга во време на вонредна состојба поради панде ...
ЗАЕДНО ЌЕ ГРАДИМЕ ПОДОБРА ИДНИНА ЗА БАЛКАНОТ, РЕКОА ЗАЕВ И БОРИСОВ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ИЛИНДЕН ВО БЛАГОЕВГРАД

ЗАЕДНО ЌЕ ГРАДИМЕ ПОДОБРА ИДНИНА ЗА БАЛКАНОТ, РЕКОА ЗАЕВ И БОРИСОВ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ИЛИНДЕН ВО БЛАГОЕВГРАД

Премиерот Зоран Заев и неговиот бугарски колега Бојко Борисов денеска во Благоевград, пред споменикот на Гоце Делчев заедно ја одбележаа 115-годишнина ...
СОБРАНИЕТО ГО РАТИФИКУВАШЕ ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО СО БУГАРИЈА

СОБРАНИЕТО ГО РАТИФИКУВАШЕ ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО СО БУГАРИЈА

Парламентарното мнозинство на СДСМ и ДУИ, во отсуство на премиерот Зоран Заев, со 61 глас „за“ и еден „воздржан“ (Ферид Мухиќ), го ратификуваше Догово ...
ДОКУМЕНТ – ШТО ПРЕДВИДУВА ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО СО БУГАРИЈА 

ДОКУМЕНТ – ШТО ПРЕДВИДУВА ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО СО БУГАРИЈА 

Договорот за добрососедство, пријателство и соработка меѓу Македонија и Бугарија беше потпишан од премиерите Зоран Заев и Бојко Борисов на први август ...
БОРИСОВ КАЈ ГРУЕВСКИ ДОЈДЕ СО „ОНА НА М“ ОД 600.000 ЕВРА

БОРИСОВ КАЈ ГРУЕВСКИ ДОЈДЕ СО „ОНА НА М“ ОД 600.000 ЕВРА

Бугарскиот премиер Бојко Борисов, кој изминативе два дена беше во официјална посета на Македонија и со премиерот Зоран Заев го потпишаа историскиот до ...
ЈАВНИОТ СЕРВИС МРТВ НЕ ВРШЕЛ ПРЕНОС ОД ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА ОТИ ВЛАДАТА НЕ ПОБАРАЛА, ТВРДИ ГЛАВНИОТ УРЕДНИК РАТАЈКОВСКИ

ЈАВНИОТ СЕРВИС МРТВ НЕ ВРШЕЛ ПРЕНОС ОД ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА ОТИ ВЛАДАТА НЕ ПОБАРАЛА, ТВРДИ ГЛАВНИОТ УРЕДНИК РАТАЈКОВСКИ

По завршувањето на церемониите за пречек на премиерот на Република Бугарија и членовите на бугарската влада и на потпишувањето на историскиот договор ...
ДИРЕКТОРОТ И ГЛАВНИОТ УРЕДНИК НА МРТВ НЕ КАЖУВААТ ЗОШТО ЈАВНИОТ СЕРВИС НЕМАШЕ ДИРЕКТЕН ПРЕНОС ОД ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

ДИРЕКТОРОТ И ГЛАВНИОТ УРЕДНИК НА МРТВ НЕ КАЖУВААТ ЗОШТО ЈАВНИОТ СЕРВИС НЕМАШЕ ДИРЕКТЕН ПРЕНОС ОД ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

  Јавниот сервис Македонска радио-телевизија (МРТВ) го бојкотираше директниот пренос од посетата на премиерот на Република Бугарија Бојко Бори ...
ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СО ЗАЕДНИЧКО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ НА ГРОБОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО СКОПЈЕ

ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СО ЗАЕДНИЧКО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ НА ГРОБОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО СКОПЈЕ

Премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов и премиерот на Република Македонија Зоран Заев на 2 август ќе положат цвеќе на гробот на Гоце Делчев во ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ Е ПРОТИВ ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА, А ЦЕЛА ФАМИЛИЈА МУ ИМА БУГАРСКИ ПАСОШИ

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ Е ПРОТИВ ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА, А ЦЕЛА ФАМИЛИЈА МУ ИМА БУГАРСКИ ПАСОШИ

Поранешниот функционер на ВМРО-ДПМНЕ Филип Петровски ја обезбедил целата своја фамилија со бугарски пасоши, објави бугарската агенција „Фокус“ по него ...
10 / 10 НАПИСИ